Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alchemy in Ubud, Bali

Achemy in Ubud, Bali

Alchemy in Ubud, Bali

Achemy in Ubud, Bali

Inhoudsopgave

Met op iedere hoek van de straat een yogastudio, een Raw Vegan restaurant of een intuïtieve mix van die 2, kun je Ubud gerust het ‘spirituele’ episch centrum van Bali noemen. Met de kilo’s aan superfoods, organische veggies en RAW treats die er dagelijks over de foodcounter gaan, geven de ronddwarrelende yogi’s nog net geen licht. En ook ik ben in de running voor een verlichtings-upgrade en dat brengt me vandaag bij Alchemy, de holistische Raw Vegan (hoe kan het ook anders) foodbar in Penastanan, het ‘rustiger’ gedeelte van Ubud.

Duurzame intenties

En terwijl m´n maag een paar keer omdraait wanneer er achter me een met wierook-overladen offer wordt geplaatst, blader ik verwonderd door de prikkelende kaart. Buddha bowls, white magic, oh my goji’s, de oplichtende termen vliegen me om de oren en maken het me moeilijk kiezen. Want ondanks dat ik hier soms op standje Raw-Vegan overdosis schakel, bemerk ik wel degelijk het positieve effect op mijn ‘spiritual being’, om maar in de hogere sferen te blijven.

Achemy in Ubud, Bali
Achemy in Ubud, Bali

Duurzame intenties

Want het voelt goed. Het idee dat er op een zorgzame en aandachtige manier omgegaan wordt met eten en de bronnen waar het vandaan komt, creëert een happy vibe. En oke, het ligt er soms wat dik bovenop (met Green Washing als officiële term voor deze eco-branding) met werkelijk op iedere kaart de fameuze leuzen ‘organic, homemade en radiant’, verdient de aandachtshoek wel degelijk een dikke pluim!

Koemelk-loze cappuccino

Oke terug naar Alchemy. In plaats van uitwisselingen over de dagelijkse beslommeringen in de VS, vang ik hier geluiden op over de trillingsupgrade die onze aarde momenteel klaarblijkelijk doormaakt en allemaal onder het genot van yoghurtvrije granola’s en koemelk-loze cappuccino’s. En eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik die witte motor in mijn dagelijkse ‘Cap’ wel mis. Maar hey, we hoeven niet allemaal instantly verlicht te zijn.

Achemy in Ubud, Bali
Achemy in Ubud, Bali

Glimmen van geluk

En verlicht of niet. Ik voel mezelf glimmen van geluk. Het heerlijke serene interieur, de fijne-vibe- peops, alle hippe healthy food gadgets en de kwalitatieve ingrediënten, maken dat m’n yogi hartje hier volle bak wordt opgehaald! Dus terwijl ik nog even verder slurp aan m’n virgin mojito’ gun ik jou alvast een kijkje in deze veganistische snoepwinkel!

Over gastblogger Lenneke

Smullen is het! De reis die ik momenteel aan het maken ben waarin ik mijn liefde voor yoga, organic lifestyle, reizen en schrijven op een verrukkelijke manier mag blenden. Ik ben dan ook voornamelijk te vinden op ecologische- en holistische hotspots; slapend op permacultuur boerderijen en overdadig knabbelend aan veganistische juweeltjes. Als gastblogger voor ‘Liefde voor reizen’ mag ik jullie een kijkje in de keuken geven van al deze duurzame en bewuste hightlights! Wil je meer van me lezen, check dan www.yogagids.nl

 

Plan je reis door Indonesië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Indonesië