Santo Antao: Het best bewaarde geheim van Kaapverdië

Gepubliceerd: 09 feb 2018 | Foto: Het prachtige Santo Antão

Het prachtige Santo Antão
Reisblog Liefde voor Reizen

De prachtige stranden van Kaapverdië, en dan met name die van de eilanden Sal en Boa Vista, trekken steeds meer de aandacht van toeristen wereldwijd. In de afgelopen jaren is het land zeer populair geworden vanwege de mooie resorts, het heerlijke klimaat en vaak aantrekkelijke prijzen.

Kaapverdië telt officieel 10 eilanden, waarvan er 9 bewoond zijn. De eilanden verschillen behoorlijk van elkaar, en hebben allemaal wat anders te bieden aan de bezoeker. Het eiland Santo Antão is na Santiago het grootste eiland van Kaapverdië, maar telt bijvoorbeeld in vergelijking met het kleine São Vicente maar de helft van het aantal bewoners.

Hoewel Santo Antão op slechts één uur varen van Mindelo (São Vicente) ligt, zijn de eilanden totaal anders. Dit maakt beide eilanden een perfecte combinatie om te bezoeken. Het eiland São Vicente en dan met name de stad Mindelo staat bekend als culturele hotspot van het land, en daarnaast vind je er heerlijke stranden. Het eiland Santo Antão is dé plek voor de actieve reiziger.

Wandelen op Santo Antão

Het eiland is zeer geliefd onder de ‘hikers’. Waar eilanden als Sal en Boa Vista vlak en droog zijn, is Santo Antão een plek die schitterende bergen heeft met spectaculaire pieken. Je kunt hier uren wandelen zonder onderweg ook maar iemand tegen te komen. Het eiland telt ontzettend veel verschillende wandelroutes, waarvan de meeste zeer goed zonder gids kunnen worden ondernomen.

Wandelen in Santo Antao

Wandelen in Santo Antão

Deze routes lopen door het ‘binnenland’ van het eiland, maar er zijn ook prachtige kustroutes, zoals de wandelroute van Ponta do Sol tot aan Cruzinha. Deze route gaat via het sprookjesachtige dorpje Fontainhas. Een dorpje dat in 2015 wereldberoemd werd dankzij een lijstje van National Geographic, waarin dorpjes die het mooiste uitzicht van de wereld hadden werden besproken. Een plek dus die je niet mag missen wanneer je op het eiland bent.

Alleen op de wereld

Je kan op het eiland uitstekend een trekking tocht uitzetten. Een van de opties is om van de noord-kant van het eiland helemaal te wandelen tot aan het zuiden van Santo Antão, naar de bijzondere dorpen Monte Trigo en Tarrafal de Monte Trigo.

Bij een trekking van de ene kant van het eiland naar het andere kan je onder meer wandelen via het hoogste punt van het eiland, de Topo de Coroa (ong. 2000 meter). Vanaf deze berg kan je de route inzetten naar één van de dorpjes die behoorlijk geïsoleerd zijn van de rest van het eiland. Vanuit Tarrafal de Monte Trigo kan je enkel naar Monte Trigo met een ferry, of te voet. Een andere optie is er niet, en dat is één van de dingen die een bezoek aan dit deel van Santo Antão zo bijzonder maakt.

Santo Antão wordt door velen beschouwd als het mooiste eiland van Kaapverdië, en hoewel de meningen logischerwijs altijd zullen verschillen, is het voor iedereen duidelijk dat het een zeer speciale plek is. Santo Antão is absoluut niet te vergelijken met Sal of Boa Vista, maar ook zeker niet met ‘buurman’ São Vicente.

Het eiland Santo Antao

Het eiland Santo Antão

Het mooie is dat het eiland op slechts een uur varen van Mindelo ligt, en dat Mindelo op zijn beurt weer zeer goed te bereiken is door te vliegen vanuit Boa Vista of Sal. Voor de mensen die echt de schoonheid willen ervaren van Kaapverdië, is Santo Antão hét eiland om te bezoeken.

Lees meer over de auteur

Freddy Gomes is initiatiefnemer van de website Kaap-verdie.nl, waarmee hij meer aandacht wil vestigen voor het toerisme buiten de grote hotels en resorts in het land. Met zijn Stichting Sonvela heeft hij o.a. het Sonvela Arte project in Mindelo opgezet, om ontwikkeling in achterstandswijken te stimuleren.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reizen door Kaapverdië?Misschien vind je deze blogs over Kaapverdië ook leuk:

3 dingen die je in Kaapverdië alleen op Fogo kan vinden
Kaapverdië

3 dingen die je in Kaapverdië alleen op Fogo kan vinden

Kaapverdië is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden als strandbestemming. De grote hotels en resorts op de eilanden Sal en Boa Vista trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning, zon, zee en all-inclusive formules. Het mooie aan Kaapverdië als reisbestemming is de veelzijdigheid. De 9 bewoonde eilanden zijn bijna allemaal 3 dingen die je in Kaapverdië alleen op Fogo kan vinden

Vallei van Paul - 4 van de mooiste wandelingen van het eiland Santo Antão Kaapverdië
Kaapverdië

Kaapverdië: 4 van de mooiste wandelingen van het eiland Santo Antão

Santo Antão is het op één na grootste eiland van Kaapverdië. Met slechts 40.000 inwoners telt het echter de helft van het aantal inwoners van het kleine São Vicente. Het eiland is in de afgelopen jaren steeds bekender geworden als wandelbestemming. Natuurliefhebbers reizen graag af naar het eiland voor de vele wandelroutes met schitterende uitzichtpunten Kaapverdië: 4 van de mooiste wandelingen van het eiland Santo Antão

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy