Een reisverzekering afsluiten, hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 16 jun 2017 | Foto: Tour met de Coco Taxi in Havana | (ADV)

Tour met de Coco Taxi in Havana
Reisblog Liefde voor Reizen

Wanneer je op vakantie gaat moet je van alles regelen, zoals de reis en het onderkomen boeken, maar een belangrijk punt wat vaak als bijzaak wordt gezien is de reisverzekering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering, wanneer je niet van tevoren weet of je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie gaat en geen vaste lasten jaarlijks wilt hebben. Ook als je bijvoorbeeld met een groep een eenmalig uitje wilt doen, is een kortlopende reisverzekering ideaal om de groep te verzekeren. Wanneer je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering doorgaans het voordeligste. Je hebt jaarlijks vaste lasten, maar deze zijn wel voordeliger dan wanneer je meerdere keren per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit.

Sluit je reisverzekering online af

Het afsluiten van een reisverzekering is heel eenvoudig online te regelen. Wanneer je bijvoorbeeld bij Centraal Beheer een reisverzekering afsluit loop je heel eenvoudig een stappenplan door met invulvelden, die je zelf eenvoudig in kunt vullen. Bij het doorlopen van de stappen wordt de premie automatisch berekend o.b.v. jouw keuzes. Standaard verzekerd bij een reisverzekering zijn reiskosten die je moet maken bij ziekte, een ernstig ongeluk of bij overlijden van een dierbare om terug te reizen. Daarnaast kun je je bagage meeverzekeren. Bij stap 3 kun je ook medische kosten bijverzekeren. Kijk in dit geval ook goed naar je eigen zorgverzekering in hoeverre je voor deze kosten al verzekerd bent, want dubbel verzekeren zou natuurlijk wel zonde zijn.

Pechhulp en vervangend vervoer

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de pechhulp en het vervangend vervoer op reis, wanneer je al verzekerd bent voor deze kosten, hoef je niet bij te verzekeren, maar denk hier goed over na, wat het met je vakantie doet, als je tegen pech met je auto aanloopt, terwijl je een rondreis met diezelfde auto gepland hebt. Daarnaast is het belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten, wanneer je een dure reis gaat maken en je niet zomaar het geld hebt liggen om de reis nogmaals te maken, als je de eerste keer moet annuleren door onvoorziene omstandigheden.

Ga je zakelijk of privé reizen?

Ook zijn er verschillende soorten reizen, zowel zakelijk als privé. Voor zakelijke reizen kun je een extra dekking nemen en voor privé reizen zijn er extra dekkingen voor wintersport en onderwatersport mogelijk.

Kies de verzekering die het beste bij je past!

Best veel keuzes te maken dus, maar uiteindelijk weet je zelf natuurlijk per keuze heel goed wat voor jou het beste is en via het stappenplan zijn de keuzes heel overzichtelijk op een rijtje gezet met informatieve toelichtingen erbij wat wel en niet gedekt is.

Een belangrijk onderdeel van je reis, de reisverzekering! Niet vergeten dus!

Fijne vakantie!

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat kost een gemiddelde hotelovernachting
Budgettips

Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Wanneer je op reis gaat zijn er diverse zaken die meewegen in waar je naartoe gaat. Een van die zaken is hoeveel het gaat kosten. Het boeken van een accommodatie is dan een van de grotere kostenposten, naast de reiskosten. In deze blog vergelijken we de gemiddelde kosten voor hotels in drie verschillende segmenten. Dit Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Zo bespaar je makkelijk geld en tijd om te reizen
Budgettips

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde geld. Toch vinden we het allemaal lastig om te besparen op onze reizen, die liefde blijft gewoon enorm. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen waarmee je op een snelle manier geld kunt besparen en kunt wegzetten Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie
Budgettips

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de paniek toe. Hij kan uiteraard ergens in de hotelkamer rondslingeren, maar wat nou als hij gestolen is? Wij leggen jou uit welke stappen je moet nemen zodra je jouw telefoon (op vakantie) kwijt bent. Tip 4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy