Oude auto in Trinidad

Met de auto op vakantie, check je autoverzekering!

Gepubliceerd: 15 jun 2017 | Foto: Oude auto in Trinidad

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur. Waarschijnlijk ben je al druk bezig om de laatste voorbereidingen te treffen. Wie past er op de planten? Wie geeft de kat te eten en heb je voldoende kleding om mee te nemen? Maar heb je er ook aan gedacht om je autoverzekering te checken? Wanneer je op vakantie gaat wil je tenslotte geen zorgen hoeven te maken of je wel goed verzekerd bent?

Is mijn auto verzekerd in het buitenland?  

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland is het altijd verstandig om te checken of je auto verzekerd is in het vakantieland van jouw keuze. In de meeste populaire vakantielanden zal je auto gewoon verzekerd zijn, maar niet altijd zijn alle dekkingen van je verzekering ook van toepassing. Als je wilt nakijken of jouw auto goed verzekerd is dan kun je dit vinden op je verzekeringsbewijs van je auto, de groene kaart.

De groene kaart

Wanneer je met de auto naar het buitenland afreist dan is het altijd aan te raden om je groene kaart mee te nemen. Wanneer je in het buitenland te maken krijgt met een verkeerscontrole of een aanrijding, dan kan het zijn dat je wordt gevraagd naar je verzekeringsbewijs. Daarnaast kan de groene kaart een handig hulpmiddel zijn, omdat op deze kaart vaak ook praktische informatie wordt weergegeven over hulpverlening en schademelding. Daarnaast kan de kaart gebruikt worden, wanneer je tijdens je vakantie helaas schadeformulier moet invullen.

Pechhulp

Wanneer je op vakantie bent is het natuurlijk altijd fijn dat je goed verzekerd bent, maar controleer ook of je recht hebt op hulp bij pech. Pech is altijd vervelend, maar wanneer je pech hebt in het buitenland en geen recht hebt op pechhulp, dan heb je pas echt pech. Je hebt in dat geval geen recht op vervangend vervoer en moet zelf de kosten betalen, wanneer je auto naar een garage vervoerd moet worden.

Onbezorgd op vakantie

Voor wie onbezorgd een fijne vakantie tegemoet wil gaan, geldt dan ook het advies: Check je autoverzekering, neem je groene kaart mee en zorg ervoor dat je verzekerd bent voor pech in het buitenland.

Lees ook deze budgettips:

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy