Goedkope tickets – Waar moet je op letten bij het boeken?

Gepubliceerd: 06 sep 2016 | Foto: Goedkope tickets, waar moet je op letten?

Iedereen kent het gevoel wel, je wil op vakantie maar wil eigenlijk niet teveel geld uitgeven aan je vliegtickets. Vliegtickets kunnen namelijk je reis al snel duur maken en dat willen wij als reizigers natuurlijk niet. Maar hoe scoor je nou op een eenvoudige manier goedkope tickets? In deze blog neem ik je mee naar de do’s and don’t bij het zoeken naar goedkope vliegtickets. 

Bepaal eerst voor jezelf een budget 

Hoeveel geld wil ik maximaal aan vliegtickets uitgeven? Probeer wel een realistisch bedrag in gedachte te nemen. Met die insteek ga je beginnen met zoeken. Zoek altijd voor de zekerheid in de incognito modus, zodat je er zeker van bent dat bedrijven je niet voor de gek houden door middel van cookies. Wij gebruiken tegenwoordig zelf Google Flights. Met deze handige reis tool van Google kun je op een hele makkelijke manier vluchten vergelijken en filteren totdat je bij het gewenste bedrag uitkomt. 

Speel met de data om goedkope tickets te kunnen scoren

Een veel gemaakte fout bij het zoeken naar goedkope vliegtickets is het vasthouden aan een bepaalde dag. Wees flexibel en speel wat met de data. Je zal versteld staan hoe de prijzen verschillen als het gaat om 1 dag verschil. Google Flights geeft hierin ook zelf aan welke dag je het beste kunt vertrekken en terugvliegen om zo goedkoop mogelijk te kunnen vliegen. Wat ook soms helpt is de vakantieperiode iets korter of langer maken. Ook hierin zit soms een hoop verschil qua prijs. 

Vlieg op een andere dag en bespaar geld!

Vlieg op een andere dag en bespaar geld!

Waar moet ik op letten bij het boeken van vliegtickets?

Als je een ‘gouden tip’ mag vertellen, probeer altijd op tijden te vliegen die je in eerste instantie niet in gedachte had. Laat op de avond is vaak een tijd wat minder geboekt wordt, maar waar je wel flink mee kunt besparen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend. Probeer hier ook op te letten, scheelt ook weer een hoop centen. 

Probeer ook altijd goed te kijken wat er bij een maatschappij bij de prijs inbegrepen is, zodat je niet later achteraf nog verrast wordt en alsnog de volle mep moet betalen. Vaak is er verwarring als het gaat om het aantal bagage wat je mag meenemen. Let hier goed op!

 

Zijn dit echt de goedkoopste vliegtickets? 

Dit is een vraag die iedereen zich denk afvraagt na het boeken van zijn of haar vliegtickets. Het is bijna onmogelijk om te concluderen dat je echt de goedkoopste tickets hebt geboekt, maar je kunt er wel vanuit gaan dat je zeker niet teveel hebt betaald. Google Flights is namelijk een eerlijke vergelijkingssite die de exacte prijzen laat zien die op dat moment bij de verschillende vliegmaatschappijen gelden. 

Fijne (goedkope) reis 

Ik wil je alvast een hele fijne (goedkope) reis wensen. Mocht je nou nog vragen hebben over het zoeken en boeken van goedkope tickets, laat dan een bericht achter of contact ons!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy