Binnen 1 week gecompenseerd bij vertraging of annulering van je vlucht

Claim snel je vergoeding bij vertraging of annulering van je vlucht


29 jan 2018 | Budgettips
Foto: Binnen 1 week gecompenseerd bij vertraging of annulering van je vlucht

Iedereen houdt ervan om op vakantie te gaan. Heerlijk een weekje weg naar de zon om je hoofd helemaal op nul te zetten of op vakantie naar de Alpen om te skiën. Maar helaas gebeurt het nog wel eens dat een vlucht waarmee je naar je vakantiebestemming zou vliegen, wordt ‘gecanceld’ of ‘delayed’. Je zit dan al met je hoofd op je vakantiebestemming en krijgt dan te horen dat het nog wel even gaat duren voordat je weg mag.

Gelukkig zijn er veel mensen die al weten dat je compensatie kan krijgen voor deze vluchtproblemen. Alleen zijn luchtvaartmaatschappijen erg passief rondom deze compensaties. Ze doen er namelijk alles aan om jou geen of zo langzaam mogelijk compensatie te geven. Claimbureaus kunnen je helpen met je claim.

Claimingo

Claimingo is zo’n claimbureau dat je kan helpen met het claimen van compensatie. Zij werken als enige in Nederland via een zogenoemd Claim&GO principe. Zij kopen de volledige claim over en betalen je binnen één week uit! Addertje onder het gras? Nee. Jij krijgt hoe dan ook direct uitbetaald, dus zelfs als Claimingo enkele maanden later de zaak verliest, mag jij de compensatie houden. Het bedrag is risicovrij, wat betekent dat Claimingo al het risico rondom de claim van jou overneemt. That’s it!

Wanneer kan je een claim indienen?

Er zijn wel wat regels omtrent het indienen van een claim. Als eerste, wacht niet te lang met het indienen van je claim! Ook al kan je in Nederland een vergoeding tot maar liefst twee jaar terug claimen, kan deze termijn voor je het weet verstreken zijn. Dat is letterlijk geld laten liggen.

Daarnaast kom je pas in aanmerking voor compensatie als:

– Je vlucht minimaal 3 uur vertraagd was;
– Je vlucht geannuleerd werd;
– Je vlucht overboekt was;
– Je geweigerd bent bij het instappen;
– Je door vertraging een aansluitende vlucht gemist hebt.

Wil je weten of je recht hebt op compensatie? Vul dan hier je gegevens in en check aanmerking of je in aanmerking komt voor compensatie.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.