KopieID app, bescherm je identiteit

Gepubliceerd: 11 jun 2016 | Foto: KopieID - laat je niet zomaar kopiëren!

Op vakantie gaan is leuk en iedereen associeert vakantie dan ook bijna alleen maar met positieve dingen. Toch gebeuren er ook vervelende dingen tijdens vakanties. Zo is recentelijk erg veel in het nieuws, dat je je paspoort, of ID kaart niet zomaar af moet geven als je op een camping of bij een hotel incheckt.

De reden dat dit afgeraden wordt, is dat mensen op het moment dat ze je paspoort of ID bewijs hebben er misbruik van kunnen maken. Al jouw belangrijke gegevens staan erop en zijn te misbruiken voor andere doeleinden.

Nu is het zo dat je je regelmatig moet legitimeren, zowel in Nederland als in het buitenland. Hoe kun je dan voorkomen dat er mensen misbruik van jouw ID bewijs kan maken. Er wordt al vaak aangegeven dat je een kopie moet maken van je paspoort, of ID kaart(of rijbewijs indien geaccepteerd) en dan op dat kopie je BSN nummer onleesbaar maken en erop schrijven dat het een kopie betreft voor een bepaald doel.Dit is een prima methode en dit is tegenwoordig ook heel handig te doen met een app van rijksoverheid. De App is simpel te downloaden en heet KopieID. 

Met deze App maak je een foto van je ID kaart of paspoort en vervolgens kun je met je vinger over het scherm vegen ter hoogte van je BSN nummer, waarmee je deze onleesbaar maakt. In de volgende stap geef je aan voor wie de kopie is en met welk doel. Daarna heb je een foto-kopie van je ID kaart of paspoort met alle beveiligingen, die nodig zijn om er niet mee te kunnen frauderen. Deze foto kun je vervolgens heel simpel vanaf je smartphone of tablet mailen naar de persoon/instantie die hem nodig heeft.

Dit is niet alleen handig wanneer je op vakantie gaat, maar ook wanneer je een telefoon besteld, of als je je ergens anders moet legitimeren voor een bestelling of lidmaatschap. 

Download de iOS versie! 
Download de Android versie!

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Reizen in coronatijd: hier moet je op letten!

Al sinds maart 2020 heeft corona de wereld in haar greep. Veel branches worden getroffen door dit ernstige virus. Zo...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy