5 redenen waarom je ooit naar Griekenland zou moeten gaan

Gepubliceerd: 08 sep 2015 | Foto: Op nummer 1 het Griekse eiland Samos

Griekenland, een prachtig land gelegen in Zuidoost-Europa biedt veel variatie zowel als natuur als in de keuken. Ik ben er al vele keren geweest en wil graag jullie overhalen om een keertje in je leven die kant op te gaan. Dit zijn mijn 5 redenen waarom je zeker een keer naar Griekenland moet gaan. Als je er al een keer geweest bent, ben je het dan met mij eens?

1. Er wonen hele aardige mensen in Griekenland

Grieken zijn hele aardige mensen. Je voelt je hierdoor snel thuis en op je gemak. Een Griek is zeker niet gierig en zal je vaak ook in de watten leggen, ook al hebben ze eigenlijk het geld er niet voor.

Griekse Mensen zijn heel aardig!
Griekse Mensen zijn heel aardig!

2. Het is er in de zomer bijna altijd lekker weer

In de zomerperiode zit je in Griekenland qua weer altijd wel goed. De zon schijnt er veel en de temperatuur is in de zomermaanden ook altijd boven de 25 graden. Let er wel op dat als je een land dichterbij Italië kiest het weer iets wisselvalliger kan zijn.

3. Je kunt ontzettend lekker eten in Griekenland

In Griekenland kun je heerlijk eten. Gerechten die wij zeker aanraden zijn moussaka of stifado. Vergeet ook zeker niet de Griekse salades en Griekse Feta.

Probeer eens het Griekse gerecht Moussaka
Probeer eens het Griekse gerecht Moussaka

4. Griekenland heeft een prachtige natuur en cultuur

In Griekenland kun je genieten van prachtige natuur. Op het vaste land en de eilanden is veel moois te ontdekken. Ook de Griekse cultuur is interessant om mee te maken. Pak ook eens een Griekse avond mee en dans onder het genot van een Ouzo de Griekse Sirtaki!

Reporter Jesper op Samos
Reporter Jesper op het eiland Samos (Griekenland)

5. Griekenland heeft toeristen nodig en zeker nu

Aangezien het economisch niet goed gaat met het land is het toch wel een fijn gevoel als je je steentje kunt bijdragen. Ga een keertje naar Griekenland, al is het alleen maar om ze te helpen!

Voorbereiden?

Aan het voorbereiden op je volgende reis door Griekenland? Misschien heb je wat aan deze tips:

Auto: met een auto zie je veel meer van Griekenland. Vergelijk huurauto’s in Griekenland.

Vliegtickets: vlieg al naar Athene vanaf 38 euro.

Alles geregeld: liever met een complete pakketreis naar Griekenland? Partijen zoals Riksja Travel zijn hierin gespecialiseerd. Of ga je liever eilandhoppen in Griekenland? Bekijk dan hier de mogelijkheden!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Griekenland

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

De mooiste plekjes in Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat is niet verrassend, want het land is rijk aan schitterende...

Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Griekenland is het land van het azuurblauwe water, de idyllische huisjes met blauwe daken, de smaakvolle Griekse keuken en de...

Náuplion: een parel op het Griekse vasteland

Eindelijk. Hier zijn we weer. Nu schijnbaar iedereen toch in Ibiza zit, is het hoog tijd om mijn borsalino van...

De mooiste resorts van Kos op een rij

Genieten van Griekse specialiteiten, heerlijk luieren op het strand of het eiland verkennen op de fiets, daar bestaat een vakantie...

Kos, een belevenis op de fiets

Als typische Nederlander spring ik dagelijks op de fiets en op deze manier kom ik zo’n beetje overal. Het Griekse...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy