Kerstmarkt in Düsseldorf

Bezoek aan de kerstmarkt in Düsseldorf


16 dec 2014 | Duitsland
Foto: Kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf – Reporters Marloes en Bert gingen afgelopen zondag richting Duitsland om daar de kerstmarkt van Düsseldorf te bezoeken. Kerstmarkten in Europa trekken ook jaarlijks veel bezoekers. Zeker Düsseldorf, het ligt vlak over grens en is voor veel Nederlanders goed aan te rijden.

Kerstmarkt in Düsseldorf

Het sfeervolle oude stadscentrum wordt elk jaar omgetoverd tot kerstmarkt. Op zes verschillende pleinen staan kramen met kerstspullen, drink-en eetkramen. De pleinen staan met elkaar in verbinding, al vond ik wel onduidelijk van waar je nu precies heen moest lopen. Door de gehele stad staan grote kerstbomen die prachtig zijn versierd. En op het Marktplatz staat een enorm reuzenrad waar je voor € 7 en uitzicht over de stad hebt.

De kramen op de Marktplatz in dezelfde historische stijl neergezet als de pandjes in de omgeving. De kerstmarkt op de Heinrich-Heine Platz is geheel in jugendstil stijl, zo zijn er zes verschillende stijlen in 1 stad. En dat in combinatie met groot aanbod aan winkels, kroegen en restaurants. En uiteraard mag de ijsbaan ook niet ontbreken.

Veel aanbod

Groot minpunt vond ik dat er een te groot aanbod was van eettentjes en de kramen veel van hetzelfde waren. Daarnaast is het niet aan te raden om in de drukke weekenden er met een kinderwagen doorheen te gaan.

Desondanks dat is de kerstmarkt is met al haar gezelligheid voor veel mensen aantrekkelijk. Gezellige muziek en prachtig versierde straten maken de kerstmarkt ook voor kinderen leuk. Daarbij kan je ook nog eens je schaatsen aantrekken en een rondje op de ijsbaan doen!

 


  1. Reisblogger Bert

    Auteur

    Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *