Besparen op vliegtickets en hotels

Budgettip: besparen op vliegtickets en hotels? Dit hebben wij geleerd!


22 mei 2019 | Budgettips
Foto: Budgettip: besparen op vliegtickets en hotels? Dit hebben wij geleerd!

Zoals je misschien wel gelezen hebt bestaat Liefde voor Reizen dit jaar (in september om precies te zijn) 5 jaar. Een mooi moment om eens terug te kijken en ook als het gaat om besparen. Wij delen namelijk regelmatig budgettips waarmee wij reizigers adviseren.

Besparen op vliegtickets en hotels

Hoe kun je bijvoorbeeld eenvoudig besparen op je vliegtickets? Of hoe kan je leuk overnachten en toch betaalbaar? Allemaal vragen waar wij afgelopen jaren antwoord op hebben gegeven. Vandaag is het tijd voor een mooie samenvatting, waarbij je een goed overzicht krijgt van al onze bespaartips.

Goedkoop vliegen onder de 100 euro!
Besparen op vliegtickets

Vliegtickets zoeken

5 jaar geleden, toen wij onze eerste blogs gingen schrijven zochten wij voornamelijk onze vliegtickets met Google Flights. Wij waren groot fan, omdat wij door het goede filteren goed konden besparen.

Skyscanner

De jaren daarna werden wij langzamerhand steeds enthousiaster over Skyscanner. Vooral door het feit dat wij enkele bugs ontdekten in Google Flights en Skyscanner steeds vaker lagere prijzen liet zien. Vandaag de dag gebruiken wij nog steeds Skyscanner, maar zoeken wij altijd nog even voor de zekerheid met Google Flights, je weet het maar nooit.

Zoeken met Skyscanner

Lees ook: 5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner!

TIX.nl, WTC en Cheaptickets

Wat veel niet weten is dat je ook heel simpel en snel via partijen als WTC.nl, Cheaptickets.nl, TIX.nl en vliegwinkel.nl kunt zoeken. Ook deze kun je altijd even met Google Flights en Skyscanner vergelijken. Het blijven allemaal systemen, het kan daarom zeker geen kwaad om het even extra te checken. Elke euro is weer meegenomen, toch?

Flexibele reizigers

Waarop moet ik letten bij het zoeken naar de goedkoopste vliegtickets? Eigenlijk is dit de afgelopen jaren onveranderd gebleven. Het is nog steeds belangrijk om zo flexibel mogelijk te zijn qua data. Ook het vliegveld en de tijd wanneer je vliegt speelt nog steeds een grote rol.

Bagage

Wat de afgelopen jaren wel vaak veranderd is zijn de regels omtrent bagage. Elke luchtmaatschappij heeft deze regels wel een of meerdere keren aangepast, wat het niet altijd even duidelijk maakt. Vaak denk je dat je goedkope vliegtickets hebt gespot, maar komt de handbagage of ruimbagage er nog bij. Let hier altijd goed op en lees van te voren de voorwaarden. Probeer ook eens op te letten wat je meemeent tijdens het reizen. Vaak kun je de helft van je spullen thuislaten omdat je het toch niet gebruikt en hiermee ook weer besparen op je bagagegewicht.

Besparen op je bagage
Besparen op je bagage

Hotels boeken

Wie ons al een tijdje volgt weet dat wij groot fan zijn van Booking.com. De afgelopen jaren hebben wij heel wat overnachtingen geboekt via de app van Booking.com. Voornamelijk het makkelijk filteren en natuurlijk de uiteindelijk prijs van de overnachting spreekt ons erg aan.

Zoeken via Trivago en andere websites

Toch boeken wij tegenwoordig niet alle overnachtingen via Booking.com. Zo zoeken wij ook vaak via Trivago om te kijken of daar wellicht betere prijzen te vinden zijn en boeken wij ook wel eens via de website van het hotel zelf. Het kan soms voorkomen dat prijzen op de website van het hotel zelf nog lager zijn of dat ze tijdens het contact nog iets voor je kunnen betekenen. Probeer dit altijd!

Genius korting

Wij concluderen wel in de meeste gevallen de prijzen van Booking.com lager zijn dan bijvoorbeeld Trivago of de website van het hotel zelf. Maar dit kan ook te maken hebben met de frequentie van het aantal boekingen via Booking.com. Wie namelijk Genius gebruiker is, profiteert van een extra korting op sommige accommodaties.

Lees ook: Booking.com, de voordelen van ’s werelds grootste boekingssite

Meer bespaartips?

De komende maanden gaan wij natuurlijk weer nieuwe budgettips publiceren op Liefde voor Reizen. Heb jij een interessant onderwerp voor ons waar je graag meer over wilt weten? Laat dan jouw reactie achter. Wij gaan weer ons best doen!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *