Auto huren op vakantie!

Vakantie en vervoermiddelen – Is een huurauto wat voor jou?


20 sep 2018 | Budgettips
Foto: Auto huren op vakantie!

Vliegtuig, boot, bus, auto, motor, of fiets? Met welk vervoermiddel ga jij op vakantie? Het ligt natuurlijk voor een groot deel aan de locatie, waar je naartoe gaat, welk vervoermiddel je gebruikt voor de reis ernaartoe.

Vliegen

Met het vliegtuig is vaak het snelst, maar hou ook rekening met de reis naar het vliegveld toe(op dit moment erg lang naar Schiphol toe), de inchecktijden voordat het vliegtuig vertrekt en als je aankomt de tijd, die je kwijt bent aan het wachten op je bagage en je transfer naar je vakantieverblijf.

Boot, bus, motor of fiets

Met de boot is vaak een deels romantische keus, omdat het varen een gevoel van vrijheid en rust geeft en vaak met genoeg vertier aan boord. Maar het is meestal niet de snelste keus.

De bus is vaak voordelig, maar ook niet heel snel en het is ook één van de minst comfortabele manieren om te reizen. Vooral als het een verre rit is.

De motor is alleen voor de mensen met een motorrijbewijs een optie. Het is heerlijk vrij als je met de motor gaat en je bent ook lekker snel, maar kunt ook prima van de snelweg af en de omgeving verkennen. Wanneer je met de motor gaat kun je alleen wel beperkt bagage meenemen. En voor gezinnen met kinderen is de motor ook niet echt een goede optie.

De fiets is voor de meer sportieve reiziger en ook hier geldt, dat je beperkt bagage kunt meenemen. En heb je een gezin met jonge kinderen is de fiets alleen geschikt voor een vakantie dichtbij huis, want echte afstanden ga je dan niet halen.

Met de auto op vakantie

In Nederland gaan veel mensen met de auto op vakantie. Nederland ligt wat Europa betreft toch behoorlijk centraal en je kunt alle kanten op met de auto. Daarnaast kun je je hele gezin meenemen plus bagage, wanneer je een ruime auto voorhanden hebt. Ook kun je natuurlijk de caravan achter de auto koppelen en zo met je vakantiehuis op pad.

Ook het gebruik van een dakdrager kan zeer handig zijn tijdens een autovakantie. Zo kun je op een veilige manier de gewenste spullen mee vervoeren. Nog geen dakdrager, neem dan eens een kijkje op Dakdragerwinkel.nl.

XLRent

Niet voor iedereen is de eigen auto ideaal om op vakantie te gaan. Vaak is de eigen auto, of de leaseauto van de zaak te klein om met het hele gezin een verre rit binnen Europa te maken. In dit soort gevallen kun je ook denken aan een huurauto voor de vakantie. Autoverhuurbedrijven zoals XLRent hebben vaak zomeraanbiedingen zodat je voordelig een grotere auto kunt huren voor de vakantieperiode, zodat je onbezorgd en toch voordelig met het hele gezin op pad kunt.

Toch liever vliegen?

Wanneer je toch liever met het vliegtuig naar een verre locatie vliegt en op locatie ook mobiel wilt zijn kun je natuurlijk altijd op locatie een auto huren. Let alleen dan wel goed op de verhuur- en verzekeringsvoorwaarden die je bij die lokale verhuurder krijgt, want op vakantielocaties willen deze voorwaarden nog wel eens ondoorzichtig zijn.

Hoe je ook op vakantie gaat, tip van ons is, laat de vakantie beginnen op het moment dat je van huis gaat en maak de reis zo ontspannen mogelijk, zodat je echt kunt genieten van je vakantie!


  1. Reisblogger Martin

    Auteur

    Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *