Zoek
Sluit dit zoekvak.

Club Tropical Resort Darwin, Australië

Inhoudsopgave

Tijdens ons verblijf in Darwin voor onze verkenning van de stad verbleven we ook een week in Club Tropical Resort Darwin. Dit resort is gelegen bij Lee Point, het noordelijkste puntje van Darwin. Lee Point is een prachtig wandelgebied met brede stranden (tijdens eb) en wandelpaden door tropische bossen.

Tropisch paradijsje

Tijdens wandelingen kun je diverse tropische vogels spotten of andere kleine en grotere tropische dieren. Het is ook een geliefde plek om met de hond een stuk langs de zee over het strand te lopen.

Strand bij Lee Point
Strand bij Lee Point

Lee Point

Wanneer je van Lee Point richting Buffalo Creek loopt kom je door mooie bossen uit bij een Boat Ramp, een helling waar je je boot te water kunt laten. De omgeving is heerlijk rustig en natuurlijk. Toen wij er waren zagen we ook een aantal mensen, die er hun hengel hadden uitgegooid. Waarschijnlijk dus ook een goede visspot. Al moet je er wel rekening mee houden dat er in het water ook krokodillen kunnen zitten.

Lee Point

Groot zwembad

Het Resort waar wij verbleven bestaat uit diverse hotelkamers met een eigen terrasje(wat direct grenst aan het terras van je buren, dus je maakt snel contact) en een aantal vrijstaande huisjes, die rond het grote zwembad staan. Er is dus midden op het resort een groot zwembad, waar grote schaduwdoeken overheen hangen en in dit zwembad zit ook een bubbelbankje.

Italiaanse keuken

Daarnaast beschikt het resort over een flink restaurant met een voornamelijk Italiaanse kaart. Altijd makkelijk als je zelf niet wilt koken. Je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van één van de vele openbare barbecues, die verspreidt over het resort staan en op de kamer zelf heb je ook de beschikking over een magnetron. Ook is er mogelijkheid om een wasje te draaien.

Huurauto

Naast het grote zwembad ligt er achter het restaurant ook nog een terras met een kleiner zwembad. Vanuit dit Resort rijdt je in ongeveer 25 minuten naar de stad met je (huur)auto. Vanaf dit resort is openbaar vervoer eigenlijk geen optie, aangezien je voor de eerste bushalte in de buurt al best een stuk moet lopen en met de fiets ben je een uur onderweg naar het centrum van Darwin. Een (huur)auto is dus een must als je in dit resort wilt verblijven, maar sowieso is een (huur)auto in Darwin erg praktisch vanwege de afstanden. Lees meer over autohuur in Darwin.

Voor diegene die een mooie rustige plek vlakbij de natuur zoeken met de luxe van een resort is Club Tropical Resort Darwin een prima verblijfplek tegen een redelijke prijs.

Lees meer over Club Tropical Resort Darwin

Meer blogs over Darwin

Bezienswaardigheden Darwin: authentiek en paradijselijk Australië

Terugblik: leven in Darwin, dit zijn onze ervaringen tot nu toe!

Doen in Darwin en omgeving: ontdek Northern Territory

Darwin: de mooiste plekjes langs de kust van Darwin

Cullen Bay Resort in Darwin: onze ervaring en tips voor de omgeving!

Plan je nieuwe reis

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis