Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winterwandeling Nationaal Park de Hoge Veluwe

Winterwandeling Nationaal Park de Hoge Veluwe

Inhoudsopgave

Vanmorgen zijn we vertrokken naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe voor een mooie winterwandeling. Het was een prachtige dag met een strak blauwe lucht en prachtige sneeuw! Ontdek nu wat je in Nationaal Park de Hoge Veluwe in Nederland allemaal kunt doen.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het Park de Hoge Veluwe is een waar festijn om heen te mogen gaan. Wanneer je een natuurliefhebber bent en graag erop uit trekt, dan moet je hier zeker een keer heen gaan! Er is genoeg gelegenheid om te gaan wandelen, fietsen, iets te leren en wild te spotten. Bij de bosjes van Staf heb je een grote kans om wild te spotten.

De Hoge Veluwe staat ook bekend om de witte fietsen, dit zijn fietsen die je in het park kunt pakken (gratis) en daarmee heerlijk de omgeving kan verkennen. Ben je uit gefietst? Dan stal je je fiets weer bij de meest dicht bijzijnde fietsenstalling. Er zijn ook een hoop wandelpaden uitgezet met gekleurde paaltjes; korte, lange, makkelijk en moeilijke. Ook het landschap varieert van zand tot woeste bossen.

Museum bij Nationaal Park de Hoge Veluwe

Er is ook een museum, genaamd het Museonder, vooral voor de kinderen erg leuk! Hier kan je allerlei dingen over de natuur en de dieren ontdekken en beleven. Dit museum heet niet voor niets het Muse’onder’, het museum bevindt zich onder de grond. Het is het eerste museum ter wereld dat ondergronds is! Het museonder is te bezichtigen bij het bezoekers centrum en het bezoek aan dit museum is inbegrepen in de prijs van het entreekaartje voor het Park.

Kröller-Müller Museum

Ook kan je in het park het Kröller-Müller Museum bezichtigen, hier hangen allerlei werken van beroemde schilders. Daarbij is het Jachthuis Sint Hubertus ook in de Hoge Veluwe gevestigd. Dit was het buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, het behoort tot de belangrijkste monumenten van ons land en is tussen 1914 en 1920 gebouwd.  

Winterwandeling bij Nationaal Park de Hoge Veluwe

De wandeling die we vandaag hebben gemaakt was prachtig, het witte landschap siert de bomen en de zon schittert het landschap op en geeft het idee dat je in een sprookje bent beland. Vandaag hadden we ook het geluk dat er een reetje overstak, dit is ook in de verte te zien in de sfeervideo die we hebben gemaakt.

Hierna hebben we de dag afgesloten in de ‘Koperen Kop’, het restaurant gelegen bij het Museonder. Wanneer je hier binnenkomt geniet je eerst van de warmte die de open haard geeft en vervolgens van het eten en drinken dat daar geserveerd wordt.

Sfeerfoto’s en sfeervideo – Park de Hoge Veluwe

Ik denk dat de video en de foto’s voor zich spreken en daarom zal ik mijn verhaal nu ook eindigen. Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Geniet ervan! En mocht je nog vragen hebben, dan horen wij dat natuurlijk graag!

Het park heeft meerdere ingangen. Je kunt deze vinden in Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo

Extra informatie?  Kijk op www.hogeveluwe.nl 

YouTube video
Plan je reis door Nederland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nederland