Entree van The Clarence Hotel

The Clarence Hotel Dublin: overnachten in het hotel van Bono & The Edge

Gepubliceerd: 27 nov 2018 | Foto: Entree van The Clarence Hotel

Welkom in Dublin, where the hotels have a name. Tijdens onze laatste Dublin trip hebben wij een gaaf hotel gespot, een zeer bijzondere zelfs. Je kent vast wel de zanger en gitarist van U2, Bono en The Edge? Wist je dat deze 2 muzikale helden bekend van grote hits zoals ‘Vertigo’, ‘Where the Streets Have No Name’ en ‘Sunday Bloody Sunday’ een eigen hotel hebben in het hart van Dublin? Maak nu kennis met The Clarence Hotel in Dublin, zie jij jezelf er al overnachten?

Over The Clarence Hotel

The Clarence Hotel Dublin is een echt rock-‘n-roll hotel gelegen in hartje Dublin. Het hotel is gelegen tussen Wellington Quay en heeft uitzicht op de rivier de Liffey en de sfeervolle straten van Temple Bar.

Rivier in Dublin in de avond!
Rivier de Liffey, Dublin

Het grappige is dat wij er zelf niet hebben overnacht (wat eigenlijk best jammer is), maar wij hebben overdag een kijkje genomen in het hotel. De man aan de receptie was zo vriendelijk dat wij zelf rond mochten lopen door de verschillende zalen, dat lieten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Vanaf de receptie liepen wij zo de lobby in, een sfeervolle ruimte met openhaard en mooie zitjes, waar je kunt genieten van een lekker kopje koffie.

De bar

Als je iets verder loopt door de smalle gangetjes kom je uit bij de bar, die in december helemaal mooi versierd is in kerstsfeer. Hier zagen wij toeristen genieten van een cappuccino, biertje of cocktail. Het zou toch fantastisch zijn als wij nu opeens Bono tegen het lijf lopen? Volgens de man achter de receptie was hij niet heel lang geleden nog in het hotel geweest, hij komt er namelijk regelmatig.

De bar in kerstsferen
The Clarence Hotel bar in kerstsfeer

Kamers

In het hotel zijn verschillende kamers. Zo kun je o.a. kiezen voor een standard double, double deluxe, river view en zelf het penthouse. Aangezien wij de entree, lobby en bar prachtig vonden, zullen de kamers ook wel mooi zijn. Zie hieronder een sfeerfoto van één van de kamers.

Wat ons betreft wordt dit ons volgende hotel als we weer richting Dublin gaan, al is het maar voor 1 nachtje, puur voor de ervaring.

Locatie hotel

Het hotel heeft een zeer lokale ligging.

Meer informatie over The Clarence Hotel in Dublin

Ben je enthousiast geworden en zou jij ook graag in het hotel van Bono willen overnachten? Lees meer over het hotel.

Meer blogs over Dublin:

10 x doen tijdens kerst in Dublin

Stedentrip Dublin, veel meer dan alleen maar gezellige pubs

Reisverslag, muzikale stedentrip Dublin

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy