Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 redenen waarom je echt een reis door Namibië moet maken!

5 redenen waarom je moet reizen door Namibie

5 redenen waarom je echt een reis door Namibië moet maken!

5 redenen waarom je moet reizen door Namibie

Inhoudsopgave

Namibië, een bestemming die niet direct bij iedereen bovenaan de bucketlist staat. Super zonde, want het is echt een indrukwekkend land waar zoveel te ontdekken valt. Dus twijfel je nog? Lees dan deze 5 redenen waarom je echt een reis door Namibië moet maken en laat je overtuigen!

De rust en ruimte

Namibië stijgt in populariteit als reisbestemming, maar is nog niet heel erg ontdekt door toeristen. In ieder geval een stuk minder dan bijvoorbeeld het buurland Zuid-Afrika. Eenmaal onderweg in Namibië zie je vele eindeloze vlaktes en adembenemende uitzichten. Je kunt hier uren rijden zonder iets of iemand tegen te komen. Dat is echt heel fijn, want hier sta je dus niet met honderden toeristen op een kluitje bij een van de vele bezienswaardigheden. Vooral in het noorden is het rustig. Ik heb zelfs midden op de snelweg een hele fotoshoot gedaan 😉

Damaraland
Damaraland

De verschillende soorten natuur

In Namibië vind je veel verschillende soorten natuur. Dit maakt het land ook zo interessant! Het ene moment loop je in de woestijn, vervolgens rijd je door allerlei berglandschappen, afgewisseld met adembenemende canyons en voor je het weet zit je lekker te genieten aan het strand. Er zijn hier zoveel bijzondere natuurovergangen, dat je steeds van de ene in de andere verbazing valt!

Alle verschillende natuurverschijnselen zorgen er ook voor dat je de meest leuke activiteiten kunt ondernemen, zoals sandboarden van een woestijnduin, kajakken tussen de zeehonden, op safari in een van de wildparken of het maken van een intensieve hike door de bergen.

In Namibië vind je verschillende soorten natuur
In Namibië vind je verschillende soorten natuur

De verschillende culturen en historie van Namibië

De geschiedenis van Namibië kent helaas een aantal donkere bladzijden. Zo maakte Namibië in de vorige eeuw deel uit van Zuid-Afrika en haar Apartheidsregime. De naam van Namibië was toen Zuidwest-Afrika. Ook was het in die periode een Duitse kolonie. Van deze tijd vind je nog vele sporen terug in het land.

Zo kun je in Windhoek een bezoek brengen aan de Township Katutura. Deze township is ontstaan tijdens de Apartheid. Alle gekleurde bevolking werd vanuit de stad naar deze plek verbannen, waar ze moesten leven onder erbarmelijke omstandigheden. Als je een bezoek wilt brengen aan deze indrukwekkende township, zorg dan dat je dit altijd onder begeleiding doet van een gids. Via de gids kom je veel te weten over de leefomstandigheden van de verschillende stammen die hier leven, maar ook over de effecten van het Apartheidsregime, die hier nog altijd merkbaar zijn.

Voor de Duitse invloeden kun je het beste een bezoek brengen aan de steden Swakopmund en Lüderitz. Hier vind je diverse prachtige architecturale hoogstandje uit de Duitse Koloniale tijd. Ook wonen hier nog veel Duitsers.

Daarnaast komen in Namibië veel verschillende culturen samen. Er wonen nog verschillende stammen op authentieke wijze, zoals de Himba’s en de Herero. Je kunt op allerlei plekken meer te weten komen over de cultuur en deze stammen. Het is ook mogelijk om een aantal stammen te bezoeken om zo een kijkje te kunnen nemen in hun dagelijks leven. Super interessant!

De zeer vriendelijke mensen

Tijdens mijn reis door Namibië heb ik vrijwel alleen maar vrolijke en behulpzame mensen gezien. Ze doen ontzettend hun best om het je naar je zin te maken. Ik heb erg genoten van de gastvrijheid en heb mooie gesprekken gevoerd en gelachen met een aantal locals. Daarnaast is Namibië een zeer veilig land om doorheen te reizen. Je kunt hier heel gemakkelijk en veilig zelf een auto huren (wel met 4×4-aandrijving ;-)) en dit prachtige land ontdekken.

Zeer vriendelijke mensen
Zeer vriendelijke mensen: behulpzaam en vrolijk!

Het indrukwekkende wildlife

Één van de hoogtepunten van Namibië is absoluut de grote hoeveelheid wildlife. Overal zie je wilde dieren lopen. Onderweg zul je ook regelmatig o.a. diverse bokken, giraffen, struisvogels tegenkomen. Als je geluk hebt, is het zelfs mogelijk om olifanten te spotten. Reis je naar de natuurparken, dan kun je ook prachtige safari’s maken. Perfecte plekken hiervoor zijn het bekende Etosha National Park of het Erindi Private Game Reserve. Beide parken lenen zich goed voor georganiseerde safari’s, maar je kunt er ook prima zelf doorheen rijden.

Wildlife in Namibië
Wildlife in Namibië – Reizen door Namibië

Ik vond het best lastig om ‘maar’ 5 redenen te geven waarom je zeker naar Namibië moet reizen. Wat mij betreft zijn er nog zoveel andere redenen om dit te doen. Dit prachtige land heeft zoveel indruk op me gemaakt en ik kijk nog altijd met veel liefde terug naar deze mooie reis.

Ben jij wel eens in Namibië geweest? Wat is voor jou de beste reden om een bezoek aan Namibië te brengen?

Wil je meer weten over een reis door Namibië? Bekijk dan deze landenpagina boordevol informatie, tips en de mooiste foto’s: https://ontdekjebestemming.nl/ontdek-namibie/

Enthousiast over Namibië?

Ook zin gekregen om een keertje het prachtige Namibië te ontdekken? Ervaar het nu, bekijk het aanbod!

Kan maken op een droomreis door Namibië? Doe dan mee met deze winactie!

Plan je reis door Namibië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Namibië
Misschien vind je deze blogs ook interessant