markthal rotterdam - verslag liefde voor reizen

Verslag Markthal Rotterdam

Gepubliceerd: 12 okt 2014 | Foto: markthal rotterdam - verslag liefde voor reizen

Ons verslag vanaf de Markthal in Rotterdam

Iedereen kent ze wel, de overdekte markten in bijvoorbeeld Valencia, Marrakesh, of Barcelona. Ze zijn vaak gevestigd in mooie grote oude panden in deze steden en bieden een veelheid aan versproducten uit de streek. In Nederland kenden we dit fenomeen nog niet, tot heden, want in Rotterdam is nu ook een grote overdekte markthal gerealiseerd.

Enorm reusachtig gebouw, prachtige muurschilderingen

Zaterdag 11 oktober 2014 was het zover. De reporters van Liefde Voor Reizen gingen deze dag op pad om de nieuwe markthal in Rotterdam te bezichtigen en te kijken of het ook in Nederland op zijn plek is. In de omgeving van Blaak, waar de Markthal staat, merk je al snel dat deze nieuwe Rotterdamse trots een echte aandachttrekker is voor toerist, maar ook zeker voor de Rotterdammer zelf. Wat ons alle vier meteen opviel was de grootte van deze nieuwe markthal. Een enorm reusachtig gebouw, waarin het licht van buiten een mooie gloed geeft aan de muurschilderingen die op het plafond aanwezig zijn.

In de Markthal is voor ieder wat wils

De aanwezige kraampjes zijn erg divers en er is zeker voor ieder wat wils. Elk kraampje heeft een eigen unieke stijl en biedt kwalitatief goede producten aan. Het aanbod loopt uiteen van een groentestal met groente uit de stadstuin tot een tapasbar, van een normale slager tot een Oosterse toko en van een grote slijter tot een frozen yoghurt stalletje. Alles wat een martkhal moet hebben is hier te vinden.

Nieuwe Markthal in Rotterdam
Nieuwe Markthal in Rotterdam

Een prima prijs kwaliteit verhouding

Alles ziet er goed verzorgd uit en heeft een moderne frisse uitstraling. De prijs kwaliteit verhouding is daarom in onze ogen prima. Dit betekent niet dat alle marktliefhebbers hier hun geld uit zullen geven. Je betaalt namelijk wel iets meer dan bijvoorbeeld op de gewone wekelijkse buitenmarkt. Maar voor exclusiviteit en kwaliteit betaal je nou eenmaal iets meer.
Naast de marktkraampjes biedt de Markthal ook woningruimte aan. Er is namelijk ruimte voor 102 appartementen en 24 penthouses, welke allemaal in de schil van de hal ontwikkeld zijn met o.a. uitzicht op de binnenzijde van de markthal. Hierin verschilt de woonruimte van 80 tot 300 m2.

Nieuwe Markthal in Rotterdam
Nieuwe Markthal in Rotterdam in de avond!

Conclusie

Conclusie van deze middag is, dat deze Markthal een aanwinst is voor Nederland en Rotterdam in het bijzonder. Het misstaat zeker niet in Nederland en wij denken dat het zeker zoveel bestaansrecht zal hebben als de markthallen in de mediterrane landen.

Het team van Liefde Voor Reizen in de Markthal in Rotterdam
Het team van Liefde Voor Reizen in de Markthal in Rotterdam
Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy