Bagagegewicht : Hoe zit het ook alweer?

Budgettip 2

Bagagegewicht – Wanneer je een vliegreis boekt heb je een maximum aantal KG aan bagage wat je mee mag nemen. Het aantal KG varieert per luchtvaartmaatschappij. Ook verandert het nogal eens van het ene op het andere jaar, omdat ook luchtvaartmaatschappijen moeten besparen en de brandstof duurder wordt. Daarnaast is het tegenwoordig niet standaard meer dat op kortere vluchten ruimbagage bij in de prijs van het vliegticket zit. Voor intercontinentale vluchten varieert het aantal KG wat je mee mag nemen in je eerste tas/koffer van 20KG tot 30KG, waarvoor je niet extra hoeft te betalen.

Wat hanteren luchtvaartmaatschappijen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren 23KG. Singapore Airlines, Cathay Pacific en China Southern hanteren 20KG. Emirates en Malaysia Airlines hanteren 30KG. Bij Transavia moet je zelfs voor de eerste tas/koffer betalen en het bedrag is afhankelijk van het aantal KG.

Let op dat je niet hoeft bij te betalen 

Wanneer je over het maximum aantal KG’s van een luchtvaartmaatschappij heengaat moet je bij het inchecken bijbetalen voor de extra kilo’s. De meeste mensen houden hier rekening mee voor hun heen en terugvlucht, zodat ze geen extra kilo’s hoeven af te rekenen. Wanneer je op vakantie gaat rondreizen en ook een nationale vlucht neemt in je vakantieland, houdt er dan rekening mee, dat de maximum KG voor een nationale vlucht veelal op 15KG liggen en bij een aantal maatschappijen moet je zelfs voor nationaal(of continentaal) per KG betalen voor ruimbagage.

Check alvast de bagageregels

Om tijdens je vakantie niet onaangenaam verrast te worden, check alvast voor je vakantie de bagageregels van de luchtvaartmaatschappijen in je vakantieland, mocht je een binnenlandse of continentale vlucht willen boeken tijdens je vakantie! Zo kun je op voorhand je bagage kilo’s goed bepalen! Dit kan je heel wat geld besparen!

Een handige link: http://www.bagagetips.nl/maximaal-toegestane-bagagegewicht/

Ook een handige link voor andere bagagetips trouwens!Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!