Een reisverzekering afsluiten, hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 16 jun 2017 | Foto: Tour met de Coco Taxi in Havana

Wanneer je op vakantie gaat moet je van alles regelen, zoals de reis en het onderkomen boeken, maar een belangrijk punt wat vaak als bijzaak wordt gezien is de reisverzekering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering, wanneer je niet van tevoren weet of je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie gaat en geen vaste lasten jaarlijks wilt hebben. Ook als je bijvoorbeeld met een groep een eenmalig uitje wilt doen, is een kortlopende reisverzekering ideaal om de groep te verzekeren. Wanneer je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering doorgaans het voordeligste. Je hebt jaarlijks vaste lasten, maar deze zijn wel voordeliger dan wanneer je meerdere keren per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit.

Sluit je reisverzekering online af

Het afsluiten van een reisverzekering is heel eenvoudig online te regelen. Wanneer je bijvoorbeeld bij Centraal Beheer een reisverzekering afsluit loop je heel eenvoudig een stappenplan door met invulvelden, die je zelf eenvoudig in kunt vullen. Bij het doorlopen van de stappen wordt de premie automatisch berekend o.b.v. jouw keuzes. Standaard verzekerd bij een reisverzekering zijn reiskosten die je moet maken bij ziekte, een ernstig ongeluk of bij overlijden van een dierbare om terug te reizen. Daarnaast kun je je bagage meeverzekeren. Bij stap 3 kun je ook medische kosten bijverzekeren. Kijk in dit geval ook goed naar je eigen zorgverzekering in hoeverre je voor deze kosten al verzekerd bent, want dubbel verzekeren zou natuurlijk wel zonde zijn.

Pechhulp en vervangend vervoer

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de pechhulp en het vervangend vervoer op reis, wanneer je al verzekerd bent voor deze kosten, hoef je niet bij te verzekeren, maar denk hier goed over na, wat het met je vakantie doet, als je tegen pech met je auto aanloopt, terwijl je een rondreis met diezelfde auto gepland hebt. Daarnaast is het belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten, wanneer je een dure reis gaat maken en je niet zomaar het geld hebt liggen om de reis nogmaals te maken, als je de eerste keer moet annuleren door onvoorziene omstandigheden.

Ga je zakelijk of privé reizen?

Ook zijn er verschillende soorten reizen, zowel zakelijk als privé. Voor zakelijke reizen kun je een extra dekking nemen en voor privé reizen zijn er extra dekkingen voor wintersport en onderwatersport mogelijk.

Kies de verzekering die het beste bij je past!

Best veel keuzes te maken dus, maar uiteindelijk weet je zelf natuurlijk per keuze heel goed wat voor jou het beste is en via het stappenplan zijn de keuzes heel overzichtelijk op een rijtje gezet met informatieve toelichtingen erbij wat wel en niet gedekt is.

Een belangrijk onderdeel van je reis, de reisverzekering! Niet vergeten dus!

Fijne vakantie!

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy