10 tips om eenvoudig geld te besparen als je op reis gaat

Gepubliceerd: 02 nov 2016 | Foto: 10 tips om eenvoudig geld te besparen als je op reis gaat

Ga je op reis? Lees deze tips dan goed door voordat je gaat! Met deze eenvoudige tips bespaar jij flink wat geld!

1. Boek je vliegticket niet in het weekend, werk in een privévenster en controleer verschillende sites voordat je boekt

Er zijn heel wat slimme trucs om toe te passen als je een vliegticket gaat boeken. Heb je een vliegticket op het oog? Je zult zien dat het loont om een week je vliegticket in de gaten te houden op verschillende websites. Er zijn namelijk grote verschillen tussen aanbieders, tijdstippen en dagen wanneer je vertrekt. Probeer ook eens verschillende vertrekpunten! Wie weet is jouw ticket wel veel goedkoper op deze manier en is de reis via deze weg prima te doen. Daarnaast is het handig om vanuit een privé venster te werken. Met elke internet browser is dit mogelijk. Druk bijvoorbeeld als je Google Chrome opent met de rechtermuisknop op het stippen icoontje rechtsboven in de hoek. Je kunt dan kiezen voor een “incognitovenster”. Het handige van werken in een privévenster? Je zult merken wanneer je in een privévenster werkt dat internet je cookies niet onthoudt. Zo ziet Google niet hoe vaak je hebt gekeken naar bepaalde tickets. Als je namelijk in een normaal venster werkt, onthoudt Google je gegevens waardoor de tickets elke dag automatisch duurder worden. Je kunt ze dus slim af zijn! Boek ook geen ticket in het weekend, doordeweeks op bijvoorbeeld een dinsdagochtend wanneer niemand een ticket boekt zijn ze vaak vele malen voordeliger.

2. Bekijk eerst je zorgverzekering voordat je een reisverzekering afsluit!

Om extra geld te besparen als je op reis gaat, is het verstandig om eens te kijken naar wat je zorgverzekering op reis dekt voordat je een reisverzekering afsluit. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten in het buitenland. Vanuit je basis zorgverzekering ben je gedekt voor medische kosten in het buitenland. Handig om te weten want bij een reisverzekering wordt er naast het afsluiten van een reisverzekering voor diefstal of verlies van je bagage, gevraagd of je medische kosten ook wilt meeverzekeren. Nu je weet dat dit vanuit je basisverzekering wordt gedekt is het dus niet altijd nodig om een reisverzekering hiervoor af te sluiten. Wel is het verstandig goed te checken waar je naartoe op vakantie gaat. Je zorgkosten worden in de meeste gevallen vergoedt tot het wettelijk vastgesteld Nederlands tarief. Als zorg duurder uitvalt dan in Nederland zul je dus rekening moeten houden met kosten. Verstandig is om een keer per jaar je zorgverzekering te vergelijken via een onafhankelijke vergelijker zoals Overstappen.nl zodat je zeker weet dat jij de juiste zorgverzekering hebt!

3. Reserveer je eerste nacht alvast van tevoren (inclusief transfer)

Handig om te weten; veel hotels bieden gratis transfer aan vanaf de luchthaven. Goed om eens te bekijken voor je eerste nacht op je vakantiebestemming! Dit scheelt natuurlijk in de kosten want je hoeft zelf geen taxi te regelen. Taxi’s vanaf luchthavens zijn vaak prijzig dus het scheelt je een hoop geld en geregel. Toch fijn als je weet waar je de eerste nacht verblijft.

4. Onderhandel over de prijs en neem meerdere nachten af met korting

In het buitenland kun je vaak onderhandelen over de prijs. Je moet het alleen durven! Misschien vind je dit in het begin een beetje onwennig, in het buitenland is het vaak heel normaal om in onderhandeling te gaan. Je zult merken als je meerdere nachten afneemt je vaak een flinke korting krijgt. Maar ook al blijf je een nacht kun je zeker onderhandelen!

5. Regel je tours zoveel mogelijk lokaal

Ben je van plan veel tours te gaan boeken? Regel dit lokaal! Op internet worden vaak tours aangeboden die duurder zijn dan als je het regelt in het land zelf. Er zijn daarnaast veel lokale mensen die dezelfde tours aanbieden. Dit is vaak nog veel goedkoper en leuker!

6. Ruil je huis

Bespaar kosten op verblijf en ruil je huis! Blijf je op een bestemming? Via diverse websites kun je je huis aanbieden om te ruilen. Leuk om eens te ervaren hoe het in iemand anders huis is en fijn voor jou: je weet dat er iemand op je huis past! Daarnaast bespaar je op een makkelijke manier verblijfkosten in het buitenland. Een van de grootste kosten als je op reis gaat.

7. Verhuur je auto

Ook met het verhuren van je auto tijdens je vakantie kun je veel geld besparen. Toch weer lekker om die extraatjes uit te kunnen geven tijdens je vakantie. Er zijn verschillende websites waarbij je je auto kunt aanbieden voor de verhuur. De sleutel komt de huurder dan thuis bij je ophalen, of de buurman als je zelf niet thuis bent. Samen loop je een inspectie rondje en je hebt er verder geen omkijken naar. Als er iets gebeurd met je auto, wordt dit geregeld via de verzekering van de huurder die zij verplicht moeten hebben om jouw auto te kunnen huren. Heel fijn dus!

8. Kies voor een last minute

Je kunt ook kiezen voor een last minute reis. De tickets en hotels zijn vaak goedkoper en worden in combinatie aangeboden voor een spotprijs! Wil je dus echt besparen op je vakantie? Doe eens wat anders en ga voor een last minute! Zelfs op luchthavens zijn last minute vliegtickets te verkrijgen, bijvoorbeeld omdat de vlucht nog niet vol zit. Last minute reizen zijn er al vanaf ongeveer 14 dagen voor vertrek.

9. Gebruik een veilingsite om hotelkamers te boeken

Er zijn veilingsites waar hotelkamers worden geveild. Via deze veiling sites kun je goedkope hotelkamers vinden. Maar let wel op; het kan verslavend werken. Op deze sites is geen prijsafspraak gemaakt waardoor iedereen gewoon kan bieden. Bekijk voordat je gaat bieden eens wat dit hotel in het echt kost en bedenk of je niet teveel biedt. Met een beetje oplettendheid en slimme tijdstippen wanneer niet veel mensen online zijn, kun je goedkope hotelkamers vinden.

10. Maak een budgetplan

Maak voordat je op reis gaat een budgetplan. Wat zijn je kosten ongeveer? Wat wil je uitgeven aan hotelovernachtingen, eten, vliegtickets en overige zaken? Ga er eens goed voor zitten en stel een daglimiet voor jezelf op. Probeer je hier ook aan te houden. Doe onderzoek naar je vakantieland en de daarbij behorende prijzen. Zo weet je waar je aan toe bent en hou je wat extra’s over voor onvoorziene uitgaven!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy