Autovakantie - Let op de eco-vignetten en milieustickers

Autovakantie? Let op de eco-vignetten en milieustickers

Gepubliceerd: 11 jun 2017 | Foto: Liefde voor Reizen

De vakantietijd breekt weer aan en de Nederlanders vliegen, rijden en varen weer alle kanten van de wereld op. Wanneer je met de auto of camper in Europa op vakantie gaat is het tegenwoordig verstandig om van tevoren goed te onderzoeken of je ook een ecovignet of milieusticker nodig hebt in het land waar je naartoe gaat.

Eco-vignetten en milieustickers

Deze eco vignetten en milieustickers zijn met name voor de grote steden, waar milieuzones zijn ingesteld en waar vervuilende auto’s niet worden toegestaan. Daarnaast heb je ook snelweg vignetten. Zonder zo’n milieusticker of eco vignet kan de plaatselijke politie bekeuringen uitdelen, wanneer je toch in een dergelijke milieuzone rijdt.

De prijzen

De prijzen van deze milieustickers en eco-vignetten variëren per land, net als de boetes, die je kunt krijgen voor een dergelijke overtreding. Ook de manier waarop je een eco-vignet of milieusticker kunt krijgen varieert per land. Hieronder een kort overzicht van de landen waarvoor je op dit moment (juni 2017) een eco vignet moet hebben, hoeveel hij kost en hoe je hem kunt regelen.

DuitslandMilieusticker voor steden(Umweltzones)  €12,50Bestel je vignet online bij www.autotolvignetten.nl

Land Wat Prijs (vanaf) Hoe te bestellen? 
Zwitserland Autobahnvignet €42,95 Bestel je vignet online bij www.autotolvignetten.nl
Oostenrijk Autobahnvignet Vanaf €11,85 Bestel je vignet online bij www.autotolvignetten.nl
Frankrijk Crit Air(milieusticker voor milieuzones) € 4,80 Bestel online via certificat-air.gouv.fr met een levertijd van 2-4 weken!!!  Of online bij www.autotolvignetten.nl Onbeperkt geldig op kenteken.
Engeland Milieuzone in Londen 11,50 pond p/d Online via tfl.gov.uk/modes/driving/congestion-charge of in winkels en postkantoren.
Italië Milieuzones in grote steden of op eilanden Divers per stad Informeer bij je hotel/camping wat de regels zijn waar je naartoe gaat. Boetes zijn hoog in Italië!
Spanje Milieuzones in grote steden(inrijverbod) Boete De zones zijn verboden in te rijden en te herkennen aan de tekst “Area de prioridad residencial”
Portugal 2 Milieuzones in Lissabon Boete De zones mag je in als je auto emissienorm Euro 1 of 2 heeft. Met een roetfilter mag je beide zones in.
België Milieuzone in Antwerpen Boete Inrijverbod voor vervuilende auto’s. Zie lez.antwerpen.be voor de normen.

Milieuzones tijdens smog of hoge vervuilingsgraad

Naast deze milieuzones zijn er ook nog diverse andere Europese landen waar milieuzones ontstaan tijdens periodes van smog of hoge vervuilingsgraad. Op die momenten is het belangrijk om zelf het plaatselijke nieuws goed te volgen en de borden langs de weg goed in de gaten te houden.

Goed voorbereid op weg zorgt ervoor dat je geen vervelende verrassingen achteraf krijgt! Prettige vakantie! De budgetcoach.

Meer handige budgettips?

Check onze pagina vol met handige budgettips! Volg ons ook op Facebook!

Reisblogger Martin

Met liefde geschreven door:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Sydney(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy