Wat zijn de roamingkosten in het buitenland?

Hoe zit het met de roamingkosten in het buitenland?


05 mrt 2015 |
Foto: Wat zijn de roamingkosten in het buitenland?

Roamingkosten – Iedereen kent het wel, je bent in het buitenland en bent vergeten je “mobiele gegevens” uit te zetten en hebt zodoende via roaming op het buitenlands netwerk ongewild veel dataverkeer gehad en je komt met een hoge telefoonrekening thuis.
Of wanneer je in het buitenland wilt bellen met het thuisfront, of door het thuisfront gebeld wordt, ook dan word je geconfronteerd met hoge kosten via het roamingnetwerk.

Netneutraliteit

Het Europees Parlement heeft inmiddels besloten dat dit moet stoppen in Europa en dat de belkosten en mobiel internet in heel de Europese Unie gelijk moet zijn en dat roaming niet voor extra kosten zorgt. De zogenaamde ‘Netneutraliteit’.

Mooi zou je denken, want deze beslissing is in 2014 genomen en dit zou dus in 2015 zijn uitwerking moeten hebben, wat voor eenieder die in Europa de landsgrenzen overschrijdt voordelig is.

Nu hebben de telecombedrijven de Europese Lidstaten toch blijkbaar zover weten te krijgen, dat ze een compromis hebben gesloten met de Europese Lidstaten, waarin besloten is dat deze ‘Netneutraliteit’ pas ingaat in 2018!

Handige tips om de roamingkosten te beperken

Tot die tijd dus nog even gebruik maken van de volgende tips:
– zet je mobiele gegevens uit op je mobiel, wanneer je de grens overgaat;
– kijk voor je op vakantie gaat welke kosten je maakt per minuut/MB op je vakantiebestemming;
– probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van WIFI netwerken, wanneer je mobiel wilt internetten op vakantie;
– wanneer je toch ruimte wilt hebben om zonder WIFI te internetten, zorg dan voor een buitenlandbundel, deze zijn doorgaans veel goedkoper nog, dan de verbruikte MB’s in het buitenland;
– informeer mensen, die jou regelmatig bellen, dat je op vakantie bent. Als zij jou bellen, kost dat jou namelijk ook geld, als je opneemt in het buitenland;

Wij hopen intussen dat de telecombedrijven en Europese Lidstaten sneller tot inzicht komen en de Netneutraliteit eerder dan 2018 zullen invoeren, maar tot die tijd blijven we scherp!

Met voordelige groet,

Budgetcoach Martin

 


  1. Reisblogger Martin

    Auteur

    Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!