Met de auto op vakantie: hoe zit het met je autoverzekering?

Gepubliceerd: 24 mei 2018 | Foto: Liefde voor Reizen | (ADV)

Liefde voor Reizen
Reisblog Liefde voor Reizen

Ga jij binnenkort of in de zomervakantie met de auto op vakantie, zorg er dan voor dat jouw auto goed verzekerd is en dat je goed voorbereid op pad gaat. Benieuwd welke verzekeringen je precies nodig hebt, wat het verschil is tussen al deze verzekeringen en wil je autoverzekering vergelijken? Lees dan snel verder! 

Tips

Het is natuurlijk belangrijk om altijd goed voorbereid op reis te gaan met de auto. Controleer voordat je op vakantie gaat dan ook altijd jouw auto om te kijken of er geen problemen zijn met bijvoorbeeld de accu, banden, remmen, lichten en het koelingssysteem. Dit kun je natuurlijk ook door jouw garage laten controleren. Zorg er daarnaast ook voor dat je jouw autopapieren bij je hebt, net als een veiligheidshamer, veiligheidshesje, gevaren driehoek, verzekeringspapieren en een reserve autosleutel.

Verzekeringen

Er zijn drie type basisverzekeringen die je voor je auto kunt afsluiten. De WA-verzekering is de basis variant. Met deze verzekering ben jij verzekerd als je schade veroorzaakt bij een ander. Deze verzekering moet je verplicht afsluiten voor jouw auto. Je kunt ook kiezen voor de beperkt cascoverzekering. Dit is een WA autoverzekering met extra’s. Zo ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt, maar ook voor diefstal en inbraak, brand en storm en ruitschade. Met een allriskverzekering ben je volledig gedekt voor schade, ook als deze schade veroorzaakt is door jouw eigen schuld. Bij deze verzekering ontvang je tevens een vervangende auto, mocht jouw eigen auto niet meer verder kunnen.

Naast een basisverzekering kun je ook nog kiezen voor het afsluiten van aanvullende dekkingen. Dit zijn extra’s die je kunt kiezen afhankelijk van jouw situatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pechhulpverzekering (op maat), zodat je geholpen wordt waar en wanneer je maar wilt. Je auto wordt dan naar de dichtstbijzijnde garage gebracht en voor jou gerepareerd. Daarnaast kun je kiezen voor een inzittendenverzekering, zodat alle spullen en passagiers verzekerd zijn bij een eventueel ongeval. Daarnaast kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Met deze verzekering heb je deskundigen die schade voor jouw verhalen als je betrokken raakt bij een ongeval.

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van autoverzekeringen en het is dan ook belangrijk om jouw autoverzekering te vergelijken. Bekende aanbieders van autoverzekeringen zijn bijvoorbeeld Allsecur, ANWB, en FBTO. Met behulp van een vergelijkingssite kun je gemakkelijk je autoverzekering vergelijken en kijken welke verzekering het beste bij jou past. Ook kun je hier de verschillende prijzen en premies vergelijken. Ook als je al een verzekering hebt, kun je op deze sites vergelijken hoe je kunt besparen op jouw huidige verzekering en heel eenvoudig inzicht krijgen in jouw situatie.

Ga jij binnenkort op vakantie? Sluit dan zo snel mogelijk een passende autoverzekering af en ga met een goed gevoel op reis!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat kost een gemiddelde hotelovernachting
Budgettips

Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Wanneer je op reis gaat zijn er diverse zaken die meewegen in waar je naartoe gaat. Een van die zaken is hoeveel het gaat kosten. Het boeken van een accommodatie is dan een van de grotere kostenposten, naast de reiskosten. In deze blog vergelijken we de gemiddelde kosten voor hotels in drie verschillende segmenten. Dit Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Zo bespaar je makkelijk geld en tijd om te reizen
Budgettips

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde geld. Toch vinden we het allemaal lastig om te besparen op onze reizen, die liefde blijft gewoon enorm. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen waarmee je op een snelle manier geld kunt besparen en kunt wegzetten Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie
Budgettips

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de paniek toe. Hij kan uiteraard ergens in de hotelkamer rondslingeren, maar wat nou als hij gestolen is? Wij leggen jou uit welke stappen je moet nemen zodra je jouw telefoon (op vakantie) kwijt bent. Tip 4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy