Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bijzonder overnachten in Nieuw-Zeeland: slapen in een dome

Bijzonder overnachten in Nieuw-Zeeland - Glam Camping Queenstown.

Bijzonder overnachten in Nieuw-Zeeland: slapen in een dome

Bijzonder overnachten in Nieuw-Zeeland - Glam Camping Queenstown.

Inhoudsopgave

Zo heel af en toe boeken wij een bijzondere overnachting, zo ook tijdens onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. In de buurt van de stad Queenstown bij Moke Lake verbleven wij in een prachtige dome, helemaal in de middle of nowhere. Een te gekke glamping overnachting waarbij wij genoten van een adembenemend panoramisch uitzicht. Maak nu kennis met Glam Camping Queenstown.

Onderweg naar Glam Camping Queenstown

Glam Camping Queenstown ligt op 20 minuten rijden vanaf het centrum van Queenstown. De weg naar de glamping is zeer bijzonder, je komt namelijk steeds meer in the middle of nowhere terecht en ziet het landschap steeds mooier worden. Als wij al een tijdje gereden hebben krijgen we het gevoel dat we het bordje met glamping gemist hebben. De bewoonde wereld lijkt namelijk steeds verder weg te zijn. Maar niets blijkt minder waar. Opeens zien we het bordje en slaan we rechtsaf. We moeten een klein stukje klimmen en kunnen dan onze auto parkeren. De dome zelf zien we nog niet, daarvoor moeten we nog een klein stukje met onze koffer klimmen. Als we eenmaal bij de dome terechtkomen, krijgen wij meteen een glimlach op ons gezicht. Wauw!! Wat een bijzondere plek is dit!

Het weidse uitzicht bij Glam Camping Queenstown
Onderweg naar onze dome

Het uitzicht is echt grandioos, het maakt niet uit welke kant je op kijkt. De reusachtige bergen, het mooie uitzicht op Moke Lake. Wat een ervaring om hier te mogen overnachten. Aangezien wij 1 nacht verbleven hebben wij er voor gekozen om zoveel mogelijk tijd in deze omgeving te spenderen. Van zo’n unieke overnachting moet je natuurlijk wel genieten en dat hebben wij zeker gedaan.

Onderweg naar onze luxe dome - Glam Camping Queenstown
Glam Camping Queenstown - Nieuw-Zeeland

De dome heeft een groot bed, een extra slaapbank en nog een tafel en stoelen waar je kunt dineren of een drankje kunt drinken. Er staat een kist waarin servies te vinden is en naast de bedden staat een accu waarmee je bijvoorbeeld je mobiel kunt opladen. WiFi is er gelukkig niet, wat deze overnachting midden in de natuur juist zo fijn maakt. Even heerlijk offline en één met de natuur zijn.

Bijzonder overnachten in Nieuw-Zeeland - Onze dome
Binnenkant van de dome - Queenstown

Naast de dome vind je de WC en douche en er is ook een buitenkeuken aanwezig. Een lekker bakkie koffie is dus zo gemaakt. En ik zal je vertellen dat de koffie nóg beter smaakt met zo’n adembenemend uitzicht! Maar dat begrijp je vast wel 😉

De keuken - Glam Camping Queenstown
Koffie drinken met een grandioos uitzicht - Glam Camping Queenstown
Prachtig uitzicht op Moke Lake

Echt helemaal alleen waren we niet. Zo nu en dan werden we verrast door een kudde schapen die rondom onze tent aan het grazen waren. Idyllischer wordt het niet, haha. Deze lieve Nieuw-Zeelandse schapen zorgden er ook voor dat onze foto’s net even iets specialer werden.

Schapen rondom onze dome - Glam Camping Queenstown
Schapen rondom ons verblijf
Prachtig uitzicht op Moke Lake inclusief Nieuw-Zeelandse schapen

Niet alleen overdag is het een speciale ervaring om hier te verblijven. Wanneer het schemerig wordt en de zon een mooi schouwspel laat zien in de bergen verandert ook de dome in een heel romantisch lichtpunt in het landschap. Zie je het voor je: een heel weids landschap en dan 1 lichtje in de verte. Dat waren wij, haha. 😉

De dome tijdens de schemering - Glam Camping Queenstown

Of we goed geslapen hebben? Jaaa, absoluut! Hoewel het overdag met het zonnetje warm was in de dome, koelde het ’s nachts heel snel af. Het was zelfs koud, die temperaturen waren we niet gewend in Australië. Door de afkoeling en het heerlijke bed hebben wij fantastisch geslapen!

De dome van binnen

Onze ervaring

Een overnachting zoals deze is niet goedkoop, maar het is het absoluut waard!! Wij vonden het een fantastische ervaring waar wij nog vaak aan terug denken. Zo’n bijzondere overnachting doe je maar een paar keer in je leven en is een herinnering voor altijd. Wij vonden het heerlijk om even offline te zijn en echt van het pure Nieuw-Zeeland te kunnen genieten, Nieuw-Zeelandser gingen wij het deze reis niet krijgen.

Schitterend uitzicht op Moke Lake

Tip: wil je nog meer van de omgeving verkennen, dan kun je ook nog de Moke Lake Loop Track bewandelen. Een prachtige wandeling van 2 uur, dwars door deze indrukwekkende omgeving. Lees meer over de Moke Lake Loop Track

Glam Camping Queenstown boeken?

Ook enthousiast geworden over Glam Camping Queenstown, boek hier jouw overnachting.

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Nieuw-Zeeland