Tour met de Coco Taxi in Havana

Een reisverzekering afsluiten, hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 16 jun 2017 | Foto: Tour met de Coco Taxi in Havana | (ADV)

Wanneer je op vakantie gaat moet je van alles regelen, zoals de reis en het onderkomen boeken, maar een belangrijk punt wat vaak als bijzaak wordt gezien is de reisverzekering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering, wanneer je niet van tevoren weet of je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie gaat en geen vaste lasten jaarlijks wilt hebben. Ook als je bijvoorbeeld met een groep een eenmalig uitje wilt doen, is een kortlopende reisverzekering ideaal om de groep te verzekeren. Wanneer je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering doorgaans het voordeligste. Je hebt jaarlijks vaste lasten, maar deze zijn wel voordeliger dan wanneer je meerdere keren per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit.

Sluit je reisverzekering online af

Het afsluiten van een reisverzekering is heel eenvoudig online te regelen. Wanneer je bijvoorbeeld bij Centraal Beheer een reisverzekering afsluit loop je heel eenvoudig een stappenplan door met invulvelden, die je zelf eenvoudig in kunt vullen. Bij het doorlopen van de stappen wordt de premie automatisch berekend o.b.v. jouw keuzes. Standaard verzekerd bij een reisverzekering zijn reiskosten die je moet maken bij ziekte, een ernstig ongeluk of bij overlijden van een dierbare om terug te reizen. Daarnaast kun je je bagage meeverzekeren. Bij stap 3 kun je ook medische kosten bijverzekeren. Kijk in dit geval ook goed naar je eigen zorgverzekering in hoeverre je voor deze kosten al verzekerd bent, want dubbel verzekeren zou natuurlijk wel zonde zijn.

Pechhulp en vervangend vervoer

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de pechhulp en het vervangend vervoer op reis, wanneer je al verzekerd bent voor deze kosten, hoef je niet bij te verzekeren, maar denk hier goed over na, wat het met je vakantie doet, als je tegen pech met je auto aanloopt, terwijl je een rondreis met diezelfde auto gepland hebt. Daarnaast is het belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten, wanneer je een dure reis gaat maken en je niet zomaar het geld hebt liggen om de reis nogmaals te maken, als je de eerste keer moet annuleren door onvoorziene omstandigheden.

Ga je zakelijk of privé reizen?

Ook zijn er verschillende soorten reizen, zowel zakelijk als privé. Voor zakelijke reizen kun je een extra dekking nemen en voor privé reizen zijn er extra dekkingen voor wintersport en onderwatersport mogelijk.

Kies de verzekering die het beste bij je past!

Best veel keuzes te maken dus, maar uiteindelijk weet je zelf natuurlijk per keuze heel goed wat voor jou het beste is en via het stappenplan zijn de keuzes heel overzichtelijk op een rijtje gezet met informatieve toelichtingen erbij wat wel en niet gedekt is.

Een belangrijk onderdeel van je reis, de reisverzekering! Niet vergeten dus!

Fijne vakantie!

Reisblogger Martin

Met liefde geschreven door:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Sydney(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy