Met de auto op vakantie, check je autoverzekering!

Gepubliceerd: 15 jun 2017 | Foto: Oude auto in Trinidad

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur. Waarschijnlijk ben je al druk bezig om de laatste voorbereidingen te treffen. Wie past er op de planten? Wie geeft de kat te eten en heb je voldoende kleding om mee te nemen? Maar heb je er ook aan gedacht om je autoverzekering te checken? Wanneer je op vakantie gaat wil je tenslotte geen zorgen hoeven te maken of je wel goed verzekerd bent?

Is mijn auto verzekerd in het buitenland?  

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland is het altijd verstandig om te checken of je auto verzekerd is in het vakantieland van jouw keuze. In de meeste populaire vakantielanden zal je auto gewoon verzekerd zijn, maar niet altijd zijn alle dekkingen van je verzekering ook van toepassing. Als je wilt nakijken of jouw auto goed verzekerd is dan kun je dit vinden op je verzekeringsbewijs van je auto, de groene kaart.

De groene kaart

Wanneer je met de auto naar het buitenland afreist dan is het altijd aan te raden om je groene kaart mee te nemen. Wanneer je in het buitenland te maken krijgt met een verkeerscontrole of een aanrijding, dan kan het zijn dat je wordt gevraagd naar je verzekeringsbewijs. Daarnaast kan de groene kaart een handig hulpmiddel zijn, omdat op deze kaart vaak ook praktische informatie wordt weergegeven over hulpverlening en schademelding. Daarnaast kan de kaart gebruikt worden, wanneer je tijdens je vakantie helaas schadeformulier moet invullen.

Pechhulp

Wanneer je op vakantie bent is het natuurlijk altijd fijn dat je goed verzekerd bent, maar controleer ook of je recht hebt op hulp bij pech. Pech is altijd vervelend, maar wanneer je pech hebt in het buitenland en geen recht hebt op pechhulp, dan heb je pas echt pech. Je hebt in dat geval geen recht op vervangend vervoer en moet zelf de kosten betalen, wanneer je auto naar een garage vervoerd moet worden.

Onbezorgd op vakantie

Voor wie onbezorgd een fijne vakantie tegemoet wil gaan, geldt dan ook het advies: Check je autoverzekering, neem je groene kaart mee en zorg ervoor dat je verzekerd bent voor pech in het buitenland.

Lees ook deze budgettips:

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy