Bezoek aan de kerstmarkt in Düsseldorf

Gepubliceerd: 16 dec 2014 | Foto: Kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf – Reporters Marloes en Bert gingen afgelopen zondag richting Duitsland om daar de kerstmarkt van Düsseldorf te bezoeken. Kerstmarkten in Europa trekken ook jaarlijks veel bezoekers. Zeker Düsseldorf, het ligt vlak over grens en is voor veel Nederlanders goed aan te rijden.

Kerstmarkt in Düsseldorf

Het sfeervolle oude stadscentrum wordt elk jaar omgetoverd tot kerstmarkt. Op zes verschillende pleinen staan kramen met kerstspullen, drink-en eetkramen. De pleinen staan met elkaar in verbinding, al vond ik wel onduidelijk van waar je nu precies heen moest lopen. Door de gehele stad staan grote kerstbomen die prachtig zijn versierd. En op het Marktplatz staat een enorm reuzenrad waar je voor € 7 en uitzicht over de stad hebt.

De kramen op de Marktplatz in dezelfde historische stijl neergezet als de pandjes in de omgeving. De kerstmarkt op de Heinrich-Heine Platz is geheel in jugendstil stijl, zo zijn er zes verschillende stijlen in 1 stad. En dat in combinatie met groot aanbod aan winkels, kroegen en restaurants. En uiteraard mag de ijsbaan ook niet ontbreken.

Veel aanbod

Groot minpunt vond ik dat er een te groot aanbod was van eettentjes en de kramen veel van hetzelfde waren. Daarnaast is het niet aan te raden om in de drukke weekenden er met een kinderwagen doorheen te gaan.

Desondanks dat is de kerstmarkt is met al haar gezelligheid voor veel mensen aantrekkelijk. Gezellige muziek en prachtig versierde straten maken de kerstmarkt ook voor kinderen leuk. Daarbij kan je ook nog eens je schaatsen aantrekken en een rondje op de ijsbaan doen!

Reisblogger Bert

Auteur:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Duitsland

De leukste tips voor het historische Plauen – German.Local.Culture. 

Het schilderachtige Duitse Plauen biedt een gevarieerde mix van cultuur, natuur en gastronomie. Deze stad met 65.000 inwoners, gelegen in...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Nordhorn: verrassend leuke plek net over de grens (German.Local.Culture)

Net over de grens van Nederland in de buurt van Hengelo, in de regio Grafschaft Bentheim, vind je het mooie...

Vakantie in Cochem? Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Al 30 jaar kom ik in Cochem aan de Moezel. Jarenlang hoorde ik “ wat moet jij in dat bejaardenoord?...

Proef de industriecultuur in het Duitse Ruhrgebied in 2019: Hipper dan ooit!

Net over de Duitse grens, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen vind je het Ruhrgebied. Een gebied dat vroeger vooral bekend stond...

Kerstmarkt Düsseldorf, een dagje heerlijk vertoeven vlak over de grens

Kerstmarkt Düsseldorf - Het einde van het jaar betekent niet alleen een tijd van korte dagen en koud weer, maar...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy