Winterwandeling Nationaal Park de Hoge Veluwe

Gepubliceerd: 28 dec 2014 | Foto:

Reisblog Liefde voor Reizen

Vanmorgen zijn we vertrokken naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe voor een mooie winterwandeling. Het was een prachtige dag met een strak blauwe lucht en prachtige sneeuw!

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het Park de Hoge Veluwe is een waar festijn om heen te mogen gaan. Wanneer je een natuurliefhebber bent en graag erop uit trekt, dan moet je hier zeker een keer heen gaan! Er is genoeg gelegenheid om te gaan wandelen, fietsen, iets te leren en wild te spotten. Bij de bosjes van Staf heb je een grote kans om wild te spotten.

De Hoge Veluwe staat ook bekend om de witte fietsen, dit zijn fietsen die je in het park kunt pakken (gratis) en daarmee heerlijk de omgeving kan verkennen. Ben je uit gefietst? Dan stal je je fiets weer bij de meest dicht bijzijnde fietsenstalling. Er zijn ook een hoop wandelpaden uitgezet met gekleurde paaltjes; korte, lange, makkelijk en moeilijke. Ook het landschap varieert van zand tot woeste bossen.

Museum bij Nationaal Park de Hoge Veluwe

Er is ook een museum, genaamd het Museonder, vooral voor de kinderen erg leuk! Hier kan je allerlei dingen over de natuur en de dieren ontdekken en beleven. Dit museum heet niet voor niets het Muse’onder’, het museum bevindt zich onder de grond. Het is het eerste museum ter wereld dat ondergronds is! Het museonder is te bezichtigen bij het bezoekers centrum en het bezoek aan dit museum is inbegrepen in de prijs van het entreekaartje voor het Park.

Kröller-Müller Museum

Ook kan je in het park het Kröller-Müller Museum bezichtigen, hier hangen allerlei werken van beroemde schilders. Daarbij is het Jachthuis Sint Hubertus ook in de Hoge Veluwe gevestigd. Dit was het buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, het behoort tot de belangrijkste monumenten van ons land en is tussen 1914 en 1920 gebouwd.  

Winterwandeling bij Nationaal Park de Hoge Veluwe

De wandeling die we vandaag hebben gemaakt was prachtig, het witte landschap siert de bomen en de zon schittert het landschap op en geeft het idee dat je in een sprookje bent beland. Vandaag hadden we ook het geluk dat er een reetje overstak, dit is ook in de verte te zien in de sfeervideo die we hebben gemaakt.

Hierna hebben we de dag afgesloten in de ‘Koperen Kop’, het restaurant gelegen bij het Museonder. Wanneer je hier binnenkomt geniet je eerst van de warmte die de open haard geeft en vervolgens van het eten en drinken dat daar geserveerd wordt.

Sfeerfoto’s en sfeervideo – Park de Hoge Veluwe

Ik denk dat de video en de foto’s voor zich spreken en daarom zal ik mijn verhaal nu ook eindigen. Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Geniet ervan! En mocht je nog vragen hebben, dan horen wij dat natuurlijk graag!

Het park heeft meerdere ingangen. Je kunt deze vinden in Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo

Extra informatie?  Kijk op www.hogeveluwe.nl 

Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Nederland ook leuk:

Doen in Rotterdam
Nederland

10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

Zin in een weekendje weg in Nederland? Wat dacht van je een weekendje Rotterdam? Tijdens jouw bezoek aan deze leuke stad in Zuid-Holland hoef je je sowieso niet te vervelen. Deze stad heeft namelijk veel leuke plekken om te bezoeken. In deze blog delen wij 10 leuke dingen om te doen in Rotterdam tijdens een 10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden
Nederland

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het gebied en bieden nieuwe broedplaatsen aan diverse soorten vogels. Een interessante bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars dus. Wil je ook kennismaken met dit bijzondere natuurgebied? Met deze tips voor een bezoek aan de Marker Wadden 7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Natuuractiviteiten - geniet nog intenser van de Nederlandse natuur
Nederland

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform Natuurhuisje.nl in 2009 wisten oprichters Luuk en Tim van Oerle zich te onderscheiden in de vakantiehuizen markt. Met een speciaal platform puur gericht op huisjes in de natuur, werd het voor natuurliefhebbers een stuk makkelijker Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy