3x doen in Maleisië!

Gepubliceerd: 14 aug 2015 | Foto: Lees onze 3 favoriete hotspots In Maleisië

Lees onze 3 favoriete hotspots In Maleisië
Reisblog Liefde voor Reizen

Maleisië is een prachtig land in het zuidoosten van Azië. Het land bestaat uit 2 afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee. In 2014 zijn reporters Martin & Jesper samen met vrienden die kant op gegaan en hebben een bijzondere reis gemaakt langs Singapore, Maleisië en Maleisisch Borneo. Tijdens de reis kwamen wij geregeld mooie en leuke hotspots tegen. Ik wil er graag 3 uitlichten.

1. Lot 10 Foodcourt – Kuala Lumpur

Een van de hoogtepunten qua eten vond ik wel het eten bij foodcourt Lot10 in Kuala Lumpur. Een mega grote foodcourt waarbij je uit elk Aziatisch land gerechten kunt uitproberen. Zo kun je bijvoorbeeld Koreaans, Chinees, Japans, Indonesisch en natuurlijk Maleisisch eten bestellen. De maaltijden zijn er absoluut niet duur, je hebt er namelijk al een vol bord met drinken voor omgerekend 8 euro.  Als je rustig wilt eten kun je beter niet naar Lot10 gaan, het is er namelijk altijd druk en het kan de eerste keer een echte doolhof zijn. Maar om goedkoop en heerlijk te kunnen eten is het een echte aanrader.  Meer informatie over Lot 10 lees je hier op Tripadvisor!

hotspot-lot10-foodcourt-kuala-lumpur

Reporter Jesper test het Koreaanse eten in Foodcourt Lot10 – Prima eten hier!

2. Eiland Pangkor

Bijna iedereen plant een reis door Maleisië met als eindbestemming het eiland Langkawi. Op zich natuurlijk een hele save keuze. Je weet zeker dat er wat te doen is en dat er Nederlanders aanwezig zullen zijn. Wil je graag relaxt eindigen op een rustig eiland en echt even helemaal niks doen dan is het eiland Pangkor een hele goede keuze. Wij hebben bewust voor dit eiland gekozen omdat we een vrij intensieve reis achter de rug hadden en het heerlijk vonden om de laatste dagen op een rustig eiland bij te komen. Dat bijkomen is zeker gelukt, wat een heerlijk eiland is Pangkor.

Eiland Pangkor - In Maleisië Eiland Pangkor – In Maleisië

Vanaf het plaatsje Lumut pak je eenvoudig de boot richting dit prachtige eiland. Wij hadden een appartement met hangmat en zicht op de zee. Met een kleine wandeling was je zo bij het witte strand en de felblauwe zee waar je prima kunt relaxen. Bij sommige bomen hangt een schommel zodat je het ultieme eilandgevoel kunt ervaren. Het bijzondere aan het eiland is ook dat er ontzettend voor apen rondlopen die ook op je balkon kunnen komen en dat er regelmatig prachtige Neushoornvogels vliegen. Ga je naar Maleisië? Sla dit eiland dan niet over!

Eiland Pangkor - De apen lopen op je balkon Eiland Pangkor – De apen lopen op je balkon

3. Kuching – Bako National Park – Borneo

Als je in de buurt van Borneo bent dan kun je dit gedeelte niet links laten liggen. Na vaak prachtige documentaires gezien te hebben op tv over Borneo was het dan eindelijk tijd voor mezelf om dit prachtige eiland te gaan bezichtigen. We kozen voor het Maleisische gedeelte waar we terecht kwamen in het grappige plaatsje Kuching. Als snel merkte we dat Kuching helemaal vol stond met katten. We vonden dit maar gek, totdat we erachter kwamen dat Kuching ‘kat’ betekent in het Maleisisch. Weten wij veel, haha!

Kuching is een leuk plaatsje wat echt de moeite waard is, zeker als je graag naar het Bako National Park wilt gaan. Het Bako National Park kun je namelijk vanuit Kuching prima bereiken. In het park kun je net als ons een tour boeken met een privé gids. Dit is zeker aan te raden aangezien je hierdoor een hoop te zien krijgt en ook nog veel bijleert. Wij hadden het geluk om al snel de Neusaap te spotten, dit dier is regelmatig te spotten in het Bako National Park. Een mooie gebeurtenis tijdens een bijzondere trip.

Bako National Park in Borneo! Bako National Park in Borneo!

Bekijk de video van het Bako National Park

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Maleisië ook leuk:

Bezienswaardigheden Cameron Highlands - Maleisië
Maleisië

De Cameron Highlands: Genieten van de prachtige natuur tussen de heuvels en de theeplantages!

De Cameron Highlands vind je zo’n 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur, op 1.500 meter hoogte. De temperatuur is hier ook een stuk lager dan in de rest van Maleisië. De heuvels zijn bedekt met veel theeplantages en dit is een prachtig gezicht! De weg naar de Cameron Highlands is al bijzonder op zich. De De Cameron Highlands: Genieten van de prachtige natuur tussen de heuvels en de theeplantages!

Kuching: een mooi startpunt van een rondreis door Maleisisch Borneo!
Maleisië

Kuching: een mooi startpunt van een rondreis door Maleisisch Borneo!

Kuching is de grootste stad van de staat Sarawak op het Maleisische deel van Borneo. De stad ligt aan de Sarawak rivier en wordt vaak Cat City genoemd. Dit komt omdat ‘Kuching’ in het Maleis ‘kat’ betekent. Om deze reden vind je in de hele stad allerlei beelden van katten en zélfs een kattenmuseum! Het grootste gedeelte van Kuching: een mooi startpunt van een rondreis door Maleisisch Borneo!

Na een pittige klim werden we beloond met dit prachtige uitzicht!
Maleisië

Avontuurlijke reis door Maleisië en Singapore

Reisblog Maleisië – In augustus 2014 hebben reporters Jesper en Martin samen met vrienden een rondreis gemaakt door Singapore en Maleisië, waarvoor de route globaal was uitgestippeld van tevoren, maar de hotels en vervoer nog niet geregeld waren, behalve het eerste hotel in Singapore en de reis van Amsterdam naar Singapore en terug. Een avontuurlijke Avontuurlijke reis door Maleisië en Singapore

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy