5 leuke hotspots in Montreal


01 nov 2014 | Canada
Foto:

Wij van Liefde Voor Reizen nemen je mee naar Montreal. De grootste stad van de Canadese provincie Quebec en na Toronto de grootste stad van heel Canada. De naam Montreal is afgeleid van de heuvel “Mont Royal” die dicht bij de stad ligt. Het leuke aan Montreal is dat ze er Frans spreken en dat het heel anders is dan bijvoorbeeld Toronto. Je bent voor je gevoel écht in een heel ander land.

Brug van Montreal

Brug van Montreal

Ga je ooit die richting op dan kunnen wij de volgende tips en hotspots meegeven: 

Reistips Montreal

5 x doen in Montreal!

1. Notre-Dame Basilica

Deze prachtige grote kerk is gelegen in Vieux-Montréal, het historische centrum van Montreal. Jaarlijks komen hier honderdduizenden bezoekers op af. Op een aantal avonden wordt er een spectaculair klank- en lichtspel uitgevoerd. Een leuk gegeven is dat de Canadese zangeres Celine Dion in deze kerk is getrouwd met haar man Rene Angelil.

Notre-Dame Basilica

Notre-Dame Basilica

 

Notre-Dame Basilica

Notre-Dame Basilica

2. Montreal Museum of Fine Arts

Het oudste kunstmuseum van Canada. Dit museum is gelegen aan de Rue Sherbrooke in het oude centrum. Het museumcomplex bestaat uit verschillende paviljoens waardoor het een groot museum is en je niet binnen een paar uur uitgekeken bent. Zeker een aanrader!

3. Olympic Park

Dit Olympische park is gebouwd in de mid jaren 70 en werd gebruikt voor de zomerspelen in 1976. Het park wordt ook wel ‘The Big O’ genoemd en verwijst naar het dak van het stadion wat op een donut lijkt.

Olympic Park

Olympic Park

4. Montreal Botanical Gardens

Wil je even heerlijk genieten van de natuur en een mooie wandeling maken, ga dan langs de Botanische Tuinen van Montreal. 75 hectare aan natuur, waaronder veel bijzondere bloemen en bomen. De tuinen bestaan sinds 1931 en is zeker ook de moeite waard. 

Botanische tuinen Montreal

Botanische tuinen Montreal

5. Montreal City Hall

Als je van architectuur houdt dan moet je zeker even langs de Montreal City Hall lopen. Dit prachtige, vijf verdiepingen tellende gebouw staat in de buurt van het metrostation Champ de Mars en is gebouwd tussen 1872 en 1878.

Beste reistijd: Juni t/m september
(Montreal is ook een aanrader met Kerst. Let er dan wel op dat het dan heel erg koud kan zijn)

Luchtmaatschappij: Airtransat
Munteenheid: Canadese dollar


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *