Slapen in een grot in Coober Pedy (Australië), een unieke ervaring - Coober Pedy Australië

Slapen in een grot in Coober Pedy (Australië), een unieke ervaring!

Gepubliceerd: 22 sep 2019 | Foto: Slapen in een grot in Coober Pedy (Australië), een unieke ervaring!

Wie net als wij dwars door Australië rijdt en de Stuart Highway neemt vanaf Melbourne richting Darwin, komt langs het bijzonder plaatsje Coober Pedy. Na honderden kilometers weg en oneindig veel mooie Australische landschappen verschijnt daar opeens Coober Pedy, een stadje dat voornamelijk bekend staat om de opaal (een bijzonder soort gesteente) die daar uit de grond wordt gehaald.

Speciale Opal wagen voor de Entree JAM B&B
Speciale Opal wagen voor de Entree JAM B&B

JAM B&B: Slapen in een grot

Wij hadden van te voren al onze accommodaties geboekt, omdat wij reisden met een hond en daarom speciale hondenkamers moesten boeken. In Coober Pedy hadden wij voor JAM B&B gekozen, niet zomaar een Bed & Breakfast, het is namelijk een B&B wat helemaal onder de grond ligt. De entree begint met een stijle helling naar beneden en brengt je binnen een paar seconden in een hele andere wereld.

Buitenterras van JAM B&B
Buitenterras van JAM B&B

Unieke ervaring

Bij aankomst werden wij zeer vriendelijk ontvangen door de eigenaresse en kregen wij direct een rondleiding door het de gehele B & B. Vanaf het buitenterras loop je zo de gedeelde huiskamer en keuken binnen.

Gedeelde huiskamer en keuken
Gedeelde huiskamer

Het is echt schitterend om zo’n grotwoning met eigen ogen te kunnen zien. Voornamelijk de muren en de sfeer vond ik heel bijzonder. Mocht je nooit in een grot hebben geslapen, dan is dat zeker een aanrader en leuk om eens mee te maken.

Gedeelde ruimtes

De B & B bestaat uit verschillende kamers. Wij hadden een kamer met een gedeelde badkamer, keuken en wc (er was helaas geen andere kamer beschikbaar), maar er zijn ook kamers waar je dit niet hebt.

Badkamer
Badkamer

Voor ons is het delen van ruimtes zoals een badkamer en wc niet echt ons ding, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Maar mocht je alleen of samen reizen en graag nieuwe mensen willen ontmoeten, dan is het boeken van zo’n kamer zeker een aanrader.

Gedeelde keuken met alle voorzieningen
Keuken met alle voorzieningen

Prachtige sterrenhemel

Omdat Coober Pedy niet heel groot is en de B & B op een zeer uniek locatie ligt, kun je in de avond een prachtige sterrenhemel spotten. Met onze statief met camera in handen zijn wij vanaf onze B & B naar boven gelopen en hebben we boven de grot deze schitterende foto gemaakt. Prachtig hé?

Prachtige sterrenhemel
Prachtige sterrenhemel in Coober Pedy Australië

Meer informatie over JAM B&B in Coober Pedy

Dit is leuk om te doen in Coober Pedy:

Wij waren maar 1 dag in Coober Pedy omdat wij op doorreis waren naar Darwin. Mocht je een paar dagen in Coober Pedy zijn dan zijn de volgende dingen leuk om te doen:

  • Breng een bezoek aan Umoona Opal Mine & Museum en doe een ‘mine tour’.
Umoona Opal Mine & Museum - Coober Pedy Australië
Umoona Opal Mine & Museum
  • Neem een kijkje in de Serbian Orthadox Church, een ondergrondse kerk in Coober Pedy.
  • Geniet net als wij van een adembenemende zonsondergang bij Kanku-Breakaways Conservation Park (AANRADER!!!)
Prachtige zonsondergang bij Kanku-Breakaways Conservation Park - Coober Pedy Australië
Prachtige zonsondergang @ Kanku-Breakaways Conservation Park
Kanku-Breakaways Conservation Park
Kanku-Breakaways Conservation Park

Eten in Coober Pedy

In Coober Pedy heb je verschillende restaurants. Wij hadden gekozen voor pizza van John’s Pizza Restaurant en dat bleek een hele goede keuze te zijn. Na al die schnitzels met patat en Aziatische gerechten was dit echt een fijne afwisseling. Dit restaurant wordt ook wel bestempeld als een van de beste pizzeria van Australië en wij snappen dat wel.

Spaghetti pizza van John's Pizza Restaurant
Spaghetti pizza van John’s Pizza Restaurant

Staat Coober Pedy op jouw lijstje?

Laat jouw reactie achter!

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy