Alchemy in Ubud, Bali

Gepubliceerd: 21 sep 2017 | Foto: Achemy in Ubud, Bali

Met op iedere hoek van de straat een yogastudio, een Raw Vegan restaurant of een intuïtieve mix van die 2, kun je Ubud gerust het ‘spirituele’ episch centrum van Bali noemen. Met de kilo’s aan superfoods, organische veggies en RAW treats die er dagelijks over de foodcounter gaan, geven de ronddwarrelende yogi’s nog net geen licht. En ook ik ben in de running voor een verlichtings-upgrade en dat brengt me vandaag bij Alchemy, de holistische Raw Vegan (hoe kan het ook anders) foodbar in Penastanan, het ‘rustiger’ gedeelte van Ubud.

Duurzame intenties

En terwijl m´n maag een paar keer omdraait wanneer er achter me een met wierook-overladen offer wordt geplaatst, blader ik verwonderd door de prikkelende kaart. Buddha bowls, white magic, oh my goji’s, de oplichtende termen vliegen me om de oren en maken het me moeilijk kiezen. Want ondanks dat ik hier soms op standje Raw-Vegan overdosis schakel, bemerk ik wel degelijk het positieve effect op mijn ‘spiritual being’, om maar in de hogere sferen te blijven.

Achemy in Ubud, Bali

Achemy in Ubud, Bali

Duurzame intenties

Want het voelt goed. Het idee dat er op een zorgzame en aandachtige manier omgegaan wordt met eten en de bronnen waar het vandaan komt, creëert een happy vibe. En oke, het ligt er soms wat dik bovenop (met Green Washing als officiële term voor deze eco-branding) met werkelijk op iedere kaart de fameuze leuzen ‘organic, homemade en radiant’, verdient de aandachtshoek wel degelijk een dikke pluim!

Koemelk-loze cappuccino

Oke terug naar Alchemy. In plaats van uitwisselingen over de dagelijkse beslommeringen in de VS, vang ik hier geluiden op over de trillingsupgrade die onze aarde momenteel klaarblijkelijk doormaakt en allemaal onder het genot van yoghurtvrije granola’s en koemelk-loze cappuccino’s. En eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik die witte motor in mijn dagelijkse ‘Cap’ wel mis. Maar hey, we hoeven niet allemaal instantly verlicht te zijn.

Achemy in Ubud, Bali

Achemy in Ubud, Bali

Glimmen van geluk

En verlicht of niet. Ik voel mezelf glimmen van geluk. Het heerlijke serene interieur, de fijne-vibe- peops, alle hippe healthy food gadgets en de kwalitatieve ingrediënten, maken dat m’n yogi hartje hier volle bak wordt opgehaald! Dus terwijl ik nog even verder slurp aan m’n virgin mojito’ gun ik jou alvast een kijkje in deze veganistische snoepwinkel!

Over gastblogger Lenneke

Smullen is het! De reis die ik momenteel aan het maken ben waarin ik mijn liefde voor yoga, organic lifestyle, reizen en schrijven op een verrukkelijke manier mag blenden. Ik ben dan ook voornamelijk te vinden op ecologische- en holistische hotspots; slapend op permacultuur boerderijen en overdadig knabbelend aan veganistische juweeltjes. Als gastblogger voor ‘Liefde voor reizen’ mag ik jullie een kijkje in de keuken geven van al deze duurzame en bewuste hightlights! Wil je meer van me lezen, check dan www.yogagids.nl

 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Indonesië

Villa huren op Bali: de mooiste privé villa’s met zwembad!

Een villa huren op Bali? Goed plan! Het fijne klimaat, de heerlijke Indonesische keuken, de gastvrije mensen en de prachtige...

Bali: 5 leuke activiteiten om te doen

Bali, ik mis je! Zodra de grenzen in Australië opengaan is Indonesië een van de eerste landen waar ik weer...

Sanur op Bali: een relaxte en sfeervolle plek!

Op Bali heb je veel keuzes wat betreft plekken om te overnachten. In 2010 verbleef ik tijdens mijn rondreis door...

Bali tour: Sekumpul Waterfall en eten bij locals!

Voordat wij richting Australië gingen hadden wij al een prachtige tour gedaan in Oost-Bali. De enthousiaste Mila en Ketut van...

Three Gold Luxury Private Villas: slapen tussen de rijstvelden op Bali

Onze laatste overnachting op Bali was een hele bijzondere. Nadat wij eerder in het gezellige Sanur hadden overnacht in een...

Paradijselijk bali: snorkelen, culinair genieten en cultuur snuiven

Op onze reis naar Darwin zouden wij begin dit jaar(feb 2019) via Denpasar op Bali(Indonesië) vliegen. Aangezien we twee losse...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy