Orsa Bjornpark - Berenpark, Zweden

Orsa Björnpark, oog in oog met de beren


29 jan 2017 | Zweden
Foto: Orsa Bjornpark - Berenpark, Zweden

Wanneer je in Zweden bent (omgeving van Dalarna) kan het interessant zijn om het berenpark in Orsa te bezoeken. Het park is het grootste park van Europa en er zijn naast de beren ook andere dieren te zien.Wat mij aangenaam verraste is de grootte van het park en de grootte van de omgeving van de beren. Ook vond ik het een prettig idee dat de dieren in het park, waar mogelijk, weer worden uitgezet in de natuur!

Het is een bijzondere ervaring om oog in oog te staan met deze machtige dieren, ook lopen er beren in het park die je in Zweden ook in het wild tegen kan komen! Best indrukwekkend! 

In het park zijn er paden van asfalt en het loopt soms aardig omhoog. Het park is niet het gehele jaar open, ook in verband met de winterslaap van beren. Ik heb het park zelf in september bezocht, er waren beperkte openingstijden, alle eettentjes waren gesloten en er waren bijna geen bezoekers. Zelf vond ik dit geen probleem, maar het is wel even wennen op deze manier. 

Sfeerfoto’s Orsa Björnpark

Uil in het Orsa Berenpark

Sneeuw luipaard, Orsa Berenpark

Beer, Orsa Berenpark

Beer. Orsa Berenpark

Uitzicht vanuit het park gezien

Sfeervideo

 


  1. Reisblogger Marloes

    Auteur

    Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *