Lees onze 3 favoriete hotspots In Maleisië

3x doen in Maleisië!


14 aug 2015 | Maleisië
Foto: Lees onze 3 favoriete hotspots In Maleisië

Maleisië is een prachtig land in het zuidoosten van Azië. Het land bestaat uit 2 afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee. In 2014 zijn reporters Martin & Jesper samen met vrienden die kant op gegaan en hebben een bijzondere reis gemaakt langs Singapore, Maleisië en Maleisisch Borneo. Tijdens de reis kwamen wij geregeld mooie en leuke hotspots tegen. Ik wil er graag 3 uitlichten.

1. Lot 10 Foodcourt – Kuala Lumpur

Een van de hoogtepunten qua eten vond ik wel het eten bij foodcourt Lot10 in Kuala Lumpur. Een mega grote foodcourt waarbij je uit elk Aziatisch land gerechten kunt uitproberen. Zo kun je bijvoorbeeld Koreaans, Chinees, Japans, Indonesisch en natuurlijk Maleisisch eten bestellen. De maaltijden zijn er absoluut niet duur, je hebt er namelijk al een vol bord met drinken voor omgerekend 8 euro.  Als je rustig wilt eten kun je beter niet naar Lot10 gaan, het is er namelijk altijd druk en het kan de eerste keer een echte doolhof zijn. Maar om goedkoop en heerlijk te kunnen eten is het een echte aanrader.  Meer informatie over Lot 10 lees je hier op Tripadvisor!

hotspot-lot10-foodcourt-kuala-lumpur

Reporter Jesper test het Koreaanse eten in Foodcourt Lot10 – Prima eten hier!

2. Eiland Pangkor

Bijna iedereen plant een reis door Maleisië met als eindbestemming het eiland Langkawi. Op zich natuurlijk een hele save keuze. Je weet zeker dat er wat te doen is en dat er Nederlanders aanwezig zullen zijn. Wil je graag relaxt eindigen op een rustig eiland en echt even helemaal niks doen dan is het eiland Pangkor een hele goede keuze. Wij hebben bewust voor dit eiland gekozen omdat we een vrij intensieve reis achter de rug hadden en het heerlijk vonden om de laatste dagen op een rustig eiland bij te komen. Dat bijkomen is zeker gelukt, wat een heerlijk eiland is Pangkor.

Eiland Pangkor - In Maleisië Eiland Pangkor – In Maleisië

Vanaf het plaatsje Lumut pak je eenvoudig de boot richting dit prachtige eiland. Wij hadden een appartement met hangmat en zicht op de zee. Met een kleine wandeling was je zo bij het witte strand en de felblauwe zee waar je prima kunt relaxen. Bij sommige bomen hangt een schommel zodat je het ultieme eilandgevoel kunt ervaren. Het bijzondere aan het eiland is ook dat er ontzettend voor apen rondlopen die ook op je balkon kunnen komen en dat er regelmatig prachtige Neushoornvogels vliegen. Ga je naar Maleisië? Sla dit eiland dan niet over!

Eiland Pangkor - De apen lopen op je balkon Eiland Pangkor – De apen lopen op je balkon

3. Kuching – Bako National Park – Borneo

Als je in de buurt van Borneo bent dan kun je dit gedeelte niet links laten liggen. Na vaak prachtige documentaires gezien te hebben op tv over Borneo was het dan eindelijk tijd voor mezelf om dit prachtige eiland te gaan bezichtigen. We kozen voor het Maleisische gedeelte waar we terecht kwamen in het grappige plaatsje Kuching. Als snel merkte we dat Kuching helemaal vol stond met katten. We vonden dit maar gek, totdat we erachter kwamen dat Kuching ‘kat’ betekent in het Maleisisch. Weten wij veel, haha!

Kuching is een leuk plaatsje wat echt de moeite waard is, zeker als je graag naar het Bako National Park wilt gaan. Het Bako National Park kun je namelijk vanuit Kuching prima bereiken. In het park kun je net als ons een tour boeken met een privé gids. Dit is zeker aan te raden aangezien je hierdoor een hoop te zien krijgt en ook nog veel bijleert. Wij hadden het geluk om al snel de Neusaap te spotten, dit dier is regelmatig te spotten in het Bako National Park. Een mooie gebeurtenis tijdens een bijzondere trip.

Bako National Park in Borneo! Bako National Park in Borneo!

Bekijk de video van het Bako National Park


 1. Reisblogger Jesper

  Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

4 reacties

 • Pangkor (nog) niet geweest, maar staat hoog op m’n lijstje! Lot 10….ik ben niet gek op drukte en shoppingmalls, dus niet de ideale combi voor mij 😛 Kuching vond ik erg leuk omdat je vanuit daar veel uitstapjes kunt doen. En ja…Bako is dan wel een “moetje” Ik vond de omgeving van de Kinatangan rivier ook erg fijn.

 • Jesper van der Pol schreef:

  Hoi Sigrid! Bedankt voor je leuke reactie! Als je inderdaad niet gek bent op drukte dan kun je Lot10 beter links laten liggen. Maar het eten is echt zo heerlijk!! Pangkor is een prachtig en vooral relaxt eiland! Voor mij is een eiland iets waar je geen last hebt van drukte en waar je jezelf terug kunt trekken wanneer je dat wilt! Pangkor is daar een prima eiland voor! En tja Bako… is zeker een ‘moetje’. Ik ga je ook volgen! Leuk!

 • Kirsten | Travelaar.nl schreef:

  Pangkor is inderdaad een onwijs fijne plek! Wij zijn er in 2013 een aantal dagen geweest en ik zou als het kon vandaag meteen weer teruggaan! Heimwee!

 • Wat leuk! Wij gaan deze zomer naar Maleisië, zowel Pangkor als Bako! Ik heb er zin in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *