Beste tijd voor boeken vliegtickets!

Slimme Nederlanders boeken vliegticket 8 weken vooruit


22 feb 2016 |
Foto: Beste tijd voor boeken vliegtickets!

November beste reismaand; bespaar gemiddeld 12%. Nederlanders kunnen het beste in november met het vliegtuig op vakantie. Onderzoek van Skyscanner laat zien dat dit namelijk gemiddeld genomen de goedkoopste maand van het jaar is om te reizen. Door rekening te houden met de reisperiode, kan een besparing gelijk staan aan bijvoorbeeld de hoogte van een vliegticket in het geval dat je met drie vrienden naar Marrakech gaat.

Door de bank genomen kun je het beste een vliegticket acht weken van te voren boeken, daarmee bezuinig je ruim een tiende op de gemiddelde prijs. Cijfers van de wereldwijde reiszoekmachine laten echter zien dat slechts 4% van de Nederlanders dit ook daadwerkelijk doet.*

Een reislustig volk

“Wij zijn een reislustig volk. Maar dat neemt niet weg dat we natuurlijk ook prijsbewust willen blijven. Onze data laat zien dat maar liefst 96% van de Nederlanders vliegtickets niet op het meest gunstige moment boekt. Om hierbij te helpen hebben we in kaart gebracht wanneer Nederlanders het voordeligst kunnen reizen. En daar is zeker nog winst te behalen. Reizigers in spe kunnen terecht in ons overzicht voor de beste tijd om te boeken”, licht Linda Hoebe, Marketing manager Nederland & België, toe.

Beste tijd om vliegtickets te boeken

Skyscanner heeft van 8 populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders de beste boekingsperiodes in kaart gebracht . De wereldwijde reiszoekmachine heeft 250 miljoen vliegprijzen van de afgelopen drie jaar bekeken.

Deze tabel geeft inzicht in hoeveel weken, door de bank genomen, Nederlanders van te voren het beste hun vliegtickets kunnen boeken en hoeveel ze hiermee gemiddeld kunnen besparen

Deze tabel geeft inzicht in hoeveel weken, door de bank genomen, Nederlanders van te voren het beste hun vliegtickets kunnen boeken en hoeveel ze hiermee gemiddeld kunnen besparen

Voorbeelden populaire bestemmingen in Europa

Als je graag wilt wegdromen tijdens de klanken van de Fado in Lissabon, geeft Skyscanner je de tip om je plek in het vliegtuig 15 weken voor vertrek te boeken. Je bespaart dan een vijfde op je vliegticket en dat is toch al snel 41 euro op de gemiddelde prijs. Om optimaal te genieten in de historische stad Rome doe je er goed aan om tijdig te boeken. 19 weken van te voren boeken is namelijk het voordeligst. Goed nieuws voor de iets latere beslissers, rond 8 weken voor vertrek is ook nog een gunstig moment om je stoel te reserveren.

Voorbeelden populaire bestemmingen buiten Europa

Voor Nederlanders die net voor het einde van het jaar nog een verre strandvakantie willen, kunnen in november bijvoorbeeld naar Curaçao. “Buiten het hoogseizoen is Curaçao ook een prettige bestemming. En je kunt dan op je gemak over de Pondjesbrug slenteren. Wanneer je niet vergeet om je 30 weken eerder van een plek in het vliegtuig te verzekeren, bespaar je op de gemiddelde ticketprijs 137 euro. Maar vrees niet, onze gegevens laten zien dat je 7 weken voor vertrek ook nog het nodige kunt besparen”, aldus Hoebe.

Voor Marrakech kun je gemiddeld het beste 9 weken voor je vakantie boeken. Met een besparing van ruim een vijfde op je ticket, hou je genoeg over om flink te shoppen in de souk of te relaxen in de hammam. Voor alle informatie rond het goedkoopste moment om te reizen en te boeken, kun je terecht in onze Beste Tijd om te Boeken tool.

Voordelig vliegen hangt van een aantal factoren af, bijvoorbeeld wanneer je vliegt, maar ook wanneer je boekt. Om voor jouw favoriete vakantiebestemming altijd op de hoogte te zijn van de kosten, kun je het Skyscanner Prijsalarm instellen. Dit is een makkelijke en handige tool die je een e-mail stuurt zodra de prijs van de door jou opgegeven bestemming en periode verandert (stijgt of daalt). Op basis hiervan kun je de juiste keuze maken wanneer de vliegtickets te boeken.

* Het percentage boekingen die 8 weken voor vertrek zijn gedaan, op het totaal aantal boekingen via Skyscanner.nl
** Gemiddelde vluchtprijs op basis van drie jaar data, voor elke route

Over Skyscanner

–  Skyscanner is een wereldwijde reiszoekmachine voor vliegtickets, hotels en autoverhuur.

–  Opgericht in 2003, ontvangt Skyscanner meer dan 50 miljoen unieke bezoekers per maand op zoek naar reismogelijkheden. Skyscanner is beschikbaar in dertig talen.

– De hoog gewaardeerde gratis mobiele apps van Skyscanner zijn meer dan 40 miljoen keer gedownload.

–  Het particuliere bedrijf telt ruim zevenhonderd medewerkers en heeft tien kantoren in Barcelona, Beijing, Boedapest, Edinburgh, Glasgow, London, Miami, Shenzhen, Singapore en Sofia.

Zie voor meer informatie www.skyscanner.nl en de blog van Skyscanner

Besparing per maand!

Besparing per maand!

 

Wil je meer handige budgettips die het reizen goedkoper maken? 

Volg ons dan nu op Facebook en je bent als eerste op de hoogte!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *