Bespaar op je telefoonkosten op reis

Gepubliceerd: 06 jun 2017 | Foto: Bespaar op je telefoonkosten op reis

Reizen is al duur genoeg en het is een hele kunst om niet failliet weer thuis te komen. Het is daarom handig om te besparen waar je kunt. Op je telefoonkosten kun je heel goed besparen, als je tenminste weet hoe. Een paar minuutjes internetten kan namelijk gigantisch duur uitvallen. Deze tips helpen je om je internetgebruik binnen de perken te houden.

Goed nieuws! Vanaf 15 juni worden de roamingkosten in heel de EU afgeschaft en kun je door heel Europa gewoon binnen je bundel gebruik maken van het internet. Burgers betaalden namelijk elk jaar miljarden (!) aan telefoonkosten in het buitenland en daar was de EU een beetje klaar mee. Daarom mogen providers elkaar geen hoge kosten meer rekenen als ze gebruik maken van elkaars netwerk. Die kosten werden namelijk aan de gebruiker doorgerekend. Worden er toch hogere bedragen betaalt voor bellen in het buitenland, dan moet de provider je waarschuwen. Bellen vanuit Nederland naar een EU-land kan namelijk wel duur uitvallen.

Kijk wel even goed naar de voorwaarden van je provider, want het kan goed zijn dat je onbeperkte abonnement in het buitenland niet meer onbeperkt is. Als je minder dan € 3,85 per GB betaalt kan je namelijk een lager datalimiet worden opgelegd. Maar daar is een eenvoudige rekensom voor.

Buiten Europa gelden de regels niet en betaal je gewoon roamingkosten. Soms erg veel, er zijn providers die een tientje per MB rekenen. Niet te betalen dus. Moet je toch even het internet op? Zo beperk je je verbruik:

  • Sluit een internetbundel af. Voor een bepaald bedrag krijg je een aantal MB dat je kunt gebruiken. Het is vaak niet veel, maar het scheelt je wel geld.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van Wifi, op de meeste plekken hebben ze dat tegenwoordig wel.
  • Koop een lokaal simkaartje met 3G of 4G. Dat scheelt vaak ook een hoop.
  • Schakel je apps op de achtergrond uit, vaak vragen ze nog data om te verversen.
  • Ook pushmeldingen kun je het beste uitschakelen.
  • Schakel je roaming uit. Dan weet je zeker dat je telefoon niet per ongeluk verbinding maakt met internet. Wanneer je geen bundel hebt dan 😉

Biedt je provider geen bundel aan? Dan betaal je gewoon per MB. In het volgende kaartje zie je wat je per provider kwijt bent voor één MB.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy