Frankrijk: de Ardèche en de Provence. Wandelingen met gebreken.

Gepubliceerd: 06 mei 2015 | Foto: Ardeche / provence

Ardeche / provence
Reisblog Liefde voor Reizen

Frankrijk een land dat veel mogelijkheden biedt voor diverse soorten vakanties. Reporters Marloes en Bert trokken er een week op uit voor een bezoek aan de Ardèche en de Provence.

Aangekomen op de camping bij Vallon-Pon-d'Arc Aangekomen op de camping bij Vallon-Pon-d’Arc

Vallon-Pon d’Arc

Na een rit van meer dan 1000 km met een overnachting in Nancy zijn we beland in plaatsje Vallon-Pon d’Arc die bekend staat om de natuurbrug Pon d’Arc. De Pon d’Arc is een natuurlijke brug over de rivier de Ardèche  gelegen. Waar je als actieve vakantieganger zeker aan je trekken komt. Je kunt er prachtig wandelen en kanoën. Maar ook aan de waaghalzen is gedacht. De Ardèche is zeer geschikt voor bergklimmen, abseilen en raften.

Pon d'Arc aan de rivier Ardèche Pon d’Arc aan de rivier Ardèche

Wandeling nabij Pon d’Arc

Wij hebben ervoor gekozen om een wandeling te maken. Na een bezoek aan het office du tourisme  zijn wij onze wandeling gestart net nabij de Pon d’ Arc. Deze wandeling liep langs ruwe paden. We moesten klimmen en klauteren over rotsen om onze weg te vervolgen. En droog houd je het ook niet, want de rivier oversteken hoorde er ook bij. Het enige punt was dat we ons op de tijd hadden verkeken.

Het was inmiddels 5 uur. We hadden er al ruim 20 km op zitten en moesten ook nog terug. Dezelfde weg terug was geen optie. We waren inmiddels bij ons punt aangekomen: ‘een camping’ alleen er stroomde nog een rivier tussen. Er was in eerste instantie niet echt een mogelijkheid om de rivier (veilig) over te steken in verband met de sterke storming. Na het aanspreken van mensen die aan de overkant stonden zijn we met hulp van hen uiteindelijk toch aan de overkant gekomen. Met de rugzakken boven het hoofd en voorzichtig door het water lopend kwamen we nat aan de overkant.

Wandelen langs de steile rotswanden van de Ardèche. Wandelen langs de steile rotswanden van de Ardèche.

Klimmen op de ladder op ons pad te vervolgen. Klimmen op de ladder op ons pad te vervolgen.

Avontuurlijke wandeling

Alleen geen tent bij ons om te overnachten… Het was niet anders om steil omhoog te lopen en via de asfaltweg terug naar onze auto te lopen. Een erg vermoeide en saaie route, vooral als er al wat kilometers in de benen zitten! Onderweg kwamen we nog wel leuke geitjes tegen, die deden reporter Bert weer rennen! Hup achter die geiten aan! Reporter Marloes sloft er nog wat achteraan, vermoeid en met enorme blaren. ‘Kom op, we hoeven nu nog maar 8 km!’.

Uiteindelijk kwamen we in het donker aan, wat waren wij blij dat we de auto zagen! We hadden in totaal 35 kilometer in de benen zitten. Het was inmiddels 21:30 uur en we hadden geen puf meer om de tent op te zetten en hebben (jawel) een hotel opgezocht. Hier hielden ze de keuken nog open voor onze hongerige magen en konden we eindelijk ons verheugde ijskoude glas cola nuttigen! ‘Sjonge, zo’n lekker glas cola had ik in tijden niet meer geproefd!’

Na een heerlijke nacht op een heerlijk zacht bed in het hotel vervolgen we onze weg naar de Luberon in de buurt van Pertuis. Een mooie streek met ook weer mooie wandelgebieden. Dit keer verbleven we in een huisje met familie.

Ook hier volgt een wandelavontuur. We gaan op pad, met de ouders, neefjes, nichtjes, broers, schoonzussen en een hond. Hier lijkt alles nog goed te gaan, heerlijk wandelend door de mooie streken en gebergtes. Het leek ons mooi om wat hoger op de berg te komen. Voor zover gaat het ook nog prima. Het pad dat we volgen lijkt niet altijd op een pad, maar toch vervolgen we onze weg (met onze garmin in de zak).

We komen een rots/klimwand/stijl stuk steen/ etc. tegen op onze weg en we moeten er overheen. Ook dit gaat nog prima en veilig. We lopen door en komen bij een prachtig uitzicht, blauwe lucht, mooie bergen en groene bladeren, maar… de weg loopt niet meer verder en we moeten dus terug! Nu was het steile stuk terug iets lastiger en zijn we al klauterend en de hond op de nek van het steile stuk weer afgegaan. Gelukkig liep dit goed af en we staan weer met de beide benen stevig op de grond en vervolgen onze terugweg. Uiteindelijk komen we weer bij het huisje en hebben we mooie verhalen om in onze omgeving te vertellen!

Ondanks het doodlopende pad toch nog een prachtig uitzicht. Ondanks het doodlopende pad toch nog een prachtig uitzicht.

Vissersplaatsje Cassis

Verder hebben we een uitstapje gedaan naar Cassis, gelegen aan de Cote d’Azur. Een klein vissersplaatsje. Helaas was het erg regenachtig, maar we hebben wat leuke souvenirs kunnen kopen en heerlijk mosselen gegeten.

Cassis Cassis

Wijnboerderij

Op de terugweg naar het huisje zijn we langs een wijnboerderij geweest en hebben daar wijn geproefd en meegenomen. Erg leuk om bij zo’n wijnboertje een kijkje te nemen. Daarbij is het nog een goede wijnstreek ook!

De lokale wijnboer in Cassis. De lokale wijnboer in Cassis.

l’Art de Glacier in Ansouis

Op een van onze laatste dagen hebben we een ijsje gegeten en niet zomaar een! We hebben een ijsje gegeten bij l’Art de Glacier in Ansouis. Hier krijg je omgeven door een prachtig landschap een ijsje op een artistieke manier. Ik noem het hier een ijsJE, maar ijs staat beter op zijn plaats. Het is heerlijk vertoeven hier en je kan hier echt uit eten gaan voor het ijsje.

Artistiek ijs eten bij de L’Art Glacier Artistiek ijs eten bij de L’Art Glacier

Einde van onze mooie reis in Frankrijk

Dan zit onze reis er weer op, na nog een aantal dagen genoten te hebben van het zwembad en de zon, is het tijd om naar huis te gaan. Wij vonden het een zeer mooie reis waarin wij avonturen hebben mogen beleven die we zo weer over zouden doen, alhoewel we dan misschien iets meer rekening houden met teruglopen en dergelijke! Het is ook prima geschikt voor een vakantie met kinderen en een hond. Iedereen kan er iets vinden wat hij zoekt: actief, ontspanning, zon, strand, zee en natuur.

Au revoir!

Video van deze trip:

Reisblogger Bert

Geschreven door:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Frankrijk

Zin in een actieve vakantie? Ga op surfvakantie!
Frankrijk

Zin in een actieve vakantie? Ga op surfvakantie!

Voor de sportieve vakantieganger zijn er diverse manieren om actief te zijn gedurende de zomervakantie. Je kunt je fiets meenemen, gaan hardlopen op je vakantieadres, gebruikmaken van de tennisbaan bij je hotel, zwemmen in het zwembad, of een berg beklimmen als je daar bedreven in bent. Een echte actieve zomersport is echter ook een optie, surfen!  Zin in een actieve vakantie? Ga op surfvakantie!

Rondreis Corsica
Frankrijk

Rondreis Corsica: reis door Corse du Sud en Cap Corse

Zo paradijselijk en toch zo dichtbij: dat moet Corsica zijn! Je vergeet haast dat dit exotische oord bij Frankrijk hoort. Corsica maakt het zijn bezoekers niet gemakkelijk om te kiezen: de bergen, de schattige bergdorpjes en de Calanques in het noorden of de mooie stadjes, de parelwitte stranden en het azuurblauwe water in het zuiden? Rondreis Corsica: reis door Corse du Sud en Cap Corse

Events in Nice
Frankrijk

Leuke events om te bezoeken tijdens je bezoek aan Nice

Aan de Côte d’Azur schittert het mooie Nice. Een sfeervolle stad in het zuiden van het zonnige Frankrijk dat een ontspannen en ongedwongen sfeer ademt. Flaneer door de oude haven van Nice, bezoek Musée Matisse en dwaal door de mooie kleurrijke steegjes van het centrum. Nice is dé vakantiebestemming voor zon- en wijnaanbidders, maar staat ook Leuke events om te bezoeken tijdens je bezoek aan Nice

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy