Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe vind en boek ik mijn perfecte hotel met Booking.com?

Hoe vind en boek ik mijn perfecte hotel met Booking.com?

Inhoudsopgave

Stel jij ook wel eens de vraag: ‘Hoe kan het dat anderen wel altijd op de perfecte locatie én in een betaalbaar hotel slapen en ik niet?’. Daar kan ik een heel makkelijk antwoord op geven: je hebt waarschijnlijk deze blog nog niet gelezen. In deze budgettip blog vertel ik hoe eenvoudig jij goede en betaalbare overnachtingen kunt boeken.

Zoeken en boeken van hotels via Booking.com

Tegenwoordig is het namelijk super makkelijk om te filteren en uit te komen bij het perfecte hotel, wat helemaal bij jou past. Een centraal gelegen en goed beoordeeld hotel, met WIFI en ontbijt en ook nog eens betaalbaar, wie wil dat nou eigenlijk niet? Met deze handige tips vind jij ook in no time jouw perfecte hotel.

1 – Kies je verblijf: appartement, hotel, hostel of vakantiehuis?

Ok, de reisbestemming (voorbeeld: Barcelona), het aantal personen (voorbeeld: 2 personen) en data (voorbeeld: vr 14 september 2018 t/m zondag 16 september) zijn bekend en we zitten ondertussen in het overzicht van de stad Barcelona op Booking.com. Allereerst moet je voor jezelf een keuze maken. Ga ik voor een appartement, hotel, hostel of toch liever een vakantiehuis. Deze keuze kun je maken in het ‘filtermenu’ bij het kopje populaire filters linksonder. Ik kies even voor een hotel. Na het selecteren zul je zien dat de lijst aan de rechterkant met hotels wordt geüpdate.

Kies je verblijf, ga je voor een appartement, hotel, hostel of vakantiehuis?
Kies je verblijf: ga je voor een appartement, hotel, hostel of vakantiehuis?

2 – Kies je budget

De tweede stap is het bepalen van je budget. Wat wil je maximaal uitgeven voor een hotelovernachting? In het filtermenu aan de linkerkant kun je bijvoorbeeld net als mij kiezen voor hotels tussen de €50 en €100 per nacht. Na het selecteren wordt de lijst met hotels weer aangepast en verschijnen alleen de hotels die in deze categorie vallen.

Kies je budget!
Kies je budget!

3 – Extra wensen selecteren

Misschien heb je wel extra wensen zoals bijvoorbeeld hotels waar het ontbijt bij inbegrepen is, waar gratis WIFI beschikbaar is of een hotel wat lekker centraal gelegen ligt. Al deze extra opties kun je weer in het filter menu aanvinken. Selecteer de wensen en laat de lijst met hotels weer updaten. Ik kies even voor een centraal gelegen hotel waarbij het ontbijt is inbegrepen.

Filteren: kies je extra hotel wensen
Filteren: kies je extra hotel wensen

4 – Sorteren op prijs, beoordeling, kwaliteit of afstand tot centrum

De laatste stap is het sorteren van de hotels op basis van je wensen. Wil ik de goedkoopste hotels eerste zien en sorteren op ‘prijs van laag naar hoog’ of gaat mijn voorkeur uit naar de beoordeling. Voor dat laatste selecteer je prijs & beoordeling. Nu zullen de hotels op volgorde van best beoordeelde hotels verschijnen. Als je trouwens regelmatig via Booking.com boekt kun je Genius worden en profiteren van nog meer mooie kortingen. Als Genius-boeker heb je regelmatig flinke kortingen op hotels en ook hierop kun je filteren.

Filter op prijs, beoordeling of afstand tot het centrum.
Filter op prijs, beoordeling of afstand tot het centrum.

Probeer het ook zelf, zoek nu zelf via Booking

Als het goed is heb je nu geen vragen meer en kun je zelf aan de slag. Zoek nu zelf het perfecte hotel! Heb je toch een vraag, stel hem gerust en laat je reactie achter op deze pagina, ik help je graag!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je nieuwe reis