/ Budgettips
Hoe boek ik goedkope vliegtickets?
Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Er zijn ontzettend veel manieren om te zoeken naar goedkope vliegtickets. Iedere website heeft weer zijn voordelen. Afgelopen maanden hebben wij Google Flights ontdekt. Hiermee kun je op een eenvoudige manier naar goedkope vliegtickets zoeken. Het zoeken en boeken van de goedkope vliegtickets gaat via een soort vergelijkingssysteem waarmee Google zelf aangeeft wat de beste datum en de beste luchtmaatschappij is om uiteindelijk de goedkoopste eruit te halen. We zullen de stappen in het kort voor je toelichten. 

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Met Google Flights kun je op een zeer eenvoudige manier zoeken naar vluchten en zien welke vluchten het goedkoopst zijn. Het mooie aan Google Flights is dat er een wereldkaart beschikbaar is waarop je in 1 oogopslag kunt zien wat de goedkoopste vluchten zijn en naar welke landen je dan moet reizen. Super handig toch? Naast de wereldkaart bevat Google Flights ook een zoekformulier waarbij je door middel van het invullen van een vertrekpunt en reisbestemming eenvoudig kunt zoeken naar vluchten. Onder het formulier verschijnen de vluchten, op volgorde van prijs van laag naar hoog.

Hoe werkt Google Flights? 

Kies de plaats (luchthaven) waar je vandaan wilt vliegen en de reisbestemming waar je heen wilt gaan. Stel je kiest het land: Engeland. Vul dan in het linker veld Amsterdam (Schiphol) in en in het rechter veld Engeland. Als je een land kiest dan zie je de vluchten niet, maar de wereldkaart. Je kunt nu meteen zien op welke plaatsen je het goedkoopst kunt vliegen naar Engeland. Als je erop klikt kun je daarna direct zien welk vliegticket het goedkoopste is. 

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Er verschijnt nu automatisch een wereldkaart onder:

Hoe boek ik goedkope vliegtickets naar Engeland?

Hoe boek ik goedkope vliegtickets naar Engeland?

Bij het invullen van een stad (luchthaven) verschijnen de vluchten er wel onder. Dus stel je kiest voor Londen, dan verschijnt er een lijst met luchtmaatschappijen en de prijzen voor een vlucht naar Londen. Let er altijd goed op dat je de juiste luchthaven selecteert. Om verwarring te voorkomen kun je het beste in het rechter veld direct de luchthaven typen. Soms kan het vliegen op een andere luchthaven weer tientallen euro’s schelen. Probeer hiermee in combinatie met de data wat te spelen. Flexibiliteit loont! 

Beste vluchten van Amsterdam naar Londen!

Beste vluchten van Amsterdam naar Londen!

Overstap tijdens de vlucht? 

Google Flights geeft ook netjes aan of je te maken hebt met een overstap. Het allermooiste aan Google Flights is dat het systeem je zo stuurt dat je precies kunt zien op welke dag je het goedkoopste kunt vliegen. Wees flexibel en speel wat met de data om te zien wanneer je het goedkoopste vliegt. Google Flights geeft ook meldingen die je kunnen helpen bij de zoektocht naar de goedkoopste vliegtickets. Meldingen die verschijnen zijn bijvoorbeeld: Bespaar ‘x bedrag’ als u vertrek vanaf ‘datum x’ en terugkeert op ‘datum y’. Probeer het nu zelf en zoek en boek  je goedkope vluchten via Google Flights. 

Prijzen volgen via Google Flights

Een vrij nieuwe functie van Google Flights is het volgen van de prijzen. Je kunt dit met 1 klik aanzetten aan de bovenkant, door de schuif over te zetten. Mochten er prijswijzigingen plaatsvinden in de komende tijd, dan laat Google Flights dit netjes weten. De opgeslagen reizen zijn gekoppeld aan je Gmail account. Bij het heropenen van Google Flights kun je aan de linkerkant het menu openen en op ‘gevolgde prijzen’ drukken om te zien wat de ontwikkelingen van de prijzen van de vliegtickets zijn. 

Prijs vliegtickets volgen via Google Flights

Prijs vliegtickets volgen via Google Flights – Voorbeeld: Retourticket Amsterdam – Dublin

Zoek goedkope vliegtickets met Google Flights

Wil je zelf op zoek gaan naar de goedkoopste vliegtickets? Kijk dan eens op de website van Google Flights.

Nog een tip om goedkope vliegtickets te vinden

Zoek ook eens via de website van Skyscanner. Hierop kun je heel eenvoudig goedkope vluchten vinden en boeken. Skyscanner vergelijkt razendsnel meer dan 1200 reisorganisaties wereldwijd en vindt de goedkoopste vliegtickets. De afgelopen maanden hebben wij regelmatig extreem goedkope vliegtickets gevonden en ook gedeeld. Kijk voor de meest recente aanbiedingen in het menu onder bespaartips. Een fijne vlucht alvast! Ben je nieuwsgierig geworden en vraag je je af hoe je het beste Skyscanner kunt gebruiken in je zoektocht naar goedkope vliegtickets? Lees dan ook onze blog: ‘5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner.

Google Flights is vernieuwd en werkt nóg beter

Goed nieuws, reizigers! Google Flights is vernieuwd en heeft een nieuw jasje. Google Flights is nu nóg overzichtelijker en je zult merken dat je nóg sneller de goedkoopste vliegtickets zult vinden. De gevolgde prijzen hebben nu een prominentere plek gekregen en ook zie je beter wat je zoekopdrachten zijn. Het is momenteel nog een BETA versie, maar ik verwacht dat Google het snel zal doorvoeren. Probeer het ook eens uit, bekijk de BETA versie van Google Flights. 

Google Flights is vernieuwd!

Google Flights is vernieuwd! – Bekijk de nieuwe layout

Naar welke reisbestemmingen ga jij in 2018? 

Heb jij ook alweer reiskriebels gekregen? Waar vlieg jij in 2018 naar toe? Laat je reactie achter! 

Foutje gezien?


Ontvang nu gratis onze inspiratiemail vol met reistips, bespaartips en leuke vakantiedeals!
Wij sturen max. 1 nieuwsbrief per maand!

Reis mee via social media:

Geschreven door:
Hallo ik ben reporter Jesper, 29 jaar, woonachtig in Deventer en gek op reizen. Het van huis zijn en verrast worden door andere culturen spreekt mij erg aan. Ik ben een echte stadsjongen en ga daarom ook graag naar de mooiste wereldsteden. Hoe gevarieerder een stad is hoe meer ik mij thuis voel. Via Liefde voor Reizen wil ik jullie graag op de hoogte houden van de leukste en mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen