Daintree Wilderness Lodge - overnachten in het regenwoud

Daintree Wilderness Lodge: overnachten in het regenwoud

Gepubliceerd: 20 jan 2021 | Foto: Daintree Wilderness Lodge - overnachten in het regenwoud

Een van de tofste overnachtingen tijdens onze Noord-Queensland reis was bij Daintree Wilderness Lodge. Slapen middenin het regenwoud, wat een gave ervaring. Wakker worden met geluiden van het regenwoud, dineren en ontbijten tussen enorme regenwoud bomen, wij denken er nog vaak aan terug. Slapen bij Daintree Wilderness Lodge was voor ons een ervaring voor het leven. In deze blog lees je meer over onze ervaringen.

Onze route door Noord-Queensland

Daintree Wilderness Lodge - Loopbruggen tussen de lodges
Loopbruggen tussen de lodges

De lodges liggen verspreidt door het regenwoud en zijn door middel van mooie loopbruggen verbonden met elkaar. Bij de wandeling naar onze lodge was het al een avontuur op zich. Het regende nog steeds pijpenstelen, net zoals bij de Daintree River Cruise, die we dezelfde ochtend hadden gedaan. Bij het inchecken werden we zeer gastvrij welkom geheten en kregen we ook meteen een leenparaplu mee, want die kan goed van pas komen in het regenwoud.

Onze lodge midden in het regenwoud
Onze lodge, midden in het regenwoud

Tijdens onze eerste wandeling naar onze lodge keken we goed om ons heen, zouden we al beesten zien? De eigenaresse vertelde ons dat er een kans bestaat om de cassowary te spotten, de gevaarlijkste vogel ter wereld. En ook in de buurt van de lodges, want de vruchten die ze eten liggen gewoon op de grond tussen de lodges. Uiteindelijk hebben wij geen Cassowary gespot bij de lodge, maar wel een Bandicoot die rond onze lodge snuffelde tijdens de zonsondergang.

Onze lodge met een heerlijk bed
Onze lodge, met een heerlijk bed

De kamer is lekker ruim, met een fijn bed. Tegenover het bed vind je een kastje met televisie, waterkoker en koelkast.

Prachtige badkamer - waarbij je echt het gevoel hebt dat je in het regenwoud bent
Prachtige badkamer, waarbij je echt het gevoel hebt dat je in het regenwoud bent

De lodge heeft een prachtige badkamer, waarbij je tijdens het douchen echt het gevoel hebt dat je in het regenwoud staat. Als je naar buiten kijkt zie je alleen maar groen en heb je het gevoel dat het wildlife je aanstaart.

Bank om op te chillen en een zitje voor de lodge - Daintree Wilderness Lodge
Bank om op te chillen en een zitje voor de lodge

Je kunt kiezen om binnen te gaan chillen op de bank, maar je kunt ook genieten van een koffie of wijntje in de avond op het terrasje voor de lodge. Televisiesignaal is er niet (je kunt DVD’s vragen aan de eigenaresse), maar daardoor kom je wel helemaal tot rust.

Je stapt meteen het regenwoud in
Je stapt meteen het regenwoud in

Wij hadden ervoor gekozen om in het restaurant te gaan dineren. Wij waren namelijk ook erg benieuwd naar de keuken en vonden het restaurant er erg sfeervol uitzien.

Het restaurant waar je kunt ontbijten, dineren en een drankje kunt doen
Het restaurant: waar je kunt ontbijten, dineren en een drankje kunt doen

Voordat het etenstijd was genoten we nog even van een whiskey, die bij het barretje in het restaurant te bestellen is. In het restaurant konden we ook meteen even online, er is namelijk gratis WIFI beschikbaar. In de lodge zelf heb je een beetje 4G, maar geen sterk signaal.

Een barretje waar je bier, wijn of sterke dranken kunt bestellen - Daintree Wilderness Lodge
Een barretje waar je bier, wijn of sterke dranken kunt bestellen
Genieten van een whiskey met de geluiden van het regenwoud op de achtergrond
Genieten van een whiskey met de geluiden van het regenwoud op de achtergrond

Na een heerlijk diner hebben wij nog even genoten van het regenwoud vanuit onze lodge. Zo rond een uur of 10 in de avond begon het weer te regenen. We waren erg moe van alle indrukken en door de regen vielen we zo in slaap.

De volgende dag werden we verwend met een lekker ontbijtje in het restaurant. Ik had zelf gekozen voor scrambled eggs met bacon, maar je kunt ook kiezen voor een continental breakfast, waarbij je o.a. yoghurt en broodjes krijgt. Met een goed ontbijt en 2 bakken koffie waren we weer klaar voor het volgende avontuur.

Tijdens het ontbijt. Was voortreffelijk!
Tijdens het ontbijt. Was voortreffelijk!

Over Daintree Wilderness Lodge

Voordat wij gingen overnachten bij Daintree Wilderness Lodge keken wij er al ontzettend naar uit. Wij hadden nooit eerder in het regenwoud overnacht en waren ook nooit eerder in het Daintree National Park geweest. De overnachting bij Daintree Wilderness Lodge was nog bijzonderder dan wij van te voren hadden verwacht.

Het regenwoud moet je ervaren en voelen. Zo’n plek is onmogelijk om volledig via foto’s en video’s over te brengen. Wij beseften pas op het moment toen we er waren hoe bijzonder mooi het regenwoud eigenlijk is. Zoveel bomen en planten bij elkaar en zoveel wildlife en dan ook al die geluiden…

Een ding is zeker, wij komen ooit terug om weer dat gevoel te ervaren. Heb jij wel eens in het regenwoud geslapen?

Lees meer over deze bijzondere slaapplek in Daintree

Bekijk onze video

Meer leuke tips

Cape Tribulation: waar het regenwoud en de oceaan samenkomen

Port Douglas: spectaculaire kustlijn en culinair genieten!

Daintree River Cruise in Cape Tribulation

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy