Zoek
Sluit dit zoekvak.

Peru; zoveel meer dan Machu Picchu

Peru

Peru; zoveel meer dan Machu Picchu

Peru

Inhoudsopgave

Wie Rome zegt, zegt het Vaticaan en wie Peru zegt Machu Picchu. Peru is groots en rijk aan een heleboel heerlijkheden voor vagebonden en vakantiegangers. Waarvoor ga jij op reis naar Peru?

1. Maak kennis met de oude beschavingen en ruïnes

Volg het Inca Trail om in de voetsporen te treden van de Inca’s. Ook diverse musea verspreidt over Peru laten je de oude Inca cultuur zien. Andere volkeren hebben ook hun sporen achter gelaten. Ga naar Chan Chan voor een kennismaking met de makers van tempel van de Maan – Huaca de la Luna. In het zuiden van Peru vind je de mysterieuze Nasca Lines, Titicaca meer en de stad Puno voor nog meer oude volkeren en ruïnes.

2. Ontdek de diversiteit van Pachamama

De schatten van de veelvuldig aanbeden Moeder Aarde bezoek je in het veelzijdige Peru. Ontdek de ongekende hoogtes van de Andes, met azuurblauwe meren, race door de woestijn met een buggy en bezoek de heuse oase Huachacina. Een vrolijke diversiteit aan fauna tref je aan op het eiland Paracas. Het hoogst gelegen meer ter wereld Titicaca vind je in het zuiden. Beklim een vulkaan en bezoek de roofvogels van de Kolka Canyon vlakbij de stad Arequipa. Sla onder geen geding het rijkste regenwoud op aarde over: de Amazone!

3. Hike onbegaanbare paden of bewandel de gebaande paden

Niet alleen een hike naar Machu Picchu over de Inca Trail behoort tot de mogelijkheden. Er zijn sowieso nog andere paden die je vanaf Cusco naar deze oude stad brengen. Elders in Peru vind je ook prachtige tracks voor uitdagende hikes. Vanaf de stad Huaraz, op 3200 meter hoogte gelegen, zijn er mogelijkheden voor langere en korte trackings te ondernemen, met of zonder gids. Laat je voorlichten en vertrek nooit op eigen gelegenheid.

4. Geniet van de nationale keuken en bar

Verse vis eet je het liefste in de kustgebieden. Probeer dan ook zeker de heerlijke gerechten Ceviche of Saltado. Peru staat bekend om de diversiteit van keukens, vanwege de verschillende klimaten die het kent. Van hooggelegen gebieden, naar woestijn tot jungle; elke plek kent zijn eigen heerlijkheden.

Lekker ontspannen na een intense dag? Dat doe je met de nationale, verfrissende cocktail Pisco Sour! Of wat dacht je van Inca Cola, een kauwgomballen cola?

5. Trotseer de golven en bak bruin op de vele stranden

Ook staat Peru bekend om de perfecte surf en de mooie zandstranden. In vele kleine surfdorpjes huur je met gemak een plank of neem je je eerste surfles. Ook voor de gevorderde surfer is er genoeg te beleven. Liever bakken? Dat kan zeker! De stranden van Peru lenen zich daar uitstekend voor.

6. Duik in de jungle en het diepe met een sjamaan

De medicijnmannen van de jungles van Zuid-Amerika weten alles over de geneeskrachtige werking van de planten. Ze nemen je mee op reis in je onderbewuste en geven je zelfinzicht. Let echter goed op dat je je niet zomaar met elke sjamaan inlaat! Vraag andere toeristen om ervaringen. Het sjamanisme is een bijzondere cultuur die je de ervaring van je leven kan bezorgen.

Ook zin in een rondreis door het mooie Peru?

Bekijk dan de mogelijkheden en ervaar het zelf! Ben jij een reis door Zuid-Amerika aan het voorbereiden? Haal het maximale uit je trip met de backpackgids Zuid-Amerika.

Plan je reis door Peru
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Peru