Manieren om goedkoop en leuk te kunnen overnachten

Gepubliceerd: 25 apr 2017 | Foto: GRATIS of goedkoop overnachten doe je zo!

Als je op vakantie gaat zijn er veel zaken waar je over na moet denken. Hoe je gaat overnachten is er een van, die voor iedereen geldt. Dit kan op heel veel verschillende manieren, van heel simpel tot heel luxe, van heel goedkoop tot heel duur. In deze budgettip blog behandel ik manieren om goedkoop en leuk te kunnen overnachten. 

Manieren om te kunnen overnachten

Wij hebben de diverse soorten op een rijtje gezet, maar we zullen wellicht niet volledig zijn, maar proberen wel zoveel mogelijk soorten voor je te benoemen.

Wanneer je op vakantie gaat en je gaat nadenken over hoe je wilt overnachten heb je de volgende mogelijkheden:

Couchsurfing:

hierbij spreek je met iemand anders af, dat jij bij hem of haar mag blijven logeren tijdens jouw vakantie en dat diegene bij jou kan komen logeren tijdens zijn of haar vakantie. Dit is voor mensen die alleen wonen en reizen het makkelijkste te doen, voor stellen en gezinnen is dit al wat lastiger. Een handige website om te kunnen couchsurfen is Couchsurfing.com

House sitting:

hierbij pas je eigenlijk op de huis van anderen, die op dat moment ook op vakantie zijn. Je leeft dan in een ander zijn huis in ruil voor het bijhouden van de tuin, het onderhouden van de huisdieren en eventueel wat andere klusjes. Dit kan ook met een gezin heel leuk zijn.

AirBnB:

Dit kan van heel goedkoop tot heel duur en van heel simpel tot heel uitgebreid. Op AirBnB worden kamers aangeboden, waar je bij mensen in huis kunt overnachten, maar ook hele villa’s, die je kunt huren voor je vakantie. Wanneer je voordelig uit wilt zijn kan AirBnB een goede optie zijn.

Kamperen:

Je kunt natuurlijk ook een plek op een camping huren en je tent, caravan of camper neerzetten, of nog luxer een stacaravan of huisje huren. Uit de diverse mogelijkheden die een camping biedt blijkt ook alweer dat je van simpel tot luxe kunt en van goedkoop tot duur. Net wat je wilt en wat het budget toelaat. Voor gezinnen is de camping vaak ideaal. Neem voor de beste campings in binnen- en buitenland eens een kijkje op de site ANWB camping

Hotel/appartement overnachting:

Je kunt ook een of meerdere hotelkamers, of appartementen boeken, afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap. Een hotelkamer is vooral geschikt wanneer je er alleen overnacht en overdag vooral de hort op bent. Een appartement biedt ook meer mogelijkheden tot relaxen tussen de bedrijven door. Je kunt deze ook in dure en goedkope segmenten boeken. Goedkoop is wel vaak verder weg gelegen van de toeristische gebieden/centra. Ben je op zoek goedkope hotels kijk dan op websites zoals Booking.com of Trivago. 

Vakantiehuizen of boten huren:

Wanneer je echt luxe op vakantie wilt, kun je ook kiezen voor een compleet vakantiehuis of zelfs een vakantiejacht. Voor een vakantiejacht heb je natuurlijk wel een flink budget nodig en een vaarbewijs, maar voor een vakantiehuis kun je nog heel aardig shoppen, want ook in deze categorie zijn er nog flinke verschillen in prijs. Vooral als je met een wat grotere groep op vakantie gaat kun je nog heel leuke huizen vinden voor niet eens al te veel geld, al is het natuurlijk niet te vergelijken met een caravan of tent op de camping.

Hierboven vind je diverse manieren van overnachten, maar het kan best zijn, dat de manier van overnachten niet doorslaggevend voor jou is, maar de locatie wel. Dan is het gewoon een kwestie van zoeken naar een manier van overnachten op de plek waar jij graag wilt zijn! Lees ook mijn vorige budgettips vol met handige bespaartips om zo goedkoop mogelijk te kunnen reizen. 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? 

Laat je reactie achter!

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy