Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stedentrip Valencia: 7 dagen genieten van veelzijdig Valencia

Prachtige wandeling door het oude sfeervolle centrum van Valencia

Stedentrip Valencia: 7 dagen genieten van veelzijdig Valencia

Prachtige wandeling door het oude sfeervolle centrum van Valencia

Inhoudsopgave

Reisblog over het prachtige en veelzijdige Spaanse Valencia. De reis begon met het boeken van de vlucht via Google flights, waar je heel eenvoudig te zien krijgt op welke dagen het voordeligste heen en terugvliegen is. Aangezien het voor de vlucht van ons zoveel scheelde als we een dag later teruggingen, kon de extra overnachting er ruimschoots uit en zijn we lekker een dagje langer gegaan, dan gepland. We zijn met Ryanair gevlogen, lekker budget en prima te doen voor 2,25 uur vliegen vanaf Weeze (net over de grens bij Nijmegen in Duitsland) naar Valencia.

Huur een auto in Portugal

Spanje de ideale bestemming om met een eigen huurauto te ontdekken? 😍 Wij hebben speciaal voor jou de best scorende autoverhuur maatschappijen op een rijtje gezet. Bekijk de lijst hier

Een betaalbare stedentrip naar Valencia boek je eenvoudig via De Jong Intra. Bekijk snel de mogelijkheden

We hadden intussen op Trivago al een hotel gevonden, wat aan onze eisen voldeed. Goede locatie in/bij het centrum, niet te duur en ook weer geen hostel, waar je met anderen de douche moet delen. Dit hotel wat we via Trivago hebben gevonden was Hotel Del Carmen (wat tegenwoordig Blanq Carmen Hotel heet). 

Plein in Valencia

Pleintje in Valencia

Reporters Martin & Jesper in Valencia (Spanje)

Reporters Martin & Jesper in Valencia (Spanje)

Serrano Torens

Het hotel ligt aan de rand van het oude centrum, vlakbij de Serrano Torens aan de grote rondweg rond het oude centrum. Aan de overzijde van de weg loopt het Turia park. Dit park is gemaakt in een oude rivierbedding, die uiteraard helemaal drooggelegd is en de stad Valencia heeft hiermee een park aangelegd, wat zo’n 8 kilometer lang is en rond het oude centrum van Valencia loopt vanaf het Bioparc(dierentuin) tot aan het Ciudad de las Artes y las Ciencias (het moderne gedeelte).In dit park wat verlaagd ligt t.o.v. de wegen, welke erlangs lopen, is het lekker relaxen en genieten van de rust, of kun je heerlijk hardlopen, fietsen, of andere sporten beoefenen. Zo zijn er openbare fitness apparaten, die op verschillende plekken in het park zijn geplaatst, maar er liggen ook diverse sportvelden in dit park, van voetbalvelden, tot honk/softbalvelden, tot rugbyvelden en een atletiekstadion. Wat ons dus opgevallen is, de Valencianen houden van sporten!

Hotel Del Carmen in Valencia
Hotel Del Carmen in Valencia
Uitzicht vanaf de Serrano Torens in Valencia

Uitzicht vanaf de Serrano Torens in Valencia

Toen wij de eerste avond aankwamen in ons hotel, zijn we eerst even een drankje gaan doen op een terras in het oude centrum(El Carmen), wat in Spanje prima te doen is, want de terrasjes staan buiten tot 1 uur. Officieel moeten ze dan de terrassen sluiten.

Valencia, een echt openluchtmuseum

De volgende dag zijn we het oude centrum te voet gaan verkennen. We hadden geen route uitgestippeld en hebben ons gewoon laten leiden, door wat we zagen en tegenkwamen. Er was zoveel moois te zien qua gebouwen, pleinen, bloemen en mensen, dat we het gevoel hadden in een openluchtmuseum rond te lopen. Op diverse plekken in de stad liggen er geen normale straattegels, maar lijkt het marmer wat er op de grond ligt. Voor ons geen probleem en best fijn, maar we hebben een aantal fietsers gezien, die er meer moeite mee hadden en onderuit gingen op het Plaza de la Virgen (centraal plein bij de basiliek).

Valencia is werkelijk waar een openluchtmuseum

Valencia is werkelijk waar een openluchtmuseum

Plaza de Toros de Valencia

Plaza de Toros de Valencia

Gedurende de dag kun je in Valencia op een van de vele terrasjes je drankje en eten nuttigen, want je kunt hier van ’s ochtends tot ’s avonds laat uit eten. Wij hadden het ontbijt bij het hotel geboekt, maar er is ook overal buiten de deur mogelijkheid tot ontbijten buiten de deur. De lunch is de hele middag mogelijk(vaak ook gewoon warm eten in drie gangen) en in de avond gaan de Spanjaarden tegen een uurtje of 10 het diner nuttigen, wat kan duren tot 1 uur met een beetje naborrelen. Het echte stappen in discotheken/clubs begint in Valencia niet eerder dan een uur of 1 a 2 ’s nachts en gaat dor tot een uur of 7 in de ochtend.

Oude tijden herbeleven in club Pinball

Aan de Carrer de la Concòrdia, nummer 3, vind je een hele bijzondere club genaamd Pinball. Pinball gerund door een hele aardige Argentijn is een club waar je de jaren 70 kunt herbeleven. Het interieur is erg vintage en helemaal in de stijl van de (disco)jaren 70. Je vergeet hier even alle dagelijkse hectiek. Voor wie het wil is er nog een leuke dansvloer waar je op ‘jaren 70 rock met een kraakje erin’ een dansje kunt wagen. Je moet er eigenlijk al heen gaan om even kennis te maken met deze zeer vriendelijke eigenaar. Hij praat helaas niet goed Engels, gebruik daarom je Spaanse skills en geniet van een mooie avond.

Jaren 70 interieur in club Pinball

Jaren 70 interieur in club Pinball

De warmste dag in 140 jaar

De tweede hele dag van ons verblijf was er een hittegolf voorspeld met 40 graden in de voorspellingen. Aangezien Valencia aan de kust ligt en diverse stranden heeft, was het voor ons niet moeilijk om te bedenken wat we zouden gaan doen die dag. Bepakt met een aantal liters water en zonnebrand hebben we de tram in de buurt van ons hotel gepakt naar het strand toe. We zagen in de tram al, dat de inwoners van Valencia hetzelfde idee hadden als wij: verkoeling in de zee zoeken! Op weg naar het strand om een uur of 10 in de ochtend kwamen we al temperaturen tegen van 45 graden! Die dag hebben we dus volledig doorgebracht op een strandbedje onder een parasol afgewisseld met rennen naar de zee en lekker afkoelen in het water. Achteraf hoorden we dat we de warmste dag in mei hadden meegemaakt in Valencia sinds 140 jaar. Nou ja, voor 1 dag was het goed vol te houden. 🙂 De overige dagen hadden we overigens, met temperaturen rond de 30 graden, een heerlijke temperatuur.

Op het strand van Valencia op de warmste dag in 140 jaar

Op het strand van Valencia op de warmste dag (45 graden) in 140 jaar

Ciudad de las Artes y las Ciencas

Op onze derde dag zijn we te voet naar het Ciudad de las Artes y las Ciencas gelopen door het Turia park heen. Dit moderne gedeelte is echt een tegenstelling met het oude centrum, waar de historie van de stad spreekt. In dit moderne gedeelte vind je musea met kunst, wetenschap een IMAX theater en het grootste aquarium van Europa. Wij zijn niet naar binnen geweest in deze bezienswaardigheden, maar alleen de buitenkant is al schitterend om te zien en tussendoor te lopen en op de foto te zetten. Op de terugweg hebben we het Turia park links laten liggen en zijn we door een andere wijk teruggelopen richting het oude centrum.

Onderweg hebben we aan een Spanjaard gevraagd war we ergens lekker konden eten en we kregen een restaurant aanbevolen, wat om de hoek zat, maar we heerlijk zouden kunnen eten. Het heette Pizzaiolo en we bestelden een menu del dia voor 10 euro p.p. inclusief een biertje. En het moet gezegd, dit was echt heerlijk! Wij konden ons bijna niet voorstellen dat het kan voor 10 euro, maar als je een beetje buiten het centrum een goed restaurant vind, ben je dus niet heel veel geld kwijt voor een heerlijke maaltijd.Na de lunch zijn we doorgelopen en hebben we nog bezienswaardigheden gezien als Mercado de Cólon, La Lonja de la Seda, Mercado Central en Estación del Norte. Stuk voor stuk schitterende bouwwerken en ervaringen om mee te maken.

Ciudad de las Artes y las Ciencas

Ciudad de las Artes y las Ciencas

Ciudad de las Artes y las Ciencas - Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencas – Valencia

Botanische tuinen

De vierde dag hebben we een Botanische tuin bekeken en zijn we wat wezen shoppen. Winkelen is prima te doen in Spanje en vooral de El Corte Inglès mag je niet missen. We hebben er een aantal van bezocht. Het is een soort van Bijenkorf en er zijn er diverse van.Ook hebben we de Serrano Torens deze dag beklommen voor een mooi uitzicht over de stad.

Voetbalwedstrijd: Valencia – Celta de Vigo

Een dag later stond de wedstrijd Valencia-Celta de Vigo op het programma. We moesten alleen ’s ochtends nog even kaartjes scoren. Bij het ontbijt werden we ook nog eens verrast door een hardloopevenement, wat voor het hotel langs kwam. De vierbaans eenrichtingsweg voor het hotel langs was afgesloten voor verkeer en er kwamen zo’n 20-25 duizend hardlopers voorbij, die meededen aan een amateur hardloopwedstrijd van 16km. Leuk om even te zien toch tijdens je ontbijt. Na het ontbijt zijn we lopend naar het Mestalla stadion gegaan om de voetbalkaartjes te kopen. Het stadion bleek al bijna uitverkocht, dus de zwartverkopers probeerden ons nog tot voor de kassa om goedkopere kaartjes aan te smeren. Dit hebben we natuurlijk niet gedaan en hebben gewoon de legale kaartjes bij de kassa gekocht.

Om 19 uur zou de wedstrijd beginnen, dus we hadden nog lekker de middag om een beetje te relaxen in het park, of in de stad. We zorgden dat we op tijd bij het stadion waren, zodat we een beetje sfeer konden proeven. Een uur voor de wedstrijd was het al druk rond het stadion, maar er heerste een gezellige drukte. Toen de bus van de tegenpartij aankwam, werden de spelers uitgefloten, maar het ging wel op een sportieve manier. Iets wat we ook tijdens en na de wedstrijd zagen. De wedstrijd was een belevenis, vooral qua sfeer, want qua voetbal was het helaas niet de beste wedstrijd. Het was wel vermakelijk trouwens, dus in die zin het geld meer dan waard!

Mestalla stadion Valencia

Mestalla stadion Valencia

In het stadion Mestalla in Valencia

In het stadion Mestalla in Valencia

Biopark

Een dag later hebben we het Bioparc bezocht. Hiervoor hebben we de bus gepakt, omdat het toch wel een eind lopen was vanaf het hotel en je in de dierentuin ook al veel loopt. Deze dierentuin is overigens ook een echte aanrader. Wij vonden het een van de mooiere dierentuinen, die wij hebben gezien, met veel ruimte voor de dieren en ook heel mooi van opzet en onderhoud.

Biopark - Valencia

Biopark – Valencia

Laatste dag in het prachtige Valencia

De laatste dag van ons verblijf in Valencia is aangebroken en wij zijn voldaan en hebben flink bij kunnen tanken in de Spaanse zon! Een week is een mooie tijd om door te brengen in Valencia. Wanneer je veel musea wilt bezoeken kun je hier echt nog wel veel meer tijd doorbrengen, want daar zijn er veel van, maar voor ons was dit perfect.

Markthal in Valencia

Markthal in Valencia

Sinaasappels hangen in de bomen in Valencia

Sinaasappels hangen in de bomen in Valencia

Wij laten de sinaasappelstad met zijn beroemde Paella achter ons en verruilen het weer voor ons oude vertrouwde Deventer met de Deventer koek!

Bekijk de sfeervideo over Valencia

YouTube video

Valencia bezoeken?

Een betaalbare stedentrip naar Valencia boek je eenvoudig via De Jong Intra. Bekijk snel de mogelijkheden

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Spanje