Slimme Nederlanders boeken vliegticket 8 weken vooruit

Gepubliceerd: 22 feb 2016 | Foto: Beste tijd voor boeken vliegtickets!

November beste reismaand; bespaar gemiddeld 12%. Nederlanders kunnen het beste in november met het vliegtuig op vakantie. Onderzoek van Skyscanner laat zien dat dit namelijk gemiddeld genomen de goedkoopste maand van het jaar is om te reizen. Door rekening te houden met de reisperiode, kan een besparing gelijk staan aan bijvoorbeeld de hoogte van een vliegticket in het geval dat je met drie vrienden naar Marrakech gaat.

Door de bank genomen kun je het beste een vliegticket acht weken van te voren boeken, daarmee bezuinig je ruim een tiende op de gemiddelde prijs. Cijfers van de wereldwijde reiszoekmachine laten echter zien dat slechts 4% van de Nederlanders dit ook daadwerkelijk doet.*

Een reislustig volk

“Wij zijn een reislustig volk. Maar dat neemt niet weg dat we natuurlijk ook prijsbewust willen blijven. Onze data laat zien dat maar liefst 96% van de Nederlanders vliegtickets niet op het meest gunstige moment boekt. Om hierbij te helpen hebben we in kaart gebracht wanneer Nederlanders het voordeligst kunnen reizen. En daar is zeker nog winst te behalen. Reizigers in spe kunnen terecht in ons overzicht voor de beste tijd om te boeken”, licht Linda Hoebe, Marketing manager Nederland & België, toe.

Beste tijd om vliegtickets te boeken

Skyscanner heeft van 8 populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders de beste boekingsperiodes in kaart gebracht . De wereldwijde reiszoekmachine heeft 250 miljoen vliegprijzen van de afgelopen drie jaar bekeken.

Deze tabel geeft inzicht in hoeveel weken, door de bank genomen, Nederlanders van te voren het beste hun vliegtickets kunnen boeken en hoeveel ze hiermee gemiddeld kunnen besparen

Deze tabel geeft inzicht in hoeveel weken, door de bank genomen, Nederlanders van te voren het beste hun vliegtickets kunnen boeken en hoeveel ze hiermee gemiddeld kunnen besparen

Voorbeelden populaire bestemmingen in Europa

Als je graag wilt wegdromen tijdens de klanken van de Fado in Lissabon, geeft Skyscanner je de tip om je plek in het vliegtuig 15 weken voor vertrek te boeken. Je bespaart dan een vijfde op je vliegticket en dat is toch al snel 41 euro op de gemiddelde prijs. Om optimaal te genieten in de historische stad Rome doe je er goed aan om tijdig te boeken. 19 weken van te voren boeken is namelijk het voordeligst. Goed nieuws voor de iets latere beslissers, rond 8 weken voor vertrek is ook nog een gunstig moment om je stoel te reserveren.

Voorbeelden populaire bestemmingen buiten Europa

Voor Nederlanders die net voor het einde van het jaar nog een verre strandvakantie willen, kunnen in november bijvoorbeeld naar Curaçao. “Buiten het hoogseizoen is Curaçao ook een prettige bestemming. En je kunt dan op je gemak over de Pondjesbrug slenteren. Wanneer je niet vergeet om je 30 weken eerder van een plek in het vliegtuig te verzekeren, bespaar je op de gemiddelde ticketprijs 137 euro. Maar vrees niet, onze gegevens laten zien dat je 7 weken voor vertrek ook nog het nodige kunt besparen”, aldus Hoebe.

Voor Marrakech kun je gemiddeld het beste 9 weken voor je vakantie boeken. Met een besparing van ruim een vijfde op je ticket, hou je genoeg over om flink te shoppen in de souk of te relaxen in de hammam. Voor alle informatie rond het goedkoopste moment om te reizen en te boeken, kun je terecht in onze Beste Tijd om te Boeken tool.

Voordelig vliegen hangt van een aantal factoren af, bijvoorbeeld wanneer je vliegt, maar ook wanneer je boekt. Om voor jouw favoriete vakantiebestemming altijd op de hoogte te zijn van de kosten, kun je het Skyscanner Prijsalarm instellen. Dit is een makkelijke en handige tool die je een e-mail stuurt zodra de prijs van de door jou opgegeven bestemming en periode verandert (stijgt of daalt). Op basis hiervan kun je de juiste keuze maken wanneer de vliegtickets te boeken.

* Het percentage boekingen die 8 weken voor vertrek zijn gedaan, op het totaal aantal boekingen via Skyscanner.nl
** Gemiddelde vluchtprijs op basis van drie jaar data, voor elke route

Over Skyscanner

–  Skyscanner is een wereldwijde reiszoekmachine voor vliegtickets, hotels en autoverhuur.

–  Opgericht in 2003, ontvangt Skyscanner meer dan 50 miljoen unieke bezoekers per maand op zoek naar reismogelijkheden. Skyscanner is beschikbaar in dertig talen.

– De hoog gewaardeerde gratis mobiele apps van Skyscanner zijn meer dan 40 miljoen keer gedownload.

–  Het particuliere bedrijf telt ruim zevenhonderd medewerkers en heeft tien kantoren in Barcelona, Beijing, Boedapest, Edinburgh, Glasgow, London, Miami, Shenzhen, Singapore en Sofia.

Zie voor meer informatie www.skyscanner.nl en de blog van Skyscanner

Besparing per maand!

Besparing per maand!

 

Wil je meer handige budgettips die het reizen goedkoper maken? 

Volg ons dan nu op Facebook en je bent als eerste op de hoogte!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde...

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy