Generic selectors
Exacte overeenkomsten
Zoeken op titel
Zoeken in content
Zoeken in blogs
Zoeken op pagina's
/ Budgettips (adv)
Wat te doen als je koffer kwijt is?
Wat te doen als je koffer kwijt is?
Wat te doen als je koffer kwijt is?
Wat te doen als je koffer kwijt is?

Wat te doen als je koffer kwijt is!?

Begint eindelijk die droomreis waar je al maanden naartoe hebt geleefd, heb je een goede vlucht achter de rug, stap je uit het vliegtuig om naar de lopende te gaan en kom je er na een tijdje wachten achter dat je koffer kwijt is. Dat is echt heel erg balen! Zo’n moment kan je reis flink verpesten. Vooral als je koffer voor langere tijd kwijt is of misschien wel voorgoed. Weet jij eigenlijk wel wat je moet doen als je koffer kwijt is? In deze blog leggen wij kort en krachtig uit wat je het beste kunt doen als jou dit ook overkomt. 

Een vergoeding

Als je baggage kwijt, kapot of te laat is kun je meestal een vergoeding krijgen. Dit kan bijvoorbeeld via je eigen reisverzekering. Ook kun je de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie aansprakelijk stellen. Op hoeveel vergoeding je recht hebt is afhankelijk van de reis, de organisaties en hoe groot het probleem is. Bij de meeste luchtvaartmaatschappij kun je in de voorwaarden al lezen waar je recht op hebt in zulke gevallen. Ook deze regels kunnen natuurlijk veranderen, lees daarom altijd goed de meest recente voorwaarden. 

Property Irregularity Report

Het eerste wat je het beste kunt doen als je koffer kwijt of beschadigd is, is het invullen van een Property Irregularity Report. Met dit formulier kun je een klacht indienen en ook aangeven waar beschadigingen op de koffer zitten. Vraag dit formulier direct aan bij aankomst op het vliegveld en vraag na het invullen ook direct om een schriftelijk bevestiging van de klacht of een kopie van het PIR-formulier. 

Aansprakelijk 

Welke partij er aansprakelijk is als je koffer kwijt is verschilt per reis. Als je bijvoorbeeld je vliegtickets los hebt geboekt kun je de vliegmaatschappij aansprakelijk stellen. Bij een pakketreis kun je de organisatie waarbij je geboekt hebt weer aansprakelijk stellen. 

Annuleringsverzekering 

Wil je tijdens je reis niet met nog meer nare verrassingen komen te staan, sluit dan ook altijd een annuleringsverzekering af. Zo ben je o.a. verzekerd bij een vertraging op de heenreis, als er een dierbare overlijdt, je medepassagier zijn reis annuleert of als je wordt ontslagen bij je werk. Een annuleringsverzekering geeft je overigens ook een fijn gevoel tijdens het reizen, ook zeker niet onbelangrijk. 

Onze reistip

Komt je koffer te laat aan, is je koffer kwijt of is je koffer beschadigd, maak altijd een melding. Doe dit direct op het vliegveld en stel het niet uit tot een later moment. Hoe eerder je dit doet hoe groter de kans is dat je koffer weer terecht komt. 

Misschien vind je dit ook leuk:


reporter Jesper
Geschreven door:
Hallo ik ben reporter Jesper, 29 jaar, woonachtig in Deventer en gek op reizen. Het van huis zijn en verrast worden door andere culturen spreekt mij erg aan. Ik ben een echte stadsjongen en ga daarom ook graag naar de mooiste wereldsteden. Hoe gevarieerder een stad is hoe meer ik mij thuis voel. Via Liefde voor Reizen wil ik jullie graag op de hoogte houden van de leukste en mooiste plekken op de wereld.
MENU
CONTACT