5 redenen waarom je een keer moet kiezen voor de Flixbus

5 voordelen van de Flixbus

5 voordelen van de Flixbus

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: de Flixbus. Steeds vaker zie je deze groene bussen op de Nederlandse wegen rijden. Ondertussen kun je al in meer dan 15 landen gebruik maken van de diensten van Flixbus. Leuk om eens verder in te zoomen op de diensten van Flixbus en de voordelen van deze busdienst, in vergelijking met bijvoorbeeld de trein of ander openbaar vervoer.

De voordelen van de Flixbus

Wat zijn de voordelen van de Flixbus en wanneer moet je voor deze busdienst kiezen? In deze blog licht ik 5 voordelen uit, waarom je echt een keer moet kiezen voor de Flixbus. 

1 – Goedkoop reizen naar je favoriete bestemmingen

Een belangrijk punt en daarom ook vermeld op nummer 1 is de prijs. Je kunt namelijk al vanaf 5 euro reizen naar meer dan 1700 Europese bestemmingen. Voor de prijs hoef je daarom zeker niet te laten, ik denk dat er geen andere diensten zijn die hier nog onder zitten. Zowel voor binnenlandse ritten als voor ritten naar Europese bestemmingen is dit interessant. Op de website van Flixbus kun je eenvoudig zoeken en de prijzen vergelijken. Ook staat er netjes aangegeven hoeveel plekken er nog vrij zijn en hoe lang de bus erover doet. 

2 – Comfortable plekken  

De bus is voorzien van comfortable plekken, zodat je op een aangename manier van A naar B wordt gebracht. De bussen zijn ook uitgerust met airconditioning, toilet, leeslampjes en de meeste hebben ook zelfs stopcontacten beschikbaar. Naast de comfortable plek is er ook WiFi beschikbaar en kun je ook eten en drinken aan boord krijgen. 

3 – Breed aanbod aan vertrektijden

Terwijl de trein bijvoorbeeld pas vanaf een uurtje of 7 in de ochtend vertrekt, kun je met de Flixbus al veel eerder in de ochtend vertrekken en soms zelfs al in de nacht. Handig als je ergens op tijd moet zijn of liever in de nacht reist, zodat je die tijd wat je ermee wint overdag in die mooie Europese kunt spenderen. De Flixbus is een stuk flexibeler qua tijden dan andere vervoerders, een groot voordeel dus. 

4 – Gegarandeerd een zitplaats

Hoe fijn is het als je gaat reizen en je weet van te voren dat je een eigen zitplek hebt. Met de Flixbus is dit ook het geval. Als je de busreis van te voren boekt, heb je recht op een stoel in de bus. In vergelijking met bijvoorbeeld de trein is dit een groot voordeel, hier is het in de spits vaak afwachten of je wel kunt zitten. Je kunt trouwens ook een ticket op de dag zelf kopen, alleen moet je er dan wel rekening mee houden, dat de bus vol kan zitten. 

5 – Bagage inbegrepen

Wie de Flixbus neemt mag 1 stuk handbagage (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) en 1 stuk ruimbagage (max. 80 x 50 x 30 cm, licht afwijkende afmetingen zijn bij een maximale omvang van 160 cm toegestaan, max. 20 kg) meenemen. Hiervoor hoef je dus niet extra te betalen. Nog een reden om een keer de Flixbus te nemen. 

Wist je trouwens ook dat…

  • je de diensten van Flixbus kunt volgen via de actuele route-informatie op de website. Handig als je iemand moet oppikken die gebruikt heeft gemaakt van de Flix bus. 
  • je gebruikt kunt maken van de Flixbus app, waarmee je tickets kunt boeken. Met deze handige app kun je ook tijdens het reizen eenvoudig jouw ticket laten zien aan de buschauffeur. 
  • je voor een meerprijs van 9 euro jouw fiets ook mee kunt nemen, mits deze max. 25 kg weegt. 

Nog meer voordelen:

  • Tickets vanaf € 5
  • Toegang tot het grootste busnetwerk in Europa 
  • De mogelijkheid om boekingen tot 15 minuten voor vertrek te wijzigen
  • Extra beenruimte

Ook een keertje gebruik maken van de dienst? Neem dan snel een kijkje op de website van Flixbus en ervaar ook het gemak. 

Wat zijn jouw ervaringen met Flixbus? 

Laat jouw reactie achter!

  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Tags: busFlixbus