New Years Eve Sydney

Het beste plekje tijdens New Years Eve Sydney?

Gepubliceerd: 03 dec 2018 | Foto: New Years Eve Sydney

Vuurwerkshows, je hebt ze over de hele wereld. Van New York, Londen tot aan Kuala Lumpur. Overal op de wereld genieten miljoenen mensen van de mooiste vuurwerkshows. Een van de mooiste vuurwerkshows die ik tot nu toe heb mogen meemaken is zonder twijfel die in Sydney in Australië. Heerlijk in je korte broek, liggend op je handdoek, genieten van het mooiste vuurwerk ter wereld. New Years Eve in Sydney kan ik dan ook iedereen aanraden.

Oud & Nieuw in Sydney

Wie dit jaar zo’n geluksvogel is en het nieuwe jaar in Sydney inluidt, is natuurlijk erg benieuwd waar hij het beste kan gaan kijken. Wat is de beste plek om het vuurwerk te spotten? Ik wil je graag mijn favoriete plekje delen, een gezellige plek met mooi uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge. Of het de beste plek is weet ik niet, dat het een fijne plek is kan ik je wel beloven.

Cremorne Point

Er zijn in Sydney tijdens New Years Eve verschillende feesten waar je heen kunt gaan. Voor deze feesten betaal je entree, maar daar zit dan wel vaak drinken en eten bij inbegrepen. Ik vond het zelf heel tof om mijn eigen feestje tijdens New Years Eve te organiseren en koos ervoor om richting Cremorne Point te gaan. Een plek waar geen feesten worden georganiseerd, maar waar je wel grandioos uitzicht hebt.

Wat deze plek zo fijn maakt is de sfeer. Je ligt tussen de Australiërs en toeristen van alle leeftijden. Overdag is iedereen zich aan het vermaken met kaartspellen, aan het zingen en afkoeling aan het zoeken in het dichtstbijzijnde zwembad. De tijd die je moet overbruggen lijkt lang, maar door de gezelligheid en het vermaak is het eigenlijk zo voorbij. Ik vond het een van de leukste oudejaarsavonden tot nu toe. Het is relaxt, je voelt je veilig en je hebt een van de mooiste vuurwerkshows ter wereld. Beter kun je het nieuwe jaar niet beginnen, toch?

Cremorne Point - Uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge
Cremorne Point – Uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge

Cremorne Point kun je met de ferry vanuit Circular Quay bereiken en de reis ernaar toe is ongeveer een kwartier. Deze plek heeft capaciteit voor 7,000 bezoekers en is gratis. Op veel plekken, evenals Cremorne Point, is alcohol verboden. Dit controleren ze dan ook regelmatig, ze willen graag de sfeer gezellig houden, ook voor de vele gezinnen die er genieten van het vuurwerk. De regels zijn in de loop der jaren dan ook veranderd, maar dat mag de pret niet drukken.

Informatie

  • bereikbaar met de ferry vanuit Circular Quay;
  • capaciteit voor 7,000 mensen;
  • entree is gratis;
  • alcohol is verboden;
  • WC’s zijn aanwezig;
  • eten en drinken is te koop.

Sydney New Years Eve

Wie net als mij op deze plek oud en nieuw wil vieren, moet wel zorgen dat hij op tijd is. De eerste keer (in 2008) dat ik bij Cremorne Point New Years Eve vierde, was het ontzettend druk en lagen wij al rond 9.00 uur in de ochtend langs het water. De tweede keer (in 2016) waren wij er ook vroeg, rond een uur of 11 in de ochtend, maar was het toch een stuk minder druk dan in 2008. Pas in de namiddag werd het echt druk en vooral in de avond, een hoop mensen kwamen nog op het laatste moment. Ik zou daarom qua tijd een middenweg kiezen. Maar wie het beste plekje wil moet gewoon vroeg komen, zo is het nou eenmaal.

Wachten op het vuurwerk
Wachten op het vuurwerk

De vuurwerkshow(s)

In de avond kun je de eerste uren genieten van de verlichte boten die langsvaren en stil liggen in de haven van Sydney. Het is net een sprookje! Om 21.00 uur is het tijd voor de eerste vuurwerkshow. Deze show is speciaal voor kinderen, zodat ze niet tot 12 uur op hoeven te blijven. Deze kindervuurwerkshow is al indrukwekkend. Om 12 uur start de grote vuurwerkshow, waarbij je helemaal ogen te kort komt. Een hele gave belevenis en herinnering voor het leven.

Kindervuurwerkshow
Kindervuurwerkshow
Verlichte bootjes tijdens New Years Eve Sydney
Verlichte bootjes tijdens New Years Eve Sydney

Staat oud en nieuw in Sydney op jouw bucketlist?

Zou jij het ook een keer mee willen maken? Laat je reactie achter.

Bekijk de sfeervideo

Meer Australië tips?

Benieuwd wanneer je het beste kunt reizen door Australië? Lees dan de blog beste reistijd in Australië. Overnachten is in Sydney ontzettend duur en zeker rond of tijdens oud & nieuw. Om je te helpen heb ik wat goede en betaalbare hostels voor je op een rijtje gezet: 5 goede en betaalbare hostels in Sydney

Lees ook: De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren

Sydney bezoeken?

Wij komen graag in Sydney en kunnen nu al niet wachten op ons volgende bezoek. Heb jij zelf ook plannen om Sydney te bezoeken? Huur bijvoorbeeld een auto via Sunny Cars zodat je naast de stad ook de omgeving kunt verkennen. En regel alvast vooraf je accommodaties en activiteiten:

Overnachten in Sydney

Overnacht op de meest centrale plekken in de stad. De leukste en betaalbaarste hotels in Sydney vind je hier.

Activiteiten in Sydney

Regel je tours en entrees alvast van te voren zodat je geen tijd in de stad verliest. Bekijk hier de leukste activiteiten in Sydney

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy