Reisverslag Zaandam en Volendam

Gepubliceerd: 25 jan 2015 | Foto: De Zaanse Schans

De Zaanse Schans
Reisblog Liefde voor Reizen

Onze 4 reporters gingen gezamenlijk op pad in Nederland en Noord-Holland verkennen. En wel de bekende plaatsen Zaandam en Volendam. Het eerste plaatsje waar we stoppen is Zaandam. Zaandam is een bijzonder plaatsje voor de toeristen door de bijzondere gebouwen. Soms hebben we het idee dat we in een pretpark lopen. Grote gebouwen, gezellig centrum en ook de carnavalsvereniging was aanwezig. Zaandam staat het meest bekend om zijn ‘Inntel’ hotels, een groot hotel dat lijkt op een gebouw met opeen gestapelde huisjes. 

Inntel Hotels Amsterdam
Inntel Hotels Amsterdam

Zaanse Schans

Hierna vervolgen wij onze weg naar de Zaanse schans, zo’n 10 minuten rijden vanaf het centrum van Zaandam. De Zaanse Schans is in het begin van de jaren 60 ontstaan en kenmerkt zich door polderlandschap, pakhuizen en molens. Ook dit is een grote publiekstrekker. In de historische woonhuizen zijn kleine musea gevestigd, zoals het Nederlands Uurwerken Museum, Bakkerijmuseum De Gekroonde Duivekater en een replica van de eerste kruidenierswinkel van de Albert Heijn.

In 2009 heeft koningin Beatrix daar het Verkade Paviljoen geopend. Het is bijzonder om door alle pakhuizen en het polderlandschap te lopen. Het geeft je een gevoel dat je terug bent gegaan in de tijd. Ook de omgeving is echt zo lekker Hollands dat we daar toch ook stiekem van hebben genoten! De souvenirs winkeltjes biedt veel Nederlandse producten zoals kaas, snoep en koek. Zeker de moeite waard om hier een keer een kijkje te nemen!

Een tip van onze budgetcoach: betaal je parkeerkaartje in het museum! Daar ben je niet de volle prijs kwijt!

De Zaanse Schans
De Zaanse Schans

Volendam / Volendamse klederdracht

Dan komen we op onze eindbestemming van vandaag: Volendam. Veel over gehoord, maar eigenlijk nog nooit gezien. Volendam kenmerkt zich door de klederdracht en de vissersbootjes. Wanneer we aankomen in Volendam valt het ons op dat het echt heel rustig is en je een vakantiegevoel krijgt. Niet geheel gek dat de Volendammers zo trots lijken te zijn op hun plaats!

Terwijl we in Volendam rondlopen kijken we stiekem om ons heen of we niet toevallig Jan Smit zien lopen. Toch hebben we Jan Smit en de andere volkszangers mogen zien, niet in het echt, maar op de vele foto’s in de fotowinkeltjes. In deze winkels kan je in de oorspronkelijk en historische klederdracht op de foto. Deze kans lieten wij ons ook niet voorbij gaan en gingen naar binnen! Snel omkleden, klompen aan en lachen maar! Het resultaat mag er zijn niet?

De reporters in Volendamse klederdracht In Volendamse klederdracht

De dag gaat snel voorbij en we moeten nu toch echt wat gaan eten. We zijn in lekker wezen eten in ’t Havengat. Een mooie bar/restaurant aan de kant van het water. Na een lekker drankje, hapje en toetje is de dag voor ons voorbij en moeten wij weer naar huis toe gaan. Helaas moeten wij afscheid nemen van het Volendamse gevoel, een gevoel dat je een keer gehad moet hebben. Wij vonden het een bijzondere dag, want een toerist in eigen land dat ben je toch niet vaak!

Uitzicht vanuit het restaurant 't Havengat Uitzicht vanuit het restaurant ’t Havengat

Reporter Marin, Jesper en Bert proosten op de geslaagde dag Reporter Marin, Jesper en Bert proosten op de geslaagde dag

Bekijk de sfeervideo vanuit Zaandam & Volendam:

Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Nederland ook leuk:

Vakantiepark De Thijmse Berg en omgeving
Nederland

De Thijmse Berg: genieten in een bosrijke omgeving

Op uitnodiging van vakantiepark De Thijmse Berg verbleven reporters Marlous en Andy in de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Overnachten in het groene hart van Nederland betekent relaxen en ultiem genieten van de natuur, maar ook voor de actieve reiziger is er veel te doen en te ontdekken. Lees nu hun ervaringen en tips De Thijmse Berg: genieten in een bosrijke omgeving

Doen in Rotterdam
Nederland

10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

Zin in een weekendje weg in Nederland? Wat dacht van je een weekendje Rotterdam? Tijdens jouw bezoek aan deze leuke stad in Zuid-Holland hoef je je sowieso niet te vervelen. Deze stad heeft namelijk veel leuke plekken om te bezoeken. In deze blog delen wij 10 leuke dingen om te doen in Rotterdam tijdens een 10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden
Nederland

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het gebied en bieden nieuwe broedplaatsen aan diverse soorten vogels. Een interessante bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars dus. Wil je ook kennismaken met dit bijzondere natuurgebied? Met deze tips voor een bezoek aan de Marker Wadden 7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy