Bespaar op je telefoonkosten op reis

Bespaar op je telefoonkosten op reis


06 jun 2017 | Budgettips
Foto: Bespaar op je telefoonkosten op reis

Reizen is al duur genoeg en het is een hele kunst om niet failliet weer thuis te komen. Het is daarom handig om te besparen waar je kunt. Op je telefoonkosten kun je heel goed besparen, als je tenminste weet hoe. Een paar minuutjes internetten kan namelijk gigantisch duur uitvallen. Deze tips helpen je om je internetgebruik binnen de perken te houden.

Goed nieuws! Vanaf 15 juni worden de roamingkosten in heel de EU afgeschaft en kun je door heel Europa gewoon binnen je bundel gebruik maken van het internet. Burgers betaalden namelijk elk jaar miljarden (!) aan telefoonkosten in het buitenland en daar was de EU een beetje klaar mee. Daarom mogen providers elkaar geen hoge kosten meer rekenen als ze gebruik maken van elkaars netwerk. Die kosten werden namelijk aan de gebruiker doorgerekend. Worden er toch hogere bedragen betaalt voor bellen in het buitenland, dan moet de provider je waarschuwen. Bellen vanuit Nederland naar een EU-land kan namelijk wel duur uitvallen.

Kijk wel even goed naar de voorwaarden van je provider, want het kan goed zijn dat je onbeperkte abonnement in het buitenland niet meer onbeperkt is. Als je minder dan € 3,85 per GB betaalt kan je namelijk een lager datalimiet worden opgelegd. Maar daar is een eenvoudige rekensom voor.

Buiten Europa gelden de regels niet en betaal je gewoon roamingkosten. Soms erg veel, er zijn providers die een tientje per MB rekenen. Niet te betalen dus. Moet je toch even het internet op? Zo beperk je je verbruik:

 • Sluit een internetbundel af. Voor een bepaald bedrag krijg je een aantal MB dat je kunt gebruiken. Het is vaak niet veel, maar het scheelt je wel geld.
 • Maak zoveel mogelijk gebruik van Wifi, op de meeste plekken hebben ze dat tegenwoordig wel.
 • Koop een lokaal simkaartje met 3G of 4G. Dat scheelt vaak ook een hoop.
 • Schakel je apps op de achtergrond uit, vaak vragen ze nog data om te verversen.
 • Ook pushmeldingen kun je het beste uitschakelen.
 • Schakel je roaming uit. Dan weet je zeker dat je telefoon niet per ongeluk verbinding maakt met internet. Wanneer je geen bundel hebt dan 😉

Biedt je provider geen bundel aan? Dan betaal je gewoon per MB. In het volgende kaartje zie je wat je per provider kwijt bent voor één MB.


 1. Redactie van Liefde voor Reizen

  Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *