Alchemy in Ubud, Bali

Gepubliceerd: 21 sep 2017 | Foto: Achemy in Ubud, Bali

Achemy in Ubud, Bali
Reisblog Liefde voor Reizen

Met op iedere hoek van de straat een yogastudio, een Raw Vegan restaurant of een intuïtieve mix van die 2, kun je Ubud gerust het ‘spirituele’ episch centrum van Bali noemen. Met de kilo’s aan superfoods, organische veggies en RAW treats die er dagelijks over de foodcounter gaan, geven de ronddwarrelende yogi’s nog net geen licht. En ook ik ben in de running voor een verlichtings-upgrade en dat brengt me vandaag bij Alchemy, de holistische Raw Vegan (hoe kan het ook anders) foodbar in Penastanan, het ‘rustiger’ gedeelte van Ubud.

Duurzame intenties

En terwijl m´n maag een paar keer omdraait wanneer er achter me een met wierook-overladen offer wordt geplaatst, blader ik verwonderd door de prikkelende kaart. Buddha bowls, white magic, oh my goji’s, de oplichtende termen vliegen me om de oren en maken het me moeilijk kiezen. Want ondanks dat ik hier soms op standje Raw-Vegan overdosis schakel, bemerk ik wel degelijk het positieve effect op mijn ‘spiritual being’, om maar in de hogere sferen te blijven.

Achemy in Ubud, Bali

Achemy in Ubud, Bali

Duurzame intenties

Want het voelt goed. Het idee dat er op een zorgzame en aandachtige manier omgegaan wordt met eten en de bronnen waar het vandaan komt, creëert een happy vibe. En oke, het ligt er soms wat dik bovenop (met Green Washing als officiële term voor deze eco-branding) met werkelijk op iedere kaart de fameuze leuzen ‘organic, homemade en radiant’, verdient de aandachtshoek wel degelijk een dikke pluim!

Koemelk-loze cappuccino

Oke terug naar Alchemy. In plaats van uitwisselingen over de dagelijkse beslommeringen in de VS, vang ik hier geluiden op over de trillingsupgrade die onze aarde momenteel klaarblijkelijk doormaakt en allemaal onder het genot van yoghurtvrije granola’s en koemelk-loze cappuccino’s. En eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik die witte motor in mijn dagelijkse ‘Cap’ wel mis. Maar hey, we hoeven niet allemaal instantly verlicht te zijn.

Achemy in Ubud, Bali

Achemy in Ubud, Bali

Glimmen van geluk

En verlicht of niet. Ik voel mezelf glimmen van geluk. Het heerlijke serene interieur, de fijne-vibe- peops, alle hippe healthy food gadgets en de kwalitatieve ingrediënten, maken dat m’n yogi hartje hier volle bak wordt opgehaald! Dus terwijl ik nog even verder slurp aan m’n virgin mojito’ gun ik jou alvast een kijkje in deze veganistische snoepwinkel!

Over gastblogger Lenneke

Smullen is het! De reis die ik momenteel aan het maken ben waarin ik mijn liefde voor yoga, organic lifestyle, reizen en schrijven op een verrukkelijke manier mag blenden. Ik ben dan ook voornamelijk te vinden op ecologische- en holistische hotspots; slapend op permacultuur boerderijen en overdadig knabbelend aan veganistische juweeltjes. Als gastblogger voor ‘Liefde voor reizen’ mag ik jullie een kijkje in de keuken geven van al deze duurzame en bewuste hightlights! Wil je meer van me lezen, check dan www.yogagids.nl

 

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Indonesië

Mooiste plekken van Java en Bali
Indonesië

Rondreis Indonesië: de mooiste plekken op Java en Bali

Als er een land is waar je vol verbazing kunt rondreizen dan is het wel Indonesië. Tijdens een rondreis door Java en Bali staan cultuur, natuur en culinaire hoogstandjes centraal. Op het eiland Java vind je ’s werelds mooiste bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende Borobudur en de Prambanan. Maar ook op het paradijselijke Bali kom je Rondreis Indonesië: de mooiste plekken op Java en Bali

Villa huren op Bali
Indonesië

Villa huren op Bali: de mooiste privé villa’s met zwembad!

Een villa huren op Bali? Goed plan! Het fijne klimaat, de heerlijke Indonesische keuken, de gastvrije mensen en de prachtige bezienswaardigheden maken Bali zo’n fijne vakantiebestemming. Om een vakantie op Bali nog completer te maken kun je een privé villa huren met eigen zwembad. Zo geniet je helemaal van het ultieme Bali gevoel. In deze Villa huren op Bali: de mooiste privé villa’s met zwembad!

Bali - 5 leuke activiteiten om te doen
Indonesië

Bali: 5 leuke activiteiten om te doen

Bali, ik mis je! Zodra de grenzen in Australië opengaan is Indonesië een van de eerste landen waar ik weer heen ga. Wat heb ik die gastvrijheid, mooie landschappen en dat lekkere eten gemist. Hopelijk kunnen we snel weer die kant op, want net als de rest van de wereld zit ook Indonesië met smart Bali: 5 leuke activiteiten om te doen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy