Zoek
Sluit dit zoekvak.

Menorca, het perfecte eiland voor gezinnen

Reisverslag Menorca, Spanje!

Menorca, het perfecte eiland voor gezinnen

Reisverslag Menorca, Spanje!

Inhoudsopgave

Als je Menorca zegt tegen iemand krijg je 9 van de 10 keer de reactie van, huh?? Dit komt omdat je het eiland niet zo vaak hoort. Het is het buureiland van Mallorca, wat de meeste juist weer wel kennen. Na als kind hier al te zijn geweest en dit altijd onthouden te hebben voor later, was nu de tijd aangebroken om met zijn vijfjes hier te mogen genieten. Normaal gesproken was het de beurt aan een Grieks (knus eilandje), maar deze keer heb ik gekozen voor Spanje! Menorca, een eiland wat tot de eilandgroep “Balearen” behoort.

De reis is heel goed te doen, zeker als je als gezin reist, maar ook als je snel op een mooie relaxte bestemming wil zijn. Wij zijn vanaf Schiphol vertrokken en hadden een nachtvlucht, dat wel, maar hoe heerlijk is het als je daar ’s morgens vroeg aankomt als je de zon ziet opkomen en al vanaf je eerste dag volop mag genieten! 

De luchthaven van Menorca, Mahon

De luchthaven Mahon, was netjes en goed verzorgd. We hebben niet zo heel lang op onze bagage moeten wachten gelukkig. Het eiland is mooi groen! Het viel ons op dat het schoon en netjes is op de meeste plaatsen, vergeleken met Griekse eilanden. Waar daar de huizen niet af zijn vanwege geldgebrek of gebouwen leeg staan, is hier alles bewoond en goed onderhouden. Tijdens de busreis merkten we wel op dat er veel rotondes zijn, veel meer dan wij gewend zijn in Nederland. De temperatuur was (in de maand juli) geweldig, rond de 30 graden en zo nu en dan een windje vanaf zee. Soms waaide het wat harder, maar de temperatuur bleef goed. Dit is zeker fijn als je wat van het eiland wil zien.

Menorca, prima eiland voor gezinnen!
Menorca, ook wel Minorca genoemd, is een prima eiland voor gezinnen!

Prima eiland voor gezinnen met kinderen

Het eiland is erg geschikt voor gezinnen met kinderen. In het vliegtuig was elke rij er goed mee gevuld, van baby tot puber. Op het eiland zelf merk je dat de mensen zeer vriendelijk zijn en geen hinder hebben van een kind meer of minder aan tafel. Sterker nog, in de restaurants worden ze als prins of prinses bediend en is er in vele restaurants een speelhal of speelplaats aanwezig, kussenverhoger voor in de stoel en vergeet de de kindermenu’s niet met erg leuke speeltjes als verrassing. Overal volop kinderstoelen en lolly’s na het eten.  Restaurant Fietsta in Cala n Bosch is een aanrader met kids, daar kunnen ze goed spelen, je moet echter wel net als ons ook van pittig eten houden, want zelfs de kindermenu’s waren pittig. Naast dit restaurant zit een speelhal voor kinderen. Hier heb je o.a. een midgetgolf, waterglijbaan en wat autootjes waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. In Menorca zelf heb je veel speeltuinen, die erg gevarieerd en goed onderhouden zijn.

Enige nadeel van de plaatsen in Menorca zijn de stoepen, deze zijn zeer hoog en de tegels schots en scheef. Op straat op rustige stukken lopen is een aanrader!

Genoeg te zien en te beleven op het Spaanse eiland Minorca
Genoeg te zien en te beleven op het Spaanse eiland Menorca (ook wel Minorca genoemd)

Cala n Bosch 

In Cala n Bosch heb je een boulevard met verschillende restaurantjes. In de avond is het gezellig druk en komen er ook wat kraampjes met snuisterijen. Ciutadella is ook een erg leuke stad met een gezellige jachthaven. Hier vind je mooie winkels en zeker niet de standaard souvenirwinkels met overal dezelfde spullen, maar met mooie en goede kwaliteit. Er is ook een mooi plein wanneer je met de bus aankomt, met een gezellig terras en een leuke speeltuin voor de kinderen. 

Je hebt een heerlijke bakker (niet te duur), een speelgoedwinkel, kledingzaak voor mannen & vrouwen en een merk kledingwinkel voor kinderen. Je ziet ook wat prijzige zaakjes voor kinderen, met te schattige kleding, al zeg ik het zelf. Ook is er een sportzaak, snoepwinkel en nog veel meer zaakjes. Je zou er wel een  (half) dagje kunnen vertoeven. Ook voor de niet shoppers de moeite waard, want je kunt mooie foto’s schieten van de straatjes en de gezellige jachthaven. Je kunt heerlijk een terrasje pikken of een bezienswaardigheid bezoeken. In Son Xoriguer heb je een natuurgebied waar je mooie wandelingen kunt maken en ook kunt paardrijden als je zou willen.

Kortom, Menorca is een zeer mooi, maar vooral ook rustig eiland. Voor ons voor herhaling vatbaar!

Enthousiast geworden over Menorca?

Ontdek dit mooie Spaanse eiland nu ook zelf. Bekijk nu de mogelijkheden!

Plan je reis door Europa
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Europa