KopieID - laat je niet zomaar kopiëren!

KopieID app, bescherm je identiteit


11 jun 2016 |
Foto: KopieID - laat je niet zomaar kopiëren!

Op vakantie gaan is leuk en iedereen associeert vakantie dan ook bijna alleen maar met positieve dingen. Toch gebeuren er ook vervelende dingen tijdens vakanties. Zo is recentelijk erg veel in het nieuws, dat je je paspoort, of ID kaart niet zomaar af moet geven als je op een camping of bij een hotel incheckt.

De reden dat dit afgeraden wordt, is dat mensen op het moment dat ze je paspoort of ID bewijs hebben er misbruik van kunnen maken. Al jouw belangrijke gegevens staan erop en zijn te misbruiken voor andere doeleinden.

Nu is het zo dat je je regelmatig moet legitimeren, zowel in Nederland als in het buitenland. Hoe kun je dan voorkomen dat er mensen misbruik van jouw ID bewijs kan maken. Er wordt al vaak aangegeven dat je een kopie moet maken van je paspoort, of ID kaart(of rijbewijs indien geaccepteerd) en dan op dat kopie je BSN nummer onleesbaar maken en erop schrijven dat het een kopie betreft voor een bepaald doel.Dit is een prima methode en dit is tegenwoordig ook heel handig te doen met een app van rijksoverheid. De App is simpel te downloaden en heet KopieID. 

Met deze App maak je een foto van je ID kaart of paspoort en vervolgens kun je met je vinger over het scherm vegen ter hoogte van je BSN nummer, waarmee je deze onleesbaar maakt. In de volgende stap geef je aan voor wie de kopie is en met welk doel. Daarna heb je een foto-kopie van je ID kaart of paspoort met alle beveiligingen, die nodig zijn om er niet mee te kunnen frauderen. Deze foto kun je vervolgens heel simpel vanaf je smartphone of tablet mailen naar de persoon/instantie die hem nodig heeft.

Dit is niet alleen handig wanneer je op vakantie gaat, maar ook wanneer je een telefoon besteld, of als je je ergens anders moet legitimeren voor een bestelling of lidmaatschap. 

Download de iOS versie! 
Download de Android versie!


  1. Reisblogger Martin

    Auteur

    Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *