Best bereikbare luchthavens van Europa

Gepubliceerd: 17 aug 2017 | Foto: Best bereikbare luchthavens van Europa

Wie regelmatig het vliegtuig pakt, heeft ondertussen wel ervaring opgebouwd en weet precies waar de vliegvelden liggen. Helaas ligt niet elk vliegveld in de buurt van het centrum en soms kan het wel meer dan een uur duren voordat je in het stadscentrum van de stad of bij je accommodatie bent.

Vaak is het bereiken van het centrum vanaf het vliegveld moeilijker dan we denken en soms zijn de tarieven voor het vervoer van het vliegveld naar het centrum hoger dan verwacht. In dit soort gevallen is het ideaal om goed voorbereid op reis te gaan en van te voren te weten waar je aan toe bent. Dit kan teleurstellingen en ook kosten besparen. Met dank aan Omio, die speciaal voor reizigers alle luchthavens in Europa naast elkaar heeft gezet en een mooie lijst heeft gemaakt met de afstanden en tarieven. Vandaag delen wij de 10 best bereikbare luchthavens van Europa met je. Daar gaan we!

De 10 best bereikbare luchthavens in Europa

Als we kijken naar de meest populaire luchthavens in Europa onder Nederlanders, dan scoren Praag(PRG), Berlijn Tegel(TXL) en Venetië(VCE) erg goed. Voor Praag betaal je maar €0,90 voor de reiskosten en ben je al in 15 minuten in het prachtige centrum van Praag. 

Algemene Europese luchthaven ranking

Naast de meest populaire luchthavens onder Nederlanders heeft GoEuro ook de volledige ranking van luchthavens in Europa op een rijtje gezet. Zij hebben meer dan 70 Europese luchthavens beoordeeld op basis van transfertijd, afstand en reiskosten van de terminal naar het stadscentrum. 

De grote winnaar van dit onderzoek is zonder enige twijfel Nice Côte d’Azur International Airport (NCE). Met de trein duurt het slechts 5 minuten om vanaf het vliegveld in het centrum van Nice te komen. Het mooie is ook dat je voor dit ritje maar €1,80 kwijt bent. Op een mooie tweede plaats staat Lanzarote Arrecife Airport (ACE) met een zelfde afstand als Nice van 7 kilometer naar het stadscentrum, maar je bent met een busreis van 10 minuten net iets langer onderweg. De top 5 wordt verder aangevuld met op nummer 3 Birmingham (BHX), op nummer 2 Málaga (AGP) en op nummer 5 Frankfurt (FRA). 

Onze eigen ervaring

Voor ons is het zeker belangrijk hoe ver het vliegveld vanaf het stadscentrum ligt. Vooral bij een stedentrip is het gewoon slim als je hiermee niet teveel tijd kwijt raakt. Deze tijd kun je namelijk weer spenderen in het ontdekken van de stad zelf. Tot nu toe hebben wij zelf goede ervaringen met Boedapest en Dublin.

In Boedapest konden wij op het vliegveld een travelcard kopen waarmee wij het hele (lange) weekend onbeperkt konden reizen. Vanaf het vliegveld pakten wij eerst een bus naar het dichtstbijzijnde metrostation, waarbij we vanaf het metrostation de metro pakten die ons in het stadscentrum van Boedapest bracht. In Dublin kun je eenvoudig voor €7,00 vanaf het vliegveld de Airlink 747 bus pakken die je in een half uur in het stadscentrum van Dublin brengt. 

Bekijk de volledige lijst

Wil je meer lezen over dit leuke onderzoek? Neem dan snel een kijkje en ontdek de best bereikbare steden van Europa

Met welke Europese luchthaven heb jij hele goede ervaringen? Laat je reactie achter!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy