Met de auto op vakantie: hoe zit het met je autoverzekering?

Gepubliceerd: 24 mei 2018 | Foto: Met de auto op vakantie

Ga jij binnenkort of in de zomervakantie met de auto op vakantie, zorg er dan voor dat jouw auto goed verzekerd is en dat je goed voorbereid op pad gaat. Benieuwd welke verzekeringen je precies nodig hebt, wat het verschil is tussen al deze verzekeringen en wil je autoverzekering vergelijken? Lees dan snel verder! 


Tips

Het is natuurlijk belangrijk om altijd goed voorbereid op reis te gaan met de auto. Controleer voordat je op vakantie gaat dan ook altijd jouw auto om te kijken of er geen problemen zijn met bijvoorbeeld de accu, banden, remmen, lichten en het koelingssysteem. Dit kun je natuurlijk ook door jouw garage laten controleren. Zorg er daarnaast ook voor dat je jouw autopapieren bij je hebt, net als een veiligheidshamer, veiligheidshesje, gevaren driehoek, verzekeringspapieren en een reserve autosleutel.

Verzekeringen

Er zijn drie type basisverzekeringen die je voor je auto kunt afsluiten. De WA-verzekering is de basis variant. Met deze verzekering ben jij verzekerd als je schade veroorzaakt bij een ander. Deze verzekering moet je verplicht afsluiten voor jouw auto. Je kunt ook kiezen voor de beperkt cascoverzekering. Dit is een WA autoverzekering met extra’s. Zo ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt, maar ook voor diefstal en inbraak, brand en storm en ruitschade. Met een allriskverzekering ben je volledig gedekt voor schade, ook als deze schade veroorzaakt is door jouw eigen schuld. Bij deze verzekering ontvang je tevens een vervangende auto, mocht jouw eigen auto niet meer verder kunnen.

Naast een basisverzekering kun je ook nog kiezen voor het afsluiten van aanvullende dekkingen. Dit zijn extra’s die je kunt kiezen afhankelijk van jouw situatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pechhulpverzekering (op maat), zodat je geholpen wordt waar en wanneer je maar wilt. Je auto wordt dan naar de dichtstbijzijnde garage gebracht en voor jou gerepareerd. Daarnaast kun je kiezen voor een inzittendenverzekering, zodat alle spullen en passagiers verzekerd zijn bij een eventueel ongeval. Daarnaast kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Met deze verzekering heb je deskundigen die schade voor jouw verhalen als je betrokken raakt bij een ongeval.

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van autoverzekeringen en het is dan ook belangrijk om jouw autoverzekering te vergelijken. Bekende aanbieders van autoverzekeringen zijn bijvoorbeeld Allsecur, ANWB, en FBTO. Met behulp van een vergelijkingssite kun je gemakkelijk je autoverzekering vergelijken en kijken welke verzekering het beste bij jou past. Ook kun je hier de verschillende prijzen en premies vergelijken. Ook als je al een verzekering hebt, kun je op deze sites vergelijken hoe je kunt besparen op jouw huidige verzekering en heel eenvoudig inzicht krijgen in jouw situatie.

Ga jij binnenkort op vakantie? Sluit dan zo snel mogelijk een passende autoverzekering af en ga met een goed gevoel op reis!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy