Tips om een hoge telefoonrekening te voorkomen op vakantie

Gepubliceerd: 04 aug 2016 | Foto: Tips om een hoge telefoonrekening te voorkomen op vakantie

De vakanties zijn begonnen en soms kan je dan voor hoge kosten komen te staan, omdat je toch bereikbaar wil zijn. Simyo heeft een aantal tips om hoge kosten te voorkomen met het gebruik van je mobiele telefoon in het buitenland.

Valt het gebruik van je mobiel binnen je bundel?

De kosten voor de minuten en MB’s die je in het buitenland verbruikt, komen bovenop de kosten van je bundels. Landen zijn verdeeld in zones met verschillende tarieven.

Dataroaming uit of aan?

Om in het buitenland mobiel te internetten, dien je ‘roaming’ in te schakelen. Om hoge kosten te voorkomen, kan je het beste de data roaming uit zetten en gebruik maken van wifi.

Hoe zet je data roaming uit?

Bij een iPhone open je instellingen en ga naar ‘Mobiel netwerk’. Schakel hier data roaming uit. Bij Android kan dat ook bij instellingen en ga naar ‘Draadloos en netwerken’ dan ‘Meer’. Druk daarna op ‘Mobiele netwerken’, waar je de slider naast ‘Gegevensroaming’ naar links schuift om data roaming uit te zetten.

Bespaar data op met de volgende instelling

Om onnodig data te verbruiken kan je voorkomen dat apps automatisch worden geüpdatet. Dit zet je op de volgende manier uit: Open op je iPhone de instellingen-app. Klik op ‘iTunes en App Store’. Onder het kopje ‘Automatische downloads’ bevindt zich de functie ‘gebruik mobiele data’ en zet deze uit.

Bij Android open je de Play Store-app en druk daarna linksboven op de drie streepjes, selecteer dan ‘Instellingen’ en klik vervolgens op ‘Apps automatisch updaten’. Druk daarna op ‘Apps niet automatisch updaten’.

Bij een Windows phone ga je naar instellingen en selecteer onder het kopje ‘Systeem’ ‘Mobiel netwerk’. Druk daarna op ‘Opties voor data roaming’ om roamen uit te schakelen. Tevens ook handig om ook in Nederland aan te houden om data mee te besparen.

Gratis internet?

Wil je niet zonder internet zitten? Check dan van tevoren of jouw vakantieverblijf een wifi aanbied. Meestal is dit tegen een kleine vergoeding. Is het niet aanwezig? Geen nood. Verschillende openbare ruimtes hebben tegenwoordig wifi, zoals restaurants, winkels en treinstations. Tip: Maak van je eigen smartphone geen wifi-hotspot: dit kan veel data kosten.

Overal internet met een buitenlandse prepaid simkaart

Mocht je allerlei tijden gebruik willen maken van internet voor bijvoorbeeld Google Maps. Dan is het handig om een buitenlandse Prepaid simkaart te kopen om die in de smartphone te stoppen. Soms is dat slechts een paar euro. Je hebt wel tijdelijk een ander nummer, maar je kan ook een extra telefoon meenemen om de kaart daar in te plaatsen.

5 app tips voor op vakantie

Hierbij 5 app tips die je vakantie makkelijker kunnen maken:

BZ Reisadvies: 
Op internet zie je dat een droomreis naar een exotisch resort in de aanbieding is. De vraag is alleen: is het wel veilig in het land van bestemming? Download hiervoor de BZ Reisadvies-app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken om het reisadvies te lezen. 

Pack the Bag en TripList:
Je kent het vast wel. Je bent op je bestemming aangekomen en blijkt toch dat je iets vergeten bent. Met de Pack the Bag-app voor Android en TripList voor iOS maak je zelf een inpaklijst eventueel in categorieën.

TripIt:
Altijd bij de hand wanneer, hoe laat en waar je vanaf moet vertrekken met het vliegtuig, trein of bus? Dowload dan TripIt

Here:
Here is een gratis navigatie-app, waarbij je van tevoren gratis de wegenkaarten kunt downloaden van je vakantieland. Zo verbruik je geen data én verdwaal je niet! Here is beschikbaar voor de iPhone, Android en Windows Phone, maar doet het niet op Windows 10-apparaten.

TripAdvisor:
Wil je uiteten, maar heb je geen idee waar het lekker en goed is? Raadpleeg TripAdvisor Hotels Vluchten Restaurants voor tips!

Google Translate Word Lens:
Gebruik de Word Lens-app die sinds kort eigendom is van Google. Deze app helpt jou bij het ontcijferen van de menukaart.

XE Currency:
Door de komst van de euro betalen we minder vaak met vreemde valuta. Ga je op vakantie naar een land met een andere valuta? De XE Currency-app helpt je bij het informeren van de waarde van vreemde valuta.

Splitwise:
Ben je met vrienden op vakantie? Wil je overzicht met het delen van de rekening? Download dan Splitwise, waarmee je in kan zien hoeveel geld iedereen moet inleggen en zelfs bonnetjes kan opslaan.

Wifi Finder:
Offline zien waar openbare wifi netwerken zijn? Gebruik dan Wifi Finder. Dowload dan van tevoren de database met wifi spots. Onthoud wel dat deze netwerken niet altijd veilig zijn.

Lagere tarieven in het buitenland komen eraan

Op dit moment zijn de tarieven in het buitenland nog hoger dan het normale tarief. De Europese Unie wil hier een einde aan maken. Op dit moment doen ze dat providers te verplichten de tarieven voor bellen, gebeld worden, sms’en en internetten te verlagen. Voor meer informatie zie het blog artikel van Simyo. Op het programma staat dat vanaf 2017 we geen roamingkosten meer betalen voor mobiel bellen, sms’en en internetten in de EU.

Fijne vakantie! 🙂

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De mooiste stranden van Curacao

Curacao is een zeer geliefde vakantiebestemming onder toeristen uit verschillende landen en dat is natuurlijk niet voor niets. In het...

De mooiste plekjes in Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat is niet verrassend, want het land is rijk aan schitterende...

Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?

Droom jij ervan om op het prachtige eiland Australië te wonen en werken? Dat begrijpen wij wel! In 2019 verhuisden...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Must-do uitje in Nederland: Over de Amsterdamse grachten varen

Wil je wat leuks doen in eigen land? Plan een dagje Amsterdam in en ga over de grachten varen! Huur...

De mooiste resorts van Kos op een rij

Genieten van Griekse specialiteiten, heerlijk luieren op het strand of het eiland verkennen op de fiets, daar bestaat een vakantie...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy