Goedkope tickets, waar moet je op letten? Zo boek je goedkope vliegtickets!

Goedkope tickets – Waar moet je op letten bij het boeken?


06 sep 2016 | Budgettips
Foto: Goedkope tickets, waar moet je op letten?

Iedereen kent het gevoel wel, je wil op vakantie maar wil eigenlijk niet teveel geld uitgeven aan je vliegtickets. Vliegtickets kunnen namelijk je reis al snel duur maken en dat willen wij als reizigers natuurlijk niet. Maar hoe scoor je nou op een eenvoudige manier goedkope tickets? In deze blog neem ik je mee naar de do’s and don’t bij het zoeken naar goedkope vliegtickets. 

Bepaal eerst voor jezelf een budget 

Hoeveel geld wil ik maximaal aan vliegtickets uitgeven? Probeer wel een realistisch bedrag in gedachte te nemen. Met die insteek ga je beginnen met zoeken. Zoek altijd voor de zekerheid in de incognito modus, zodat je er zeker van bent dat bedrijven je niet voor de gek houden door middel van cookies. Wij gebruiken tegenwoordig zelf Google Flights. Met deze handige reis tool van Google kun je op een hele makkelijke manier vluchten vergelijken en filteren totdat je bij het gewenste bedrag uitkomt. 

Speel met de data om goedkope tickets te kunnen scoren

Een veel gemaakte fout bij het zoeken naar goedkope vliegtickets is het vasthouden aan een bepaalde dag. Wees flexibel en speel wat met de data. Je zal versteld staan hoe de prijzen verschillen als het gaat om 1 dag verschil. Google Flights geeft hierin ook zelf aan welke dag je het beste kunt vertrekken en terugvliegen om zo goedkoop mogelijk te kunnen vliegen. Wat ook soms helpt is de vakantieperiode iets korter of langer maken. Ook hierin zit soms een hoop verschil qua prijs. 

Vlieg op een andere dag en bespaar geld!

Vlieg op een andere dag en bespaar geld!

Waar moet ik op letten bij het boeken van vliegtickets?

Als je een ‘gouden tip’ mag vertellen, probeer altijd op tijden te vliegen die je in eerste instantie niet in gedachte had. Laat op de avond is vaak een tijd wat minder geboekt wordt, maar waar je wel flink mee kunt besparen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend. Probeer hier ook op te letten, scheelt ook weer een hoop centen. 

Probeer ook altijd goed te kijken wat er bij een maatschappij bij de prijs inbegrepen is, zodat je niet later achteraf nog verrast wordt en alsnog de volle mep moet betalen. Vaak is er verwarring als het gaat om het aantal bagage wat je mag meenemen. Let hier goed op!

 

Zijn dit echt de goedkoopste vliegtickets? 

Dit is een vraag die iedereen zich denk afvraagt na het boeken van zijn of haar vliegtickets. Het is bijna onmogelijk om te concluderen dat je echt de goedkoopste tickets hebt geboekt, maar je kunt er wel vanuit gaan dat je zeker niet teveel hebt betaald. Google Flights is namelijk een eerlijke vergelijkingssite die de exacte prijzen laat zien die op dat moment bij de verschillende vliegmaatschappijen gelden. 

Fijne (goedkope) reis 

Ik wil je alvast een hele fijne (goedkope) reis wensen. Mocht je nou nog vragen hebben over het zoeken en boeken van goedkope tickets, laat dan een bericht achter of contact ons!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *