Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles wat je wilt weten over reisverzekeringen

Strand

Alles wat je wilt weten over reisverzekeringen

Strand

Inhoudsopgave

Een reisverzekering is zo’n ding waar je misschien niet meteen aan denkt bij het plannen van je vakantie, maar die wel heel erg van pas kan komen. Maar wat dekt zo’n verzekering eigenlijk? En wat is voordeliger: doorlopend of kortlopend? In dit artikel leggen we het je uit. Als je van plan bent om dit jaar op vakantie te gaan, lees dan snel verder!

De kosten en voordelen van een reisverzekering

Het eerste waar veel mensen aan denken zijn de kosten. Een reisverzekering brengt natuurlijk weer de nodige kosten met zich mee. Vakanties zijn al niet goedkoop en het toevoegen van een verzekering aan die stapel kosten is niet iets waar iedereen op zit te wachten.

Toch kan het hebben van een reisverzekering je op de langere termijn behoorlijk wat geld besparen. Stel je voor dat je tijdens je vakantie plotseling ziek wordt en medische hulp nodig hebt, of dat je bagage zoekraakt tijdens een vlucht. In zulke gevallen kan een reisverzekering de kosten dekken, waardoor je zelf niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Dan ben je toch blij dat je de juiste verzekering hebt afgesloten.

Dekking en uitsluitingen

Het is belangrijk om te weten wat een reisverzekering wel en niet dekt, voordat je er een afsluit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, wanneer je een claim indient. De dekking kan variëren tussen de verschillende verzekeraars, maar over het algemeen biedt een reisverzekering bescherming tegen de kosten van hulpverlening tijdens je reis. Bijvoorbeeld als je in het buitenland in het ziekenhuis opgenomen moet worden. 

Het blijft belangrijk om goed je polisvoorwaarden door te nemen. Hier kunnen namelijk uitsluitingen in staan waar je rekening mee moet houden.

Doorlopend en kortlopend

Als je een reisverzekering afsluit, dan heb je de keuze uit twee typen: doorlopend en kortlopend. De namen verklappen al een beetje wat deze polissen inhouden. Met een kortlopende reisverzekering verzeker je namelijk een enkele verzekering. Je dekking gaat in op de dag van vertrek en verloopt de dag na het einde van je vakantie. Het voordeel hiervan is dat je niet het hele jaar voor een verzekering betaalt, terwijl je er maar een klein deel van het jaar gebruik van maakt.

Een doorlopende reisverzekering loopt wel het hele jaar door. Het moment waarop je dekking start en eindigt, heeft dus niets te maken met wanneer je op vakantie bent en terugkomt. Dat klinkt misschien minder voordelig dan een kortlopende reisverzekering, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Wat is beter: doorlopend of kortlopend?

Welke van de twee handiger is, hangt af van hoe vaak je op vakantie gaat en hoe groot je gezin is. De vuistregel is: ga je meer dan 3 weken per jaar op vakantie als gezin, dan kun je beter voor doorlopend kiezen. Ga je alleen op reis, dan is doorlopend voordeliger vanaf 4 weken vakantie per jaar.

Dit is een samenwerking

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis