Op nummer 1 het Griekse eiland Samos

5 redenen waarom je ooit naar Griekenland zou moeten gaan


08 sep 2015 | Griekenland
Foto: Op nummer 1 het Griekse eiland Samos

Griekenland, een prachtig land gelegen in Zuidoost-Europa biedt veel variatie zowel als natuur als in de keuken. Ik ben er al vele keren geweest en wil graag jullie overhalen om een keertje in je leven die kant op te gaan. Dit zijn mijn 5 redenen waarom je zeker een keer naar Griekenland moet gaan. Als je er al een keer geweest bent, ben je het dan met mij eens?

1. Er wonen hele aardige mensen in Griekenland

Grieken zijn hele aardige mensen. Je voelt je hierdoor snel thuis en op je gemak. Een Griek is zeker niet gierig en zal je vaak ook in de watten leggen, ook al hebben ze eigenlijk het geld er niet voor.

Griekse Mensen zijn heel aardig!
Griekse Mensen zijn heel aardig!

2. Het is er in de zomer bijna altijd lekker weer

In de zomerperiode zit je in Griekenland qua weer altijd wel goed. De zon schijnt er veel en de temperatuur is in de zomermaanden ook altijd boven de 25 graden. Let er wel op dat als je een land dichterbij Italië kiest het weer iets wisselvalliger kan zijn.

3. Je kunt ontzettend lekker eten in Griekenland

In Griekenland kun je heerlijk eten. Gerechten die wij zeker aanraden zijn moussaka of stifado. Vergeet ook zeker niet de Griekse salades en Griekse Feta.

Probeer eens het Griekse gerecht Moussaka
Probeer eens het Griekse gerecht Moussaka

4. Griekenland heeft een prachtige natuur en cultuur

In Griekenland kun je genieten van prachtige natuur. Op het vaste land en de eilanden is veel moois te ontdekken. Ook de Griekse cultuur is interessant om mee te maken. Pak ook eens een Griekse avond mee en dans onder het genot van een Ouzo de Griekse Sirtaki!

Reporter Jesper op Samos
Reporter Jesper op het eiland Samos (Griekenland)

5. Griekenland heeft toeristen nodig en zeker nu

Aangezien het economisch niet goed gaat met het land is het toch wel een fijn gevoel als je je steentje kunt bijdragen. Ga een keertje naar Griekenland, al is het alleen maar om ze te helpen!

Voorbereiden?

Aan het voorbereiden op je volgende reis door Griekenland? Misschien heb je wat aan deze tips:

Auto: met een auto zie je veel meer van Griekenland. Vergelijk huurauto’s in Griekenland.

Vliegtickets: vlieg al naar Athene vanaf 38 euro.

Alles geregeld: liever met een complete pakketreis naar Griekenland? Partijen zoals Riksja Travel zijn hierin gespecialiseerd. Of ga je liever eilandhoppen in Griekenland? Bekijk dan hier de mogelijkheden!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *