Budgettip: besparen op vliegtickets en hotels? Dit hebben wij geleerd!

Gepubliceerd: 22 mei 2019 | Foto: Budgettip: besparen op vliegtickets en hotels? Dit hebben wij geleerd!

Zoals je misschien wel gelezen hebt bestaat Liefde voor Reizen dit jaar (in september om precies te zijn) 5 jaar. Een mooi moment om eens terug te kijken en ook als het gaat om besparen. Wij delen namelijk regelmatig budgettips waarmee wij reizigers adviseren.

Besparen op vliegtickets en hotels

Hoe kun je bijvoorbeeld eenvoudig besparen op je vliegtickets? Of hoe kan je leuk overnachten en toch betaalbaar? Allemaal vragen waar wij afgelopen jaren antwoord op hebben gegeven. Vandaag is het tijd voor een mooie samenvatting, waarbij je een goed overzicht krijgt van al onze bespaartips.

Goedkoop vliegen onder de 100 euro!
Besparen op vliegtickets

Vliegtickets zoeken

5 jaar geleden, toen wij onze eerste blogs gingen schrijven zochten wij voornamelijk onze vliegtickets met Google Flights. Wij waren groot fan, omdat wij door het goede filteren goed konden besparen.

Skyscanner

De jaren daarna werden wij langzamerhand steeds enthousiaster over Skyscanner. Vooral door het feit dat wij enkele bugs ontdekten in Google Flights en Skyscanner steeds vaker lagere prijzen liet zien. Vandaag de dag gebruiken wij nog steeds Skyscanner, maar zoeken wij altijd nog even voor de zekerheid met Google Flights, je weet het maar nooit.

Zoeken met Skyscanner

Lees ook: 5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner!

TIX.nl, WTC en Cheaptickets

Wat veel niet weten is dat je ook heel simpel en snel via partijen als WTC.nl, Cheaptickets.nl, TIX.nl en vliegwinkel.nl kunt zoeken. Ook deze kun je altijd even met Google Flights en Skyscanner vergelijken. Het blijven allemaal systemen, het kan daarom zeker geen kwaad om het even extra te checken. Elke euro is weer meegenomen, toch?

Flexibele reizigers

Waarop moet ik letten bij het zoeken naar de goedkoopste vliegtickets? Eigenlijk is dit de afgelopen jaren onveranderd gebleven. Het is nog steeds belangrijk om zo flexibel mogelijk te zijn qua data. Ook het vliegveld en de tijd wanneer je vliegt speelt nog steeds een grote rol.

Bagage

Wat de afgelopen jaren wel vaak veranderd is zijn de regels omtrent bagage. Elke luchtmaatschappij heeft deze regels wel een of meerdere keren aangepast, wat het niet altijd even duidelijk maakt. Vaak denk je dat je goedkope vliegtickets hebt gespot, maar komt de handbagage of ruimbagage er nog bij. Let hier altijd goed op en lees van te voren de voorwaarden. Probeer ook eens op te letten wat je meemeent tijdens het reizen. Vaak kun je de helft van je spullen thuislaten omdat je het toch niet gebruikt en hiermee ook weer besparen op je bagagegewicht.

Besparen op je bagage
Besparen op je bagage

Hotels boeken

Wie ons al een tijdje volgt weet dat wij groot fan zijn van Booking.com. De afgelopen jaren hebben wij heel wat overnachtingen geboekt via de app van Booking.com. Voornamelijk het makkelijk filteren en natuurlijk de uiteindelijk prijs van de overnachting spreekt ons erg aan.

Zoeken via Trivago en andere websites

Toch boeken wij tegenwoordig niet alle overnachtingen via Booking.com. Zo zoeken wij ook vaak via Trivago om te kijken of daar wellicht betere prijzen te vinden zijn en boeken wij ook wel eens via de website van het hotel zelf. Het kan soms voorkomen dat prijzen op de website van het hotel zelf nog lager zijn of dat ze tijdens het contact nog iets voor je kunnen betekenen. Probeer dit altijd!

Genius korting

Wij concluderen wel in de meeste gevallen de prijzen van Booking.com lager zijn dan bijvoorbeeld Trivago of de website van het hotel zelf. Maar dit kan ook te maken hebben met de frequentie van het aantal boekingen via Booking.com. Wie namelijk Genius gebruiker is, profiteert van een extra korting op sommige accommodaties.

Lees ook: Booking.com, de voordelen van ’s werelds grootste boekingssite

Meer bespaartips?

De komende maanden gaan wij natuurlijk weer nieuwe budgettips publiceren op Liefde voor Reizen. Heb jij een interessant onderwerp voor ons waar je graag meer over wilt weten? Laat dan jouw reactie achter. Wij gaan weer ons best doen!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2021: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Reizen in coronatijd: hier moet je op letten!

Al sinds maart 2020 heeft corona de wereld in haar greep. Veel branches worden getroffen door dit ernstige virus. Zo...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx