GRATIS of goedkoop overnachten doe je zo!

Manieren om goedkoop en leuk te kunnen overnachten


25 apr 2017 | Budgettips
Foto: GRATIS of goedkoop overnachten doe je zo!

Als je op vakantie gaat zijn er veel zaken waar je over na moet denken. Hoe je gaat overnachten is er een van, die voor iedereen geldt. Dit kan op heel veel verschillende manieren, van heel simpel tot heel luxe, van heel goedkoop tot heel duur. In deze budgettip blog behandel ik manieren om goedkoop en leuk te kunnen overnachten. 

Manieren om te kunnen overnachten

Wij hebben de diverse soorten op een rijtje gezet, maar we zullen wellicht niet volledig zijn, maar proberen wel zoveel mogelijk soorten voor je te benoemen.

Wanneer je op vakantie gaat en je gaat nadenken over hoe je wilt overnachten heb je de volgende mogelijkheden:

Couchsurfing:

hierbij spreek je met iemand anders af, dat jij bij hem of haar mag blijven logeren tijdens jouw vakantie en dat diegene bij jou kan komen logeren tijdens zijn of haar vakantie. Dit is voor mensen die alleen wonen en reizen het makkelijkste te doen, voor stellen en gezinnen is dit al wat lastiger. Een handige website om te kunnen couchsurfen is Couchsurfing.com

House sitting:

hierbij pas je eigenlijk op de huis van anderen, die op dat moment ook op vakantie zijn. Je leeft dan in een ander zijn huis in ruil voor het bijhouden van de tuin, het onderhouden van de huisdieren en eventueel wat andere klusjes. Dit kan ook met een gezin heel leuk zijn.

AirBnB:

Dit kan van heel goedkoop tot heel duur en van heel simpel tot heel uitgebreid. Op AirBnB worden kamers aangeboden, waar je bij mensen in huis kunt overnachten, maar ook hele villa’s, die je kunt huren voor je vakantie. Wanneer je voordelig uit wilt zijn kan AirBnB een goede optie zijn.

Kamperen:

Je kunt natuurlijk ook een plek op een camping huren en je tent, caravan of camper neerzetten, of nog luxer een stacaravan of huisje huren. Uit de diverse mogelijkheden die een camping biedt blijkt ook alweer dat je van simpel tot luxe kunt en van goedkoop tot duur. Net wat je wilt en wat het budget toelaat. Voor gezinnen is de camping vaak ideaal. Neem voor de beste campings in binnen- en buitenland eens een kijkje op de site ANWB camping

Hotel/appartement overnachting:

Je kunt ook een of meerdere hotelkamers, of appartementen boeken, afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap. Een hotelkamer is vooral geschikt wanneer je er alleen overnacht en overdag vooral de hort op bent. Een appartement biedt ook meer mogelijkheden tot relaxen tussen de bedrijven door. Je kunt deze ook in dure en goedkope segmenten boeken. Goedkoop is wel vaak verder weg gelegen van de toeristische gebieden/centra. Ben je op zoek goedkope hotels kijk dan op websites zoals Booking.com of Trivago. 

Vakantiehuizen of boten huren:

Wanneer je echt luxe op vakantie wilt, kun je ook kiezen voor een compleet vakantiehuis of zelfs een vakantiejacht. Voor een vakantiejacht heb je natuurlijk wel een flink budget nodig en een vaarbewijs, maar voor een vakantiehuis kun je nog heel aardig shoppen, want ook in deze categorie zijn er nog flinke verschillen in prijs. Vooral als je met een wat grotere groep op vakantie gaat kun je nog heel leuke huizen vinden voor niet eens al te veel geld, al is het natuurlijk niet te vergelijken met een caravan of tent op de camping.

Hierboven vind je diverse manieren van overnachten, maar het kan best zijn, dat de manier van overnachten niet doorslaggevend voor jou is, maar de locatie wel. Dan is het gewoon een kwestie van zoeken naar een manier van overnachten op de plek waar jij graag wilt zijn! Lees ook mijn vorige budgettips vol met handige bespaartips om zo goedkoop mogelijk te kunnen reizen. 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? 

Laat je reactie achter!


  1. Reisblogger Martin

    Auteur

    Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *