Zoek
Sluit dit zoekvak.

Autovakantie? Let op de eco-vignetten en milieustickers

Autovakantie - Let op de eco-vignetten en milieustickers

Autovakantie? Let op de eco-vignetten en milieustickers

Autovakantie - Let op de eco-vignetten en milieustickers

Inhoudsopgave

De vakantietijd breekt weer aan en de Nederlanders vliegen, rijden en varen weer alle kanten van de wereld op. Wanneer je met de auto of camper in Europa op vakantie gaat is het tegenwoordig verstandig om van tevoren goed te onderzoeken of je ook een ecovignet of milieusticker nodig hebt in het land waar je naartoe gaat.

Eco-vignetten en milieustickers

Deze eco vignetten en milieustickers zijn met name voor de grote steden, waar milieuzones zijn ingesteld en waar vervuilende auto’s niet worden toegestaan. Daarnaast heb je ook snelweg vignetten. Zonder zo’n milieusticker of eco vignet kan de plaatselijke politie bekeuringen uitdelen, wanneer je toch in een dergelijke milieuzone rijdt.

De prijzen

De prijzen van deze milieustickers en eco-vignetten variëren per land, net als de boetes, die je kunt krijgen voor een dergelijke overtreding. Ook de manier waarop je een eco-vignet of milieusticker kunt krijgen varieert per land. Hieronder een kort overzicht van de landen waarvoor je op dit moment (juni 2017) een eco vignet moet hebben, hoeveel hij kost en hoe je hem kunt regelen.

DuitslandMilieusticker voor steden(Umweltzones)  €12,50Bestel je vignet online bij www.autotolvignetten.nl

Land Wat Prijs (vanaf) Hoe te bestellen? 
Zwitserland Autobahnvignet €42,95 Bestel je vignet online bij www.autotolvignetten.nl
Oostenrijk Autobahnvignet Vanaf €11,85 Bestel je vignet online bij www.autotolvignetten.nl
Frankrijk Crit Air(milieusticker voor milieuzones) € 4,80 Bestel online via certificat-air.gouv.fr met een levertijd van 2-4 weken!!!  Of online bij www.autotolvignetten.nl Onbeperkt geldig op kenteken.
Engeland Milieuzone in Londen 11,50 pond p/d Online via tfl.gov.uk/modes/driving/congestion-charge of in winkels en postkantoren.
Italië Milieuzones in grote steden of op eilanden Divers per stad Informeer bij je hotel/camping wat de regels zijn waar je naartoe gaat. Boetes zijn hoog in Italië!
Spanje Milieuzones in grote steden(inrijverbod) Boete De zones zijn verboden in te rijden en te herkennen aan de tekst “Area de prioridad residencial”
Portugal 2 Milieuzones in Lissabon Boete De zones mag je in als je auto emissienorm Euro 1 of 2 heeft. Met een roetfilter mag je beide zones in.
België Milieuzone in Antwerpen Boete Inrijverbod voor vervuilende auto’s. Zie lez.antwerpen.be voor de normen.

Milieuzones tijdens smog of hoge vervuilingsgraad

Naast deze milieuzones zijn er ook nog diverse andere Europese landen waar milieuzones ontstaan tijdens periodes van smog of hoge vervuilingsgraad. Op die momenten is het belangrijk om zelf het plaatselijke nieuws goed te volgen en de borden langs de weg goed in de gaten te houden.

Goed voorbereid op weg zorgt ervoor dat je geen vervelende verrassingen achteraf krijgt! Prettige vakantie! De budgetcoach.

Meer handige budgettips?

Check onze pagina vol met handige budgettips! Volg ons ook op Facebook!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis