Aansprakelijkheidsverzekering op vakantie

Aansprakelijkheidsverzekering op vakantie: hoe zit dat?

Gepubliceerd: 26 jul 2023 | Foto: Aansprakelijkheidsverzekering op vakantie | (ADV)

Een aansprakelijkheidsverzekering helpt de kosten te dekken die je per ongeluk veroorzaakt. Stel, je laat per ongeluk een glas cola over het dure vloerkleed van je buurman vallen en de vlek komt er niet meer uit. Dan kun je deze kosten indienen bij je verzekeraar. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een aansprakelijkheidsverzekering is daarom zeker aan te bevelen. Maar hoe zit dat eigenlijk in het buitenland? Is deze ook van kracht als je op vakantie bent? Of moet je dan een losse verzekering afsluiten? 

Waarom is een aansprakelijkheidsverzekering van belang op vakantie? 


Op vakantie maak je van verschillende faciliteiten gebruik. Misschien huur je wel een vakantiehuisje of maak je daar vrienden en ga je een keer op visite. Vergeet dan niet dat er ook iets in het buitenland kan gebeuren. Niet expres, maar omdat ongelukken soms nou eenmaal gebeuren. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je eventuele kinderen en/of huisdieren. Ook op vakantie kun je dus in situaties terechtkomen waarbij je schade bij een ander veroorzaakt. Als je dan niet verzekerd bent, kan dit een heel hoog kostenplaatje opleveren. 

Ook geldig in het buitenland? 


Gelukkig is er ook goed nieuws. Een aansprakelijkheidsverzekering is in de meeste gevallen namelijk ook gewoon geldig in het buitenland. Toch is het wel belangrijk om voordat je op reis gaat nog even de polis door te nemen. Zeker wanneer je buiten de EU reist. Het is over het algemeen niet nodig om een aparte verzekering af te sluiten. Het principe blijft ook hetzelfde. Hiermee ben je in theorie gewoon verzekerd voor de schade die je per ongeluk bij een ander berokkent. De dekking kan wel per verzekeraar verschillen. Soms wordt er bijvoorbeeld minder uitgekeerd bij schade in het buitenland. Lees de voorwaarden daarom goed door, zodat je precies weet waar je aan toe bent. 

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken 


Heb je nog geen aansprakelijkheidsverzekering? Dan is het een goed idee om deze toch af te sluiten. Je hoopt er natuurlijk nooit voor te komen staan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het laatste wat je wilt is schade berokkenen bij iemand anders en vervolgens de kosten niet kunnen betalen. Met een aansprakelijkheidsverzekering weet je zeker dat er in een dergelijke situatie altijd een oplossing is.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Houd er dan rekening mee dat er heel veel verschillende aanbieders zijn. De voorwaarden kunnen onderling sterk verschillen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoeveel er maximaal uitgekeerd kan worden. Ook de kosten voor de verzekering kunnen uiteen lopen. Vergelijk dus zowel de hoogte van de premie als de polisvoorwaarden. Online zijn er vergelijkingstools die je kunt gebruiken om de meest geschikte verzekeraar te vinden. Op basis van enkele persoonlijke gegevens en wensen rekent de vergelijker vervolgens uit welke verzekering het meest geschikt is. Zo weet je zeker dat de verzekering perfect aansluit op jouw persoonlijke situatie.

Dit artikel is een samenwerking.

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy