Hoe zit het met je autoverzekering?

Met de auto op vakantie: hoe zit het met je autoverzekering?

Gepubliceerd: 24 mei 2018 | Foto: Liefde voor Reizen | (ADV)

Ga jij binnenkort of in de zomervakantie met de auto op vakantie, zorg er dan voor dat jouw auto goed verzekerd is en dat je goed voorbereid op pad gaat. Benieuwd welke verzekeringen je precies nodig hebt, wat het verschil is tussen al deze verzekeringen en wil je autoverzekering vergelijken? Lees dan snel verder! 

Tips

Het is natuurlijk belangrijk om altijd goed voorbereid op reis te gaan met de auto. Controleer voordat je op vakantie gaat dan ook altijd jouw auto om te kijken of er geen problemen zijn met bijvoorbeeld de accu, banden, remmen, lichten en het koelingssysteem. Dit kun je natuurlijk ook door jouw garage laten controleren. Zorg er daarnaast ook voor dat je jouw autopapieren bij je hebt, net als een veiligheidshamer, veiligheidshesje, gevaren driehoek, verzekeringspapieren en een reserve autosleutel.

Verzekeringen

Er zijn drie type basisverzekeringen die je voor je auto kunt afsluiten. De WA-verzekering is de basis variant. Met deze verzekering ben jij verzekerd als je schade veroorzaakt bij een ander. Deze verzekering moet je verplicht afsluiten voor jouw auto. Je kunt ook kiezen voor de beperkt cascoverzekering. Dit is een WA autoverzekering met extra’s. Zo ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt, maar ook voor diefstal en inbraak, brand en storm en ruitschade. Met een allriskverzekering ben je volledig gedekt voor schade, ook als deze schade veroorzaakt is door jouw eigen schuld. Bij deze verzekering ontvang je tevens een vervangende auto, mocht jouw eigen auto niet meer verder kunnen.

Naast een basisverzekering kun je ook nog kiezen voor het afsluiten van aanvullende dekkingen. Dit zijn extra’s die je kunt kiezen afhankelijk van jouw situatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pechhulpverzekering (op maat), zodat je geholpen wordt waar en wanneer je maar wilt. Je auto wordt dan naar de dichtstbijzijnde garage gebracht en voor jou gerepareerd. Daarnaast kun je kiezen voor een inzittendenverzekering, zodat alle spullen en passagiers verzekerd zijn bij een eventueel ongeval. Daarnaast kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Met deze verzekering heb je deskundigen die schade voor jouw verhalen als je betrokken raakt bij een ongeval.

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van autoverzekeringen en het is dan ook belangrijk om jouw autoverzekering te vergelijken. Bekende aanbieders van autoverzekeringen zijn bijvoorbeeld Allsecur, ANWB, en FBTO. Met behulp van een vergelijkingssite kun je gemakkelijk je autoverzekering vergelijken en kijken welke verzekering het beste bij jou past. Ook kun je hier de verschillende prijzen en premies vergelijken. Ook als je al een verzekering hebt, kun je op deze sites vergelijken hoe je kunt besparen op jouw huidige verzekering en heel eenvoudig inzicht krijgen in jouw situatie.

Ga jij binnenkort op vakantie? Sluit dan zo snel mogelijk een passende autoverzekering af en ga met een goed gevoel op reis!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy