5 valkuilen bij het boeken van goedkope vliegtickets

5 valkuilen bij het boeken van goedkope vliegtickets


24 okt 2017 | Budgettips
Foto: 5 valkuilen bij het boeken van goedkope vliegtickets

5 valkuilen bij het boeken van goedkope vliegtickets – Valkuilen, ook tijdens het boeken van goedkope vliegtickets heb je hiermee te maken. We hebben al eerder geschreven over het zoeken en boeken van de goedkoopste vliegtickets. Vandaag delen wij 5 valkuilen bij het boeken van goedkope vliegtickets. Wist jij dit al? 

1 – Exclusief

Als je op zoek gaat naar goedkope vliegtickets, let er dan op dat meestal alleen handbagage van een bepaald formaat toegestaan is. Wil je naast handbagage ook ruimbagage meenemen, kijk dan goed naar de prijs hiervoor. Bij het toevoegen van ruimbagage kan de prijs namelijk (soms flink) oplopen en dan betaal je alsnog veel voor je vliegticket.

Probeer voor jezelf creatief om te gaan met je bagage. Pak je handbagage bijvoorbeeld slim in waardoor je toch een hoop mee kunt nemen en je niet over het maximaal toegestane babagegewicht gaat. De prijzen voor ruimbagage verschillen per luchtmaatschappij, vergelijk voor het boeken van je vliegtickets daarom eerst goed de kosten hiervan op de websites van de luchtmaatschappijen. 

Wat ook een hoop mensen niet weten is dat er na het boeken van vliegtickets ook nog extra kosten kunnen komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een naamswijziging doorgeven? Ook hiervoor kun je soms een flink bedrag kwijt zijn. Kijk hiervoor ook eerst goed in de voorwaarden van de vliegmaatschappij. 

2 – Prijswijzigingen 

Wanneer moet je nou eigenlijk je vliegtickets boeken? Er wordt vaak gezegd dat vroegboeken het beste is. Toch is dit niet altijd zo, prijzen kunnen namelijk erg schommelen. Stel dat je begint met zoeken naar vliegtickets, dan ga je uit van de prijs die je op dat moment vindt. Maar die prijs kan natuurlijk ook een week geleden een stuk lager zijn geweest en volgende week weer naar die lage prijs zakken.

Om dit te voorkomen, kun je tegenwoordig een prijsalarm instellen, waarmee je een melding krijgt als een vliegticket prijs is gezakt of hoger is geworden. Uiteindelijk is het natuurlijk aan jou om te kiezen wanneer je de vlucht boekt. 

3 – Overstappen 

Wie veel naar goedkope vliegtickets zoekt, zal het vast wel opgevallen zijn. Bij de goedkoopste vluchten heb je vaak te maken met een overstap. Je boekt dan 2 losse vluchten die dan aansluiten op elkaar. Vaak zijn dit 2 verschillende luchtmaatschappijen.

Dit heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je heel goedkoop kunt vliegen naar bijvoorbeeld bestemmingen buiten Europa. Het nadeel is dat je géén vertraging moet hebben op je eerste vlucht. Zo’n vertraging kan namelijk ervoor zorgen dat je de tweede vlucht mist en je alsnog een duur ticket moet kopen om verder te kunnen vliegen naar je eindbestemming. 

4 – Geen luxe 

Als je een goedkope vlucht hebt geboekt, verwacht dan niet veel luxe tijdens je vliegreis. Prijsvechters hebben over het algemeen prima toestellen, alleen met weinig been- en bagageruimte. Ook krijg je tijdens deze vluchten vaak géén eten en drinken en zijn alle consumpties voor eigen rekening. 

5 – Vervelende vliegtijden 

Wie goedkoop wil vliegen moet ook soms kunnen dealen met vervelende vliegtijden. Vaak zijn de goedkoopste vluchten heel vroeg in de ochtend of heel laat in de avond. Als je deze vervelende tijden niet erg vindt, dan kun je aardig goedkoop vliegen. Het nadeel van deze tijden is wel dat je rekening moet houden als je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar het vliegveld wilt gaan. Bussen of treinen rijden dan nog niet of niet meer. 

Dit waren onze 5 valkuilen bij het boeken van goedkope vliegtickets. Heb jij nog een goede tip voor onze volgers? 

 

Goedkope vliegtickets boeken? 

Met deze 5 handige tips in je achterhoofd kun je nu prima op zoek gaan naar de goedkoopste vliegtickets


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *