Griekenland

Griekenland staat bekend om haar prachtige eilanden. Wie van lekker eten, mooie idyllische plekjes en de zon houdt zit in Griekenland goed. Wie eenmaal Griekenland als vakantiebestemming ontdekt heeft wil niets anders meer. Griekenland telt zo’n 1500 verschillende eilanden, waarvan de bekendste zonder twijfel Kreta, Rhodos, Corfu, Lesbos, Zakynthos, Samos en Santorini zijn.

Naast de bekende Griekse eilanden zijn er ook veel mooie kleine eilandjes zoals: Amorgos, Naxos en Tinos. Maar ook het vaste land van Griekenland, waaronder ook Athene, is de moeite waard. Wij zijn zelf ook groot fan van Griekenland. Onze mooiste vakantie in Griekenland was tijdens het eilandhoppen, een ervaring om nooit meer te vergeten. De mooiste plekken in Griekenland ontdek je met Liefde voor Reizen.

Reistips Griekenland

Reisblogs Reisvideo’s Praktische info

Continent: Europa

Beste reistijd: mei t/m juni & september t/m oktober

Hoogseizoen: juli t/m augustus

Hoofdstad: Athene

Valuta: Euro

Onze favorieten: Samos, Amorgos, Naxos en Tinos

Griekenland specialisten: Ross Holidays, Riksja Travel, TUI, Eilandhoppen Op Maat, Eliza Was Here

Tip: eilandhoppen in Griekenland

Reisblogs over Griekenland

Praktische informatie over Griekenland (FAQ)

Hoeveel Griekse eilanden zijn er? 

Griekenland telt (ruw geschat) meer dan 3.000 verschillende eilanden. Als je alle rotseilandjes en rotsen erbij optelt, kom je uit boven de 10.000. Van alle Griekse eilanden zijn er niet meer dan 250 eilanden bewoond.

Wat is de munteenheid in Griekenland?

In Griekenland betalen ze met de euro.

Heb je een visum nodig voor Griekenland?

Als Nederlander en Belg heb je geen visum nodig om te reizen naar Griekenland.

Via welke reisorganisaties kan ik een vakantie naar Griekenland boeken? 

Reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in reizen naar Griekenland en aangesloten zijn bij de ANVR zijn TUI, Eilandhoppen op Maat, Eliza Was Here, Sunweb, Corendon en Vakantiediscounter