Een maand backpacken door Thailand, de hoogtepunten!

Gepubliceerd: 19 feb 2017 | Foto: Erawan National Park

Afgelopen jaar ben ik in november een maand naar Thailand geweest samen met een vriendin. Een maand lang hebben zijn we met onze backpack op de rug door het land getrokken. Graag deel ik mijn hoogtepunten met jullie!

Ik reisde samen met een vriendin door het mooi Thailand!

Bangkok

De dag nadat wij waren aangekomen gingen wij een fietstocht door Bangkok doen. Dit hadden wij geboekt bij Co van Kessel. Een tocht van 5 uur lang door de stad. Met 2 begeleiders ga je op pad. Op de fiets over de markt, door de drukke straten, door de jungle… Je ziet Bangkok op allerlei verschillende manieren. De lunch en het drinken zit bij de prijs inbegrepen. Super om de drukke stad op deze manier te gaan verkennen.

Kanchanaburi

Hier gingen wij naar het Erawan National Park. Daar zijn hele mooie watervallen. Je kunt er met de bus naar toe en het park lekker zelf gaan ontdekken. Vind je dat wat spannend, dan kun je ook met een groep meegaan. Ik vond het zelf echt fijn dat wij dit zelf hebben gedaan. Je eigen vrijheid en tempo om door het park te lopen dat is toch het lekkerst. Trek goede sneakers of wandelschoenen aan, want het is wel een aardige klim naar boven. De volgende dag heb je misschien wel een beetje spierpijn, maar dat is het zeker waard!

Erawan National Park
Erawan National Park

Chiang Mai

Het eerste hoogtepunt in Chiang Mai was het olifanten park. Wij hadden voor het Elephant Retirement Park gekozen. Hier worden olifanten opgevangen die mishandeld zijn. Wij wilden dan ook absoluut niet naar een park waar je op olifanten mag rijden. In dit park mag je de olifanten eten geven, insmeren met modder en wassen. Dat was een gave ervaring. De dag daarna gingen we door de jungle ziplinen bij Eagle Track. Dit was spannend, maar heel erg leuk. Een mooi parcour dwars door de jungle heen… Gillen én lachen.

Elephant Retirement Park
Elephant Retirement Park

Pai

Een geweldig dorpje hoog in de bergen. De tocht er naar toe is misschien een beetje afzien (meer dan 700 bochten omhoog de bergen in…), maar als je er eenmaal bent wil je niet meer weg. Er heerst een heerlijke hippie sfeer. Alleen maar relaxte mensen, leuke winkeltjes en barretjes en een top omgeving. Sla deze plek zeker niet over en hou er rekening mee dat je misschien wel een nachtje langer wilt blijven dan je bedacht had 😉

De eilanden

Na 2 weken in het noorden geweest te zijn gaan we door naar de eilanden. Wij kozen voor Koh Samui, Koh Panhgan en Koh Tao. Koh Tao was mijn favoriete plek. Het is een klein snorkel/duikers eilandje waar je meteen in een relaxte vibe beland. Er zijn niet veel bezienswaardigheden en toch is het zo leuk dat je er zo een week kunt blijven hangen. Wij hebben genoten van het strand, gezellige barretjes en de mooie onderwaterwereld.

Koh Panghan
Koh Panghan
Koh Samui.

Als laatste vlogen wij naar Krabi. Daar brachten wij nog een paar dagen door om vervolgens helaas weer terug naar huis te moeten gaan. Vooraf had ik nooit kunnen bedenken dat de maand zo snel voorbij zou gaan en dat ik niet naar huis zou willen!

Geschreven door: 

Livia Rijntalder, reisblogger van www.travelbyliv.com

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Azië

Villa huren op Bali: de mooiste privé villa’s met zwembad!

Een villa huren op Bali? Goed plan! Het fijne klimaat, de heerlijke Indonesische keuken, de gastvrije mensen en de prachtige...

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

Bali: 5 leuke activiteiten om te doen

Bali, ik mis je! Zodra de grenzen in Australië opengaan is Indonesië een van de eerste landen waar ik weer...

Wat te doen in het bruisende Hong Kong?

In de zomer van 2018 was Hong Kong een tweede thuis voor me. Er waren maanden dat ik meer in...

Jordanië, buiten de gebaande paden

Jordanië is een magisch woestijnland vol gastvrije mensen en prachtige bestemmingen die zeker op jouw bucketlist thuishoren. Beroemde highlights zijn...

Wat te doen in bruisend Bangkok? Tips en ervaringen!

In mijn vorige blog heb ik verteld over het prachtige eiland Koh Tao. Om daar te komen zijn mijn vriend...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy