Verslag Markthal Rotterdam

Gepubliceerd: 12 okt 2014 | Foto: markthal rotterdam - verslag liefde voor reizen

Ons verslag vanaf de Markthal in Rotterdam

Iedereen kent ze wel, de overdekte markten in bijvoorbeeld Valencia, Marrakesh, of Barcelona. Ze zijn vaak gevestigd in mooie grote oude panden in deze steden en bieden een veelheid aan versproducten uit de streek. In Nederland kenden we dit fenomeen nog niet, tot heden, want in Rotterdam is nu ook een grote overdekte markthal gerealiseerd.

Enorm reusachtig gebouw, prachtige muurschilderingen

Zaterdag 11 oktober 2014 was het zover. De reporters van Liefde Voor Reizen gingen deze dag op pad om de nieuwe markthal in Rotterdam te bezichtigen en te kijken of het ook in Nederland op zijn plek is. In de omgeving van Blaak, waar de Markthal staat, merk je al snel dat deze nieuwe Rotterdamse trots een echte aandachttrekker is voor toerist, maar ook zeker voor de Rotterdammer zelf. Wat ons alle vier meteen opviel was de grootte van deze nieuwe markthal. Een enorm reusachtig gebouw, waarin het licht van buiten een mooie gloed geeft aan de muurschilderingen die op het plafond aanwezig zijn.

In de Markthal is voor ieder wat wils

De aanwezige kraampjes zijn erg divers en er is zeker voor ieder wat wils. Elk kraampje heeft een eigen unieke stijl en biedt kwalitatief goede producten aan. Het aanbod loopt uiteen van een groentestal met groente uit de stadstuin tot een tapasbar, van een normale slager tot een Oosterse toko en van een grote slijter tot een frozen yoghurt stalletje. Alles wat een martkhal moet hebben is hier te vinden.

Nieuwe Markthal in Rotterdam
Nieuwe Markthal in Rotterdam

Een prima prijs kwaliteit verhouding

Alles ziet er goed verzorgd uit en heeft een moderne frisse uitstraling. De prijs kwaliteit verhouding is daarom in onze ogen prima. Dit betekent niet dat alle marktliefhebbers hier hun geld uit zullen geven. Je betaalt namelijk wel iets meer dan bijvoorbeeld op de gewone wekelijkse buitenmarkt. Maar voor exclusiviteit en kwaliteit betaal je nou eenmaal iets meer.
Naast de marktkraampjes biedt de Markthal ook woningruimte aan. Er is namelijk ruimte voor 102 appartementen en 24 penthouses, welke allemaal in de schil van de hal ontwikkeld zijn met o.a. uitzicht op de binnenzijde van de markthal. Hierin verschilt de woonruimte van 80 tot 300 m2.

Nieuwe Markthal in Rotterdam
Nieuwe Markthal in Rotterdam in de avond!

Conclusie

Conclusie van deze middag is, dat deze Markthal een aanwinst is voor Nederland en Rotterdam in het bijzonder. Het misstaat zeker niet in Nederland en wij denken dat het zeker zoveel bestaansrecht zal hebben als de markthallen in de mediterrane landen.

Het team van Liefde Voor Reizen in de Markthal in Rotterdam
Het team van Liefde Voor Reizen in de Markthal in Rotterdam
Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Nederland

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het...

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform...

Hotel de Werelt: een comfortabel hotel midden in het groen

Op uitnodiging van Hotel de Werelt zijn we naar de omgeving van Lunteren gegaan om daar te overnachten en de...

Overnachten in Deventer: de leukste hotels in hartje Deventer

Deventer is één van de oudste steden van Nederland en de ideale stad voor een weekendje weg in eigen land....

Natuurhuisje: 5 leuke last minutes voor een zomer in eigen land

Nu de zomervakantie is begonnen en reizen naar het buitenland nog steeds ingewikkeld is, kiezen steeds meer mensen ervoor om...

10 leuke dingen om te doen in Nederland

In Nederland is zoveel te beleven dat je eigenlijk niet eens naar het buitenland hoeft te gaan. Elke provincie in...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy