Waarom is Tanzania het bezoeken waard?

Waarom is Tanzania het bezoeken waard?

Waarom is Tanzania het bezoeken waard?

Je zult het vast vaker gehoord hebben: Tanzania is geweldig! Maar wat is er dan zo speciaal in Tanzania? Safari kan toch ook op andere plekken? Ja zeker, maar dit zijn de redenen waarom het in Tanzania net wat specialer is:

1. De ‘big five’ op één plek

Tanzania heeft veel safarigebieden, maar de Ngorongoro-krater (aan de rand van het Serengeti National Park) is wel een hele bijzondere plek. Het is de grootste ingestorte vulkaankegel van de wereld en heeft een oppervlakte van 264 vierkante kilometer. In deze krater leven wilde dieren, en niet zomaar wilde dieren: de big five zijn hier te spotten! De dieren zijn het meest actief in de ochtend, dus zorg dat je vroeg op deze plek bent.

De ‘big five’ op één plek

Leeuw gespot in Tanzania

Naast het spotten van de big five kan je ook een van de zeven Afrikaanse wonderen meemaken in Tanzania: de grote trek. De grote overlevingstocht van onder andere wildebeesten, zebra’s, gnoes en gazellen, gevolgd door carnivoren als leeuwen en luipaarden.

2. Beklim de hoogste berg van Afrika

De Kilimanjaro is een gebergte dat ligt in Tanzania en is de hoogste berg van Afrika. Wist je dat je deze berg kan beklimmen?

De Kilimanjaro wordt in het Swahili ook wel ‘De glinsterende berg’ genoemd vanwege de met sneeuw bedekte top. De berg is een dode vulkaan en het hoogste punt ligt op 5895 meter. Er zijn verschillende routes te belopen, waarbij de tijd en de moeilijkheidsgraad van de tocht verschillen. Om de top te bereiken ga je eerst door een stuk savanne en het tropisch regenwoud. Hier zijn nog heel wat planten en dieren te bewonderen. Op 2000 meter hoogte kom je aan in het Kilimajaro National Park en tref je tijdens de weg omhoog nog veel verschillende landschappen aan. Een unieke en onvergetelijke ervaring!

Rondreis door Tanzania

Rondreis door Tanzania

3. Zanzibar

Kan je geen dier meer zien? Ook hiervoor heeft Tanzania de perfecte locatie, namelijk Zanzibar. Zanzibar is een eiland voor de kust van Afrika en hoort bij Tanzania. Door de eeuwen heen is het eiland in handen geweest van Arabieren, Portugezen en was het onderdeel van Oman en het Verenigd Koninkrijk. Al deze veranderingen hebben hun sporen nagelaten op het eiland en daarom is het een bijzondere plek om te verblijven tijdens je vakantie.

Op Zanzibar is het het hele jaar warm en zonnig, de temperaturen schommelen tussen de 24 en 28 graden. Je krijgt hier geen genoeg van de parelwitte zandstranden, palmbomen en het kristal heldere zeewater. Vergeet niet je snorkel mee te nemen want de onderwaterwereld is hier dus goed te bewonderen. Laat je ook verwennen door het heerlijke eten en drinken dat het eiland te bieden heeft.

Olifanten spotten in Tanzania

Olifanten spotten in Tanzania

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden van Tanzania? Breng dan een bezoek op de website van Tanzania specialist.

  1. Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!