Ontdek het levendige Toronto, in het oosten van Canada!

Gepubliceerd: 08 okt 2015 | 

Wie aan Canada denkt, denkt al snel aan West-Canada, wat helemaal terecht is hoor. Een bezoek aan de Canadian Rockies, de gezellige stad Vancouver en het spotten van wilde beren wil je zeker niet missen. Maar Canada heeft natuurlijk ook meer te bieden, en dan heb ik het voornamelijk over het oosten van Canada. Ik neem jullie mee naar Toronto en een klein beetje New York.

Even voorstellen aan Toronto

Toronto is een stad die niet als eerste in je op komt om naar toe te gaan. Toch heeft deze stad alle elementen van een perfecte wereldstad. Zo kun je in Toronto veel bezienswaardigheden bekijken zoals het Rogers Centre, CN Tower, Toronto Island, Hockey Hall of Fame en Royal Ontario museum. Ook heeft de stad diverse winkelcentra waar je goed kunt shoppen.

Skyline van Toronto
Skyline van Toronto

De stad ademt honkbal en ijshockey

In Rogers Centre kun je, als je het leuk vindt, een honkbal wedstrijd meepikken van de Toronto Blue Jays. Toronto ademt echt Honkbal en ijshockey. Wie van Honkbal houdt gaat naar Rogers Centre en wie van ijshockey houdt vermaakt zich prima in het Air Canada Centre of bezoekt de Hockey Hall of Fame. In het museum (Hockey Hall of Fame) kun je de hele geschiedenis zien van het ijshockey. Ook kun je zelf je skills laten zien in een indoor ijshockey baan.

Roger Centre Toronto - Honkbal etc.
Rogers Centre – Honkbal etc.
Roger Centre Toronto - Honkbal wedstrijd Blue Jays
Rogers Centre – Honkbal wedstrijd  van de Blue Jays

Toronto Island

Een leuke plek bij Toronto wat mij erg aanspreekt is Toronto Island. Dit eiland is makkelijk toegankelijk met de ferry te voet of te fiets. Auto’s zijn niet welkom op dit eiland, wat het eiland extra relaxt maakt. Op het moment dat ik er was heb ik samen met een vriend ge-bbq’d en genoten van het prachtige uitzicht op de skyline van Toronto. Na het eten kwamen we ook nog een grote schildpad tegen die de weg versperde. Zowel voor de rust, natuur en uitzicht op de skyline van Toronto is dit een perfecte plek. Toronto Island is een aanrader dus!

BBQ-en op Toronto Island
BBQ-en op Toronto Island

Huur een fiets en verken de stad en omgeving

Toronto is een prima stad om per fiets te verkennen. Er zijn genoeg zaakjes waar je eenvoudig een fiets kunt huren, ook zou je online via een marktplaats voor een prikkie een fiets over kunnen nemen die je later zelf weer doorverkoopt. Ik vond het persoonlijk heel fijn om de stad per fiets te kunnen verkennen zodat je snel bij de gewenste bezienswaardigheden bent.

Fietsen in Toronto en omgeving!
Fietsend de stad ontdekken

Het avondleven van Toronto

Het avondleven in Toronto is ook erg gezellig. Er zijn verschillende goede eettentjes waar je voor een prima bedrag heerlijk kunt eten en voor de nachtdieren zijn er ook veel leuke pubs en clubs waar je tot in de late uurtjes kan genieten van een biertje en leuke muziek.

Toronto heeft net als New York een eigen Time Square, genaamd Yonge-Dundas Square, en ook hier wordt je bijna verblind door de vele knipperende reclames langs de gevels. Zeker een tip om te bezoeken, al is het wel natuurlijk erg toeristisch.

Regelmatig worden er op het plein diverse evenementen georganiseerd waardoor het er nog gezelliger is. Zo maakte ik het Turkisch festival en Toronto Caribbean Carnival mee in de stad. Let er op dat tijdens zulke evenementen het in de stad een stuk drukker is, maar zeker ook onveiliger. Vooral tijdens Toronto Caribbean Carnival was er veel politie op straat en hing er een andere sfeer die ik niet gewend was van Toronto. Wees daarom tijdens zulke evenementen extra voorzichtig.

Bezoek de Niagara Falls

Het leuke aan Toronto is dat je eenvoudig een bus kunt pakken naar steden zoals New York of het in Quebec gelegen Montreal. Mocht je interesse hebben in Montreal, dan is mijn top 5 hotspots in Montreal zeker wat voor jou. Ook een bezoek aan de Niagara Falls wil je zeker niet missen. Deze prachtige watervallen liggen 1,5 uur van de stad Toronto en is echt adembenemend mooi. Mis deze zeker niet! Een leuke tip voor de Niagara Falls: blijf tot in de avond, zodat de watervallen prachtig verkleuren en je een mooie watershow kunt waarnemen.

Niagara Falls, overdag
Niagara Falls, overdag
Niagara Falls, by night!
Niagara Falls, by night!
Niagara Falls, by night!
Niagara Falls, by night!

New York

Zoals ik al aangaf is het heel ‘easy’ om vanaf Toronto naar New York te gaan. Het beste kun je een nachtbus boeken die je in 8 uurtjes van Toronto naar New York brengt. Je reist dan via het Amerikaanse Buffalo, waar je 1 keer stopt voor een grenscontrole. Wees altijd wel voorbereid en houdt rekening ermee dat de grenscontrole hier zeer streng is.

New York was voor mij een stad die ik toch wel gezien wilde hebben. Ik had eerlijk gezegd de grootste verwachtingen, aangezien je het dagelijks op televisie voorbij ziet komen. Het was een mooie ervaring om mee te maken, vooral om te zien en ervaren hoe een echt stressleven eruit ziet. Een Nederlandse werkdag valt in mijn ogen dan reuze mee.

New York is een stad van uiterste, met veel gave bezienswaardigheden, maar echt relaxt vond ik het er niet. Ik kwam eerder vermoeider terug uit NYC dan dat ik er uitgerust vandaan kwam. Ik zal voor jullie nog wel eens een uitgebreid verslag gaan schrijven over New York, met de do’s & don’ts.

Reporter Jesper in New York
Reporter Jesper in New York
Times Square in New York
Times Square in New York

Heb je vragen over het oosten van Canada?

Stuur mij een berichtje via contact.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy