Het overweldigende India – de beste reistips

Jama Masjid, Delhi

Jama Masjid, Delhi

Reis mee naar India in Zuid-Azië. India is natuurlijk een gigantisch land. In India vind je heel veel diversiteit op het gebied van natuur en cultuur, en met ruim 1,3 miljard mensen is India het land met de op één na meeste inwoners ter wereld. Door iedereen die in India is geweest, wordt het als een machtig en indrukwekkend land gezien. In dit blog lees je een aantal goede reistips om dit land op z’n best mee te maken.

De mooiste bezienswaardigheden

In het enorme India zijn heel veel prachtige bezienswaardigheden te vinden. De meest bekende trekpleister is de Taj Mahal, tevens één van de zeven wereldwonderen! Dit is een prachtig paleis met een enorme tuin, die door de Indiase keizer in 1631 is gebouwd als graftombe voor zijn overleden vrouw. Naast de Taj Mahal zijn er in India vele indrukwekkende paleizen, tempels en forten te vinden uit de tijd van het oude Indiase rijk. Hier is India waarschijnlijk wel het meest voor geliefd onder toeristen. Voorbeelden zijn de Jama Masjid, het Rode Fort, het Amber Fort, het Mehrangarh Fort en de beroemde Gouden Tempel.

Taj Mahal, India

Taj Mahal, India

Doordat India zo’n divers land is, biedt het voor alle reizigers iets moois. Voor de avontuurlijke en actieve reiziger zijn er prachtige wandelroutes door de natuur – voor backpackers is India dan ook een populaire bestemming. Het Hampi-gebied is hiervoor zeker aan te raden, in dit gebied zie je heel veel ruïnes en oude tempels. Als je bereid bent om 600 traptreden te beklimmen kom je aan bij de indrukwekkende Hanuman-tempel, en wordt je beloond met een prachtig uitzicht over het hele gebied.

Hampi gebied, India

Hampi gebied, India

Voor de meer ontspannende vakantieganger zijn er ook prachtige tropische stranden aan de kust. Hiervoor is de kleinste deelstaat van India, Goa, de perfecte bestemming.

Voorbereiding

Je moet vanzelfsprekend een vakantie uitstippelen, als je naar India reist, die past bij wat voor reiziger jij bent en wat jij het leukste vindt om te doen. Een korte vakantie naar India is niet aan te raden, want dit overweldigende en diverse land heb je niet in een paar dagen gezien.

Als je naar India wilt, moet je sowieso van zonnig en warm weer houden! Het is er immers gemiddeld 30+ graden. De meest aangename periode om naar India op vakantie te gaan is dan ook in de winter, want de temperatuur dan het laagst en er valt dan het minste regen. Met het pakken van je spullen kun je dus rekenen op een super zonnige vakantie.

Wat je ook nodig hebt om naar India te gaan is een geldig paspoort en een visum voor India. Je kunt online het gemakkelijkste een e visum India regelen. De visa kosten ongeveer 60 euro en worden binnen 72 uur opgestuurd. Wees dus op tijd, je moet een visum minimaal 4 dagen voor je aankomst in India aangevraagd hebben.

Ben jij al in het indrukwekkende India geweest?

Laat hieronder je reactie achter!

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.